تهران ـ رییس واحد شناسایی و بررسیهای راکتوری مرکز تحقیقات کاتالیست پژوهشگاه صنعت نفت گفت: مصرف انواع کاتالیستهای صنعتی در کشور به بیش از 2 هزار تن در سال میرسد که با دستیابی به دانش فنی تولید آن، از خروج سالیانه بیش از 70 میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری شده است.
به گزارش ایرنا از شرکت ملی نفت ایران، «احمد فضلالهی» اظهار داشت: هم اکنون مشکلات و انحصار ناشی از اعمال تحریمها علیه کشورمان در زمینه کاتالیستهای مورد نیاز شکسته شده است.
وی یادآور شد: پس از تایید و کنترل کیفیت کاتالیستهای تولید شده در داخل کشور توسط واحد شناسایی و بررسیهای راکتوری مرکز تحقیقات کاتالیست پژوهشگاه صنعت نفت، بسیاری از این تولیدات در صنایع پالایشگاهی و پتروشیمیایی ایران به کار گرفته شدهاند.
این مقام مسئول تصریح کرد: فرآیندهای کاتالیستی از مهمترین و کلیدیترین عملیات صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و شیمیایی کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه هستند که در تولید انواع سوختها و طیف وسیعی از فرآوردههای میانی و نهایی مورد نیاز جامعه نقش موثری دارند.
فضلالهی افزود: تا پایان برنامه پنجم توسعه اقتصادی، مجموع مصرف کاتالیستهای صنعتی کشور به بیش از پنج هزار تن در سال و با ارزشی معادل 200 میلیون دلار خواهد رسید.
وی با بیان اینکه هم اکنون ارزش بازار جهانی انواع کاتالیستها بیش از 9 میلیارد دلار است، گفت: مصرف این مقدار کاتالیست در سطح جهان باعث تولید حدود چهار هزار میلیارد دلار سوخت و انواع مواد شیمیایی و پتروشیمیایی شده است.
فضلالهی افزود: در کشور ما نیز تمام پالایشگاههای نفت و گاز، مجتمعهای پتروشیمی، کارخانجات شیمیایی، مجتمعهای فولاد و برخی از کارخانجات تولید محصولات غذایی در تولید خود از طیف گستردهای از کاتالیستها بهره میگیرند به طوری که سالیانه مقادیر زیادی ارز صرف خرید کاتالیستهای مورد نیاز شرکتهای تولیدکننده خارجی شده است.