مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

گاز ترش میدانهای گازی کشور با فناوری غشا شیرین سازی میشود

شانا ـ گروه نفت: با بهرهگیری از فناوری غشا شیرینسازی گاز ترش موسوم به بازیافت ترکیبهای سنگین گاز (NGLRevovery)، از سوزاندن مقادیر زیاد گازهای همراه نفت جلوگیری و ترکیبهای ارزشمند گازی بازیابی میشود.

رئیس پژوهشکده علوم و تکنولوژی پلیمر پژوهشگاه صنعت نفت در گفتوگو با خبرنگار شانا تصریح کرد: در زمینه تصفیه و شیرینسازی گازها، از روشهای غشایی استفاده و در آن گوگرد (H2O) و گاز کربنیک (CO2) همراه گاز جدا و گاز ترش به گاز شیرین تبدیل میشود.

محمود همتی با بیان این که جداسازی ترکیبهای ارزشمند گازی، از دیگر کاربردهای فناوری غشا به شمار میرود افزود: قرار است با هماهنگی شرکت نفت مناطق نفتخیز جنوب پس از تصویب طرح، یک واحد پایلوت بازیافت ترکیبهای سنگین گاز به این شرکت ارسال و کارایی آن آزمایش شود.

همتی گفت: ساخت غشا الیاف توخالی برای شیرینسازی گاز در کشور در دستور کار قرار دارد و هم اکنون به روش مهندسی معکوس درحال بومیسازی فناوری ساخت غشا و مدول غشایی هستیم.

رئیس پژوهشکده علوم و تکنولوژی پلیمر پژوهشگاه صنعت نفت درباره تصفیه پسابهای نفتی و شیرینسازی آب با استفاده از فناوری غشا گفت: کاربرد فناوری غشایی در بازیافت آب از پسابهای نفتی پالایشگاهها، تصفیه پساب واحدهای نمکزدایی، امکانسنجی فنی و اقتصادی اجرای طرح فرآیند جداسازی در مقیاس صنعتی، ساخت غشاهای اولترافیلتراسیون (UF) و نانو فیلتراسیون (NF) و تولید غشاهای غیرمتخلخل تنفسکننده در شیرینسازی آب، از جمله طرحهای آینده پژوهشکده پلیمر است.

وی گفت: مرحله آزمایشی برخی از این طرحها در مناطق نفتخیز انجام خواهد شد.

ساخت پلیمرهای جدید برای صنعت حفاری

رئیس پژوهشکده علوم و تکنولوژی پلیمر پژوهشگاه صنعت نفت درباره پروژههای انجام شده در زمینه سیال و سیمان حفاری نیز گفت: اصلاح شیمیایی پلیمرهای طبیعی (نشاسته و CMC)، ساخت و اصلاح پلیمرها برای حفاظت دیواره چاه (شیل)، تعیین مکانیسم و ارزیابی افزودنیهای پلیمری در سیال UBD از جمله پژوهشهای انجام شده در این حوزه برای توسعه مواد پلیمری مورد استفاده در سیال حفاری و حفاظت از دیواره چاه است.

همتی گفت: در این حوزه پروژههایی با شرکت مناطق نفتخیز جنوب و شرکت ملی مناطق مرکزی، اجرایی و نهایی شده است.

بر پایه این گزارش، ایجاد توانایی طراحی، ساخت و توسعه مواد، فرآیندها و سیستمهای پلیمری و ارائه راهحلها و راهکارهای موثر، قابل رقابت تحقیقاتی و تکنولوژیک برای پشتیبانی علمی و فنی، رفع تنگناها و مشکلات صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در زمینه مواد پلیمری، همچنین ارائه خدمات علمی، آزمایشگاهی و مشاورهای، از وظایف اصلی پژوهشکده علوم و تکنولوژی پلیمر پژوهشگاه صنعت نفت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support