مهار تورم و رشد تولید

پژوهشگاه نفت برای تولید کاتالیستها 4 میلیون دلار سرمایه گذاری می کند

پژوهشگاه نفت برای تولید کاتالیستها 4 میلیون دلار سرمایه گذاری می کند

شانا ـ گروه نفت: حدود 4 میلیون دلار سرمایهگذاری برای تجهیز آزمایشگاهها و طرحهای پایلوت کنترل کیفیت کاتالیستهای پرمصرف صنایع پالایش نفت، گاز و پتروشیمی از سالهای گذشته تاکنون در مرکز تحقیقات کاتالیست انجام شده است.

رئیس واحد شناسایی و بررسی راکتوری مرکز تحقیقات کاتالیست پژوهشگاه صنعت نفت در گفتوگو با خبرنگار شانا تصریح کرد: با توجه به اهمیت کاتالیستها درفرآیندهای پتروشیمی و پالایشی با راهاندازی واحدهای تازه ساخت، مصرف کاتالیست در ایران به 5 هزار تن در سال خواهد رسید و با توجه به این که کاتالیستهای جدیدی در صنایع کشور عرضه میشود، میباید به شناسایی و ارزیابی و بررسی عملکرد این کاتالیستها پرداخت.

احمد فضلالهی گفت: ارزش بازار جهانی محصولات کاتالیستی هم اکنون بیش از 9 میلیارد دلار و مصرف این مقدار کاتالیست در سطح جهان سبب تولید حدود چهار هزار میلیارد دلار سوخت و انواع مواد شیمیایی و پتروشیمیایی شده است.

رئیس واحد شناسایی و بررسی راکتوری مرکز تحقیقات کاتالیست پژوهشگاه صنعت نفت از مصرف سالانه بیش از 2000 تن انواع کاتالیستهای صنعتی در کشور خبر داد و افزود: این نیاز خروج سالیانه بیش از 70 میلیون دلار ارز کشور را در پی داشته است.

وی در تشریح روند مصرف انواع کاتالیستها در مجتمعهای پتروشیمی و پالایشگاهی کشور گفت: سالانه بیش از 270 تن کاتالیست تبدیل به کمک بخار آب، بیش از 300 تن کاتالیست تبدیل شیفت و سنتز متانول، بیش از 410 تن کاتالیستهای تصفیه به کمک هیدروژن و هیدروکراکینگ، بیش از 300 تن کاتالیست غربالهای مولکولی و جاذبها، بیش از 1500 تن کاتالیست فرآیند کراکینگ و بیش از 320 تن کاتالیست آلومینای فعال در مجتمعهای پتروشیمی و پالایشگاهی کشور مصرف میشود.

فضلالهی تعیین کارایی کاتالیستهای تجاری (خارجی) و ارائه نتایج به صنعت برای انتخاب بهترین کاتالیست را از زمینههای فعالیت واحد شناسایی و بررسی راکتوری مرکز تحقیقات کاتالیست پژوهشگاه صنعت نفت معرفی و تصریح کرد: تعیین عملکرد کاتالیستهای ساخته شده در داخل و مقایسه عملکرد آنها با کاتالیستهای خارجی از دیگر زمینههای فعالیت این مرکز است و تاکنون موفق شدهایم با شکست تحریمها چند کاتالیست موفق داخلی را به صنعت نفت معرفی کنیم و گامی در مسیر خوداتکایی و حمایت از شرکتهای تولیدکننده کاتالیست در کشور برداریم.

وی گفت: تاکنون خدمات آزمایشگاهی مختلفی از سوی پژوهشگاه صنعت نفت به دانشگاهها، موسسههای پژوهشی و شرکتها (داخل و خارج از کشور) برای انجام آزمایشهای شناسایی و کیفیتسنجی روی نمونههای ساخته شده و در بخش بررسیهای فیزیکی و شیمیایی کاتالیست، ارزیابی راکتوری کاتالیست و خدمات مشاورهای داده شده است.

فضلالهی تصریح کرد: با توجه به این که کاتالیستهای جدیدی در صنایع مختلف دنیا عرضه میشود، میباید به شناسایی، ارزیابی و بررسی عملکرد این کاتالیستها پرداخت تا صنعت بتواند به کمک این کاتالیستها و با استفاده بهینه از مواد اولیه، محصولات بیشتر و مرغوبتری را عرضه کند.

وی ادامه داد: با شناسایی و معرفی منابع مختلف و نیز کاتالیستهای تولیدی شرکتهای داخلی، مشکلات ناشی از تحریم یا انحصار تهیه کاتالیستهای مورد نیاز برطرف میشود.

رئیس واحد شناسایی و بررسی راکتوری مرکز تحقیقات کاتالیست پژوهشگاه صنعت نفت با بیان این که صنایع نفت و گاز از مهمترین مصرفکنندگان کاتالیست در کشور هستند، افزود: علاوه بر پالایشگاههای نفت و گاز، مجتمعهای پتروشیمی، بیشتر کارخانههای شیمیایی، مجتمعهای فولاد و برخی از کارخانههای تولید محصولات غذایی در تولید خود از طیف گستردهای از کاتالیستها استفاده میکنند؛ به طوری که سالیانه مقادیر زیادی ارز صرف خرید کاتالیستهای مورد نیاز از شرکتهای تولیدکننده خارجی میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support