مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

ارائه روش مدل‌سازی سیستم‌های نفتی/ کاهش ریسک اکتشاف

پژوهشگران پژوهشگاه صنعت نفت با ارائه روشی نوین اقدام به مدلسازی حوزههای نفتی و گازی حوزه خلیج‌‌فارس و دریای عمان کردند که با استفاده از این مدلسازی میتوان اهداف آتی اکتشاف نفتی را اولویتبندی کرد و ریسک اکتشاف را کاهش داد.

محمدرضاکمالی ـ مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جزئیات این پروژه تحقیقاتی افزود: این طرح از سوی پژوهشگاه صنعت نفت به کارفرمایی شرکت نفت فلات قاره به نام مروارید خلیج فارس اجرایی میشود.

وی با بیان اینکه این طرح به مدت 3 سال اجرایی میشود، اظهار داشت: پروژه مروارید خلیج فارس، طرح مطالعاتی مدلسازی سیستمهای نفت خلیج فارس و دریای عمان با هدف تعیین سیستمهای نفتی و مدلسازیهای یک تا سه بعدی است که نتایج این مطالعات با استفاده از فناوریها و نرمافزارهای روز دنیا عرضه میشود.

مجری طرح مروارید خلیج فارس با اشاره به اهمیت اجرای این پروژه خاطرنشان کرد: علیرغم تجمعات نفت و گاز و وجود میادین نفتی مشترک در این منطقه، تاکنون برای اکتشاف این میادین از روشهای سنتی استفاده میشد ولی در این مطالعات براساس آخرین فناوریهای روز دنیا در زمینه مدلسازیهای دو و سه بعدی اقدام به اکتشاف میادین جدید نفتی میشود.

کمالی ادامه داد: این مدل سازیها باعث میشود که بتوانیم زایش نفت، تولید، مهاجرت و تعیین مسیرهای مهاجرت و انباشته شدن نفت در مخازن هیدروکربنی را اعم از نفت و گاز مدلسازی کنیم و با استفاده از این مدلها برآورد کنیم که نفت چه زمان تولید شده و به چه عمقی مهاجرت کرده و از نظر کمی چه میزان تولید هیدروکربن داریم.

وی با تاکید بر اینکه با استفاده از این دادهها میتوانیم اهداف آتی اکتشاف نفتی خود را اولویتبندی کنیم، اضافه کرد: این دادهها به ما کمک میکند تا ریسک در اکتشاف را کاهش دهیم و عدم قطعیت را به حداقل برسانیم.

این محقق یکی از مزایای مهم این روش را مطالعات چند رشتهای دانست و یادآور شد: در این مطالعات از اطلاعات زمینشناسی نفتی، چینهشناسی، ژئوفیزیک، ژئوشیمی مهندسی مخزن و مدلسازی استفاده میشود. دادههای این مطالعات در مدلهای دو و سه بعدی حوزههای رسوبی استفاده میشود.

کمالی با تاکید بر اینکه این طرح یک پروژه تحقیقاتی و پژوهشی است، ادامه داد: در این پروژه ما وارد کار اکتشاف و عملیاتی نمیشویم بلکه دادههایی را تولید میکنیم که با استفاده از آنها میتوانیم هدفهای اکتشافات آتی را مطلوبتر و دقیقتر شناسایی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support