جلوگيري از خروج سالانه 70 ميليون دلار ارز از کشور توسط پژوهشگاه صنعت نفت

جلوگيري از خروج سالانه 70 ميليون دلار ارز از کشور توسط پژوهشگاه صنعت نفت

با دستيابي به دانش توليد کاتاليستها محقق ميشود؛

جلوگيري از خروج سالانه 70 ميليون دلار ارز از کشور
توسط پژوهشگاه صنعت نفت

دستيابي پژوهشگاه صنعت نفت به دانش فني کاتاليستها، باعث جلوگيري از خروج ساليانه 70 ميليون دلار ارز از کشور ميشود.

احمد فضلالهي؛ رييس واحد شناسايي و بررسيهاي راکتوري مرکز تحقيقات کاتاليست پژوهشگاه صنعت نفت در گفتوگو با خبرنگار پايگاه اطلاعرساني شرکت ملي نفت ايران با بيان اين مطلب گفت: در حال حاضر مصرف انواع کاتاليستهاي صنعتي در کشور به بيش از 2 هزار تن در سال ميرسد که در صورت تامين اين نياز از کشورهاي خارجي، ساليانه بيش از 70 ميليون دلار ارز از کشور خارج ميشود.

وي تاکيد کرد: با شناسايي و معرفي منابع مختلف و نيز کاتاليستهاي توليد شده توسط شرکتهاي داخلي، مشکلات و انحصار ناشي از تحريم براي تهيه کاتاليستهاي مورد نياز کشور، شکسته شد.

فضلالهي اظهار کرد: دستيابي پژوهشگاه صنعت نفت به دانش فني توليد کاتاليستها، ضمن ايجاد اشتغال و خوداتکايي، از خروج ارز جلوگيري ميکند بنابراين يکي از برنامههاي اين مرکز ارائه دانش فني کاتاليستها به شرکتهاي داخلي است.

فضلالهي اظهار کرد: پس از تاييد و کنترل کيفيت چند نمونه از کاتاليستهاي توليد شده در داخل کشور، اين توليدات در صنايع پالايشگاهي و پتروشيميايي ايران به کار گرفته شدهاند.

وي تصريح کرد: واحد شناسايي و بررسيهاي راکتوري مرکز تحقيقات کاتاليست پژوهشگاه صنعت نفت، داراي امکانات آزمايشگاهي مجهز و واحدهاي نيمهصنعتي براي ارزيابي کاتاليستها است و به همين علت، اين آزمايشگاه به عنوان آزمايشگاه مرجع براي کنترل کيفيت کاتاليستها در کشور مطرح است.

رييس واحد شناسايي و بررسيهاي راکتوري مرکز تحقيقات کاتاليست پژوهشگاه صنعت نفت، افزود: مصرف کل کاتاليستهاي صنعتي کشور تا پايان برنامه پنجم توسعه اقتصادي کشور، بيش از 5 هزار تن در سال و ارزش کل آن به بيش از 200 ميليون دلار خواهد رسيد.

وي با بيان اينکه ارزش بازار جهاني کاتاليستها در حال حاضر رقمي بيش از 9 ميليارد دلار است، گفت: مصرف اين مقدار کاتاليست در سطح جهان باعث توليد حدود 4 هزار ميليارد دلار سوخت و انواع موادشيميايي و پتروشيميايي شده است.

فضلالهي تصريح کرد: با توجه به اهميت کاتاليستها در فرآيندهاي پتروشيميايي و پالايشي که با راهاندازي واحدهاي جديد الاحداث مصرف آن در ايران به 5 هزار تن در سال خواهد رسيد، بايستي به شناسايي و ارزيابي و بررسي عملکرد اين کاتاليستها پرداخت تا صنعت بتواند به کمک اين کاتاليستها و با استفاده بهينه از مواد اوليه، محصولات بيشتر و مرغوبتري را عرضه کند.

وي متذکر شد: در کشور ما نيز کليه پالايشگاههاي نفت و گاز، مجتمعهاي پتروشيمي، اغلب کارخانجات شيميايي، مجتمعهاي فولاد و بعضي از کارخانجات توليد محصولات غذايي در توليد خود از طيف گستردهاي از کاتاليستها بهره ميگيرند و طوري که ساليانه مقادير زيادي ارز صرف خريد کاتاليستهاي مورد نياز شرکتهاي توليدکننده خارجي ميشود.

رييس واحد شناسايي و بررسيهاي راکتوري مرکز تحقيقات کاتاليست پژوهشگاه صنعت نفت يادآور شد: فرآيندهاي کاتاليستي از مهمترين و کليديترين عمليات صنايع نفت، گاز، پتروشيمي و شيميايي کشورهاي توسعه يافته و يا در حال توسعه هستند که در توليد انواع ساختها و طيف وسيعي از فرآوردههاي مياني و نهايي مورد نياز جامعه نقش موثري دارند.

فضلالهي تاکيد کرد: کاتاليستها باعث افزايش سرعت و جهت دادن به واکنشهاي شيميايي به سمت محصولات دلخواه شده و بيش از يک قرن است که توجه محققين و صاحبان صنايع را به خود جلب کرده است.

وي در پايان يادآور شد: پس از تاييد و کنترل کيفيت کاتاليستهاي توليد شده در داخل کشور توسط واحد شناسايي و بررسيهاي راکتوري مرکز تحقيقات کاتاليست پژوهشگاه صنعت نفت، بسياري از اين توليدات در صنايع پالايشگاهي و پتروشيميايي ايران بکار گرفته شدهاند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین پست ها:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support