مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

جلوگیری از خروج سالانه 70 میلیون دلار ارز از کشور توسط پژوهشگاه صنعت نفت

جلوگیری از خروج سالانه 70 میلیون دلار ارز از کشور توسط پژوهشگاه صنعت نفت

با دستیابی به دانش تولید کاتالیستها محقق میشود؛

جلوگیری از خروج سالانه 70 میلیون دلار ارز از کشور
توسط پژوهشگاه صنعت نفت

دستیابی پژوهشگاه صنعت نفت به دانش فنی کاتالیستها، باعث جلوگیری از خروج سالیانه 70 میلیون دلار ارز از کشور میشود.

احمد فضلالهی؛ رییس واحد شناسایی و بررسیهای راکتوری مرکز تحقیقات کاتالیست پژوهشگاه صنعت نفت در گفتوگو با خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی شرکت ملی نفت ایران با بیان این مطلب گفت: در حال حاضر مصرف انواع کاتالیستهای صنعتی در کشور به بیش از 2 هزار تن در سال میرسد که در صورت تامین این نیاز از کشورهای خارجی، سالیانه بیش از 70 میلیون دلار ارز از کشور خارج میشود.

وی تاکید کرد: با شناسایی و معرفی منابع مختلف و نیز کاتالیستهای تولید شده توسط شرکتهای داخلی، مشکلات و انحصار ناشی از تحریم برای تهیه کاتالیستهای مورد نیاز کشور، شکسته شد.

فضلالهی اظهار کرد: دستیابی پژوهشگاه صنعت نفت به دانش فنی تولید کاتالیستها، ضمن ایجاد اشتغال و خوداتکایی، از خروج ارز جلوگیری میکند بنابراین یکی از برنامههای این مرکز ارائه دانش فنی کاتالیستها به شرکتهای داخلی است.

فضلالهی اظهار کرد: پس از تایید و کنترل کیفیت چند نمونه از کاتالیستهای تولید شده در داخل کشور، این تولیدات در صنایع پالایشگاهی و پتروشیمیایی ایران به کار گرفته شدهاند.

وی تصریح کرد: واحد شناسایی و بررسیهای راکتوری مرکز تحقیقات کاتالیست پژوهشگاه صنعت نفت، دارای امکانات آزمایشگاهی مجهز و واحدهای نیمهصنعتی برای ارزیابی کاتالیستها است و به همین علت، این آزمایشگاه به عنوان آزمایشگاه مرجع برای کنترل کیفیت کاتالیستها در کشور مطرح است.

رییس واحد شناسایی و بررسیهای راکتوری مرکز تحقیقات کاتالیست پژوهشگاه صنعت نفت، افزود: مصرف کل کاتالیستهای صنعتی کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه اقتصادی کشور، بیش از 5 هزار تن در سال و ارزش کل آن به بیش از 200 میلیون دلار خواهد رسید.

وی با بیان اینکه ارزش بازار جهانی کاتالیستها در حال حاضر رقمی بیش از 9 میلیارد دلار است، گفت: مصرف این مقدار کاتالیست در سطح جهان باعث تولید حدود 4 هزار میلیارد دلار سوخت و انواع موادشیمیایی و پتروشیمیایی شده است.

فضلالهی تصریح کرد: با توجه به اهمیت کاتالیستها در فرآیندهای پتروشیمیایی و پالایشی که با راهاندازی واحدهای جدید الاحداث مصرف آن در ایران به 5 هزار تن در سال خواهد رسید، بایستی به شناسایی و ارزیابی و بررسی عملکرد این کاتالیستها پرداخت تا صنعت بتواند به کمک این کاتالیستها و با استفاده بهینه از مواد اولیه، محصولات بیشتر و مرغوبتری را عرضه کند.

وی متذکر شد: در کشور ما نیز کلیه پالایشگاههای نفت و گاز، مجتمعهای پتروشیمی، اغلب کارخانجات شیمیایی، مجتمعهای فولاد و بعضی از کارخانجات تولید محصولات غذایی در تولید خود از طیف گستردهای از کاتالیستها بهره میگیرند و طوری که سالیانه مقادیر زیادی ارز صرف خرید کاتالیستهای مورد نیاز شرکتهای تولیدکننده خارجی میشود.

رییس واحد شناسایی و بررسیهای راکتوری مرکز تحقیقات کاتالیست پژوهشگاه صنعت نفت یادآور شد: فرآیندهای کاتالیستی از مهمترین و کلیدیترین عملیات صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و شیمیایی کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه هستند که در تولید انواع ساختها و طیف وسیعی از فرآوردههای میانی و نهایی مورد نیاز جامعه نقش موثری دارند.

فضلالهی تاکید کرد: کاتالیستها باعث افزایش سرعت و جهت دادن به واکنشهای شیمیایی به سمت محصولات دلخواه شده و بیش از یک قرن است که توجه محققین و صاحبان صنایع را به خود جلب کرده است.

وی در پایان یادآور شد: پس از تایید و کنترل کیفیت کاتالیستهای تولید شده در داخل کشور توسط واحد شناسایی و بررسیهای راکتوری مرکز تحقیقات کاتالیست پژوهشگاه صنعت نفت، بسیاری از این تولیدات در صنایع پالایشگاهی و پتروشیمیایی ایران بکار گرفته شدهاند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support