شانا ـ گروه نفت: مراسم عقد قرار داد “طرح ملی مروارید خلیج فارس” و رونمایی از محصول استراتژیک “سیمان فوق سبک با فناوری نانو” امروز بعدازظهر با حضور مهندس رستم قاسمی، وزیر نفت، انجام شد.
به گزارش خبرنگار شانا، این قرارداد را محمود زیرکچیان زاده، مدیر عامل شرکت نفت فلات قاره ایران و وحید حدادی اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت امضا کردند.
در طرح مدلسازی سیستمهای نفتی خلیج فارس و دریای عمان (طرح مروارید خلیج فارس) از رویکرد چند رشتهای شامل: بهرهگیری از آخرین روشهای توسعه یافته در علوم زمین (ژئوفیزیک، پتروفیزیک، ژئوشیمی و مدلسازی) برای تشخیص فرآیندهای بازسازی تاریخچه تدفین رسوبات در پهنه خلیج فارس و دریای عمان از زمان پالئوزوئیک تاکنون، تعیین زمان زایش، خروج و مهاجرت نفت و گاز، تعیین کمیت و کیفیت نفت و گاز تولید شده استفاده میشود.
همچنین این روشها در تعیین زمان انباشته شدن نفت و گاز در تلههای ساختمانی و چینهای، تعیین ترتیب زمانی وقایع زمین شناسی و تکتونیکی فعال در منطقه و ردهبندی مناطق دارای پتانسیل تجمعهای هیدروکربنی برای اکتشاف کاربرد دارد.
طرح مدلسازی سیستمهای نفت خلیج فارس و دریای عمان (طرح مروارید خلیج فارس) در نوع خود بینظیر است، زیرا تاکنون در این سطح و با این وسعت، چنین مطالعهای انجام نشده است.
این مطالعه با وسعتی برابر 183500 کیلومترمربع شامل 80 ساختار زمینشناسی، 17 میدان و 490 چاه نفت و گازی و در نوع خود از نظر بزرگی و مقیاس کمنظیر است.
در این طرح همه لایههای چاهها به دقت بررسی خواهند شد تا با مدلسازی سه بعدی اطلاعات ارزشمندی مانند زمان تولید نفت، جریان پیدا کردن و مسیرهای مهاجرت به دست آید.
با اختیار داشتن چنین اطلاعات ارزشمندی میتوان، نواحیای که دارای ریسک اکتشافی کمتر و احتمال وجود منابع هیدروکربوری در آن بیشتر است، مورد شناسایی قرار داد.
با تکنیکهایی مانند مدلسازی سه بعدی میتوان علاوه بر رساندن میزان ریسک شناسایی ذخایر هیدروکربوری به حداقل، از لحاظ مالی نیز صرفهجویی قابل توجهی انجام داد، زیرا با استفاده از شیوههای مرسوم اکتشاف هزینه زیادی صرف میشد و در صورت کشف نشدن منبع جدید تمام این هزینهها به هدر میرفت.