مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

مرغوبترین قیر کشور در قشم تولید می شود

شانا ـ گروه نفت: مرغوبترین قیر کشور حاصل از پالایش نفت خام فوق سنگین میدانهای نفتی سروش و نوروز در پالایشگاه جدید قشم، نخستین پالایشگاه نفت فوق سنگین ایران تا 5/1 سال آینده تولید میشود.

رئیس پژوهشکده پالایش نفت در پژوهشگاه صنعت نفت در گفتوگو با خبرنگار شانا تصریح کرد: این پالایشگاهکه نخستین پالایشگاه نفت فوق سنگین کشور است، برای تولید فرآوردههای نفتی سبک و قیر مرغوب با ظرفیت پالایش 30 هزار بشکه در روز طراحی شده است و تا یک سال و نیم آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.

منصور بزمی تولید قیر با کیفیت را از ویژگیهای ممتاز این پالایشگاه برشمرد و افزود: سالانه 800 هزار تن قیر از نفت خام فوق سنگین میدانهای نفتی سروش و نوروز در این پالایشگاه تولید میشود که از نظر کیفیت قابل رقابت با برترین قیرهای تولیدی شرکتهای معتبر جهانی از جمله شرکت شل است.

وی افزود: خوراک این پالایشگاه به وسیله کشتی به جزیره قشم حمل خواهد شد.

به گفته بزمی، پژوهشگاه صنعت نفت پس از گذشت 7 تا 8 ماه، کار عملیاتی موفق به کسب دانش فنی تولید قیر با چسبندگی و کیفیت بالا از نفت خام فوق سنگین شد و این نوع قیر برای صادرات بسیار مناسب است.

او تصریح کرد: بهای هر تن قیر تولیدی در پالایشگاه قشم 20 تا 30 دلارگرانتر از دیگر قیرها و از چسبندگی و کیفیت بالایی برخوردار است و ارزش افزوده هر بشکه قیر تولیدی در این پالایشگاه حدود سه تا پنج دلار برآورده میشود.

رئیس پژوهشکده پالایش نفت پژوهشگاه صنعت نفت درباره دیگر محصولات تولیدی در پالایشگاه قشم گفت: تنها بخشی از تولید این پالایشگاه به قیر مرغوب اختصاص خواهد یافت، نفتا، بنزین، دیزل و نفت کوره، از دیگر فرآوردههای تولیدی در پالایشگاه نفت خام فوق سنگین قشم است.

بزمی درباره روند ساخت پالایشگاه فوق سنگین قشم گفت: مخازن این پالایشگاه 30 هزار بشکهای از سوی بخش خصوصی در مرحله نصب قرار دارد و دیگر تجهیزات مورد نیاز آن در مرحله خرید است.

رئیس پژوهشکده پالایش نفت پژوهشگاه صنعت نفت با بیان این که سالانه سه میلیون تن قیر در 9 پالایشگاه کشور تولید میشود، تصریح کرد: هم اکنون رشد مصرف قیر در کشور حدود هشت درصد است.

وی با بیان این که چین، بزرگترین مصرفکننده قیر در جهان است، افزود: با آغاز تولید قیر در پالایشگاه قشم، مرغوبترین قیر تولیدی برای صادرات به کشورهای منطقه از جمله چین، هند و روسیه در این پالایشگاه تولید خواهد شد.

بزمی یکی از اهداف مهم ساخت پالایشگاه قشم را صادرات فرآوردههای تولیدی اعلام و تصریح کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی جزیره قشم و دسترسی آسان به اسکلهها موقعیت بسیار خوبی برای صادرات فرآوردههای نفتی در این منطقه وجود دارد.

به گفته رئیس پژوهشکده پالایش نفت پژوهشگاه صنعت نفت، با بهرهبرداری از پالایشگاه نفت قشم، زمینه اشتغال 200 نفر به صورت مستقیم و یک هزار و 500 نفر به صورت غیرمستقیم در منطقه قشم فراهم میشود.

وی گفت: طراحی واحد پالایشگاه نفت فوق سنگین در قشم از سوی پژوهشگاه صنعت نفت انجام شد و با انعقاد قراردادی تکنولوژی تولید قیر مرغوب از نفت خام فوق سنگین، در اختیار یک شرکت خصوصی قرار گرفت.

بزمی سرمایه مورد نیاز برای ساخت این پالایشگاه نفت خام فوق سنگین را 100 میلیون دلار اعلام و تصریح کرد: با توجه به اقتصادی بودن ساخت این پالایشگاه، سرمایهگذاری آن حدود یک سال تا یک سال و نیم آینده بازگشت داده میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support