سرپرست پروژههای نفت خام در پژوهشگاه صنعت نفت از تهیه فرمولاسیونی از نفت کوره برای افزایش ارزش افزوده نفت خام خبر داد و گفت: با اعمال این فرمولاسیون حجم نفت خام صادراتی کشور افزایش خواهد یافت.
علی اصغر پاسبان؛ سرپرست پروژههای نفت خام پژوهشگاه صنعت نفت در گفتوگو با خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی شرکت ملی نفت ایران، گفت: پژوهشگاه صنعت نفت موفق به تهیه فرمولاسیونی شده است که با افزودن این فرمولاسیون به نفت خام، حجم و ارزش افزوده نفت خام، افزایش پیدا میکند.
وی افزود: پژوهشگاه صنعت نفت با حمایتهای امور بینالمللی و شرکت ملی نفت ایران توانست آزمایشات مربوط به تهیه این فرمولاسیون را در مقیاس آزمایشگاه، پایلوت و مقیاس صنعتی در پالایشگاه بندرعباس انجام دهد.
وی توضیح داد: حدود 400 هزار بشکه نفت خام در پالایشگاه بندرعباس در مقیاس صنعتی مورد آزمایش قرار گرفت و حدود 236 هزار بشکه نفت خام سنگین از این مقدار نفت خام، برای صادرات آزاد شد و این یک دستاورد ملی محسوب میشود. پاسبان گفت: با حمایت مدیریت امور بینالملل، نتایج تست ران بندرعباس، به اجلاس اوپک برده شده و دو شرکت خارجی برای خرید از محصول جدید، خواستار نمونه شدند.
پاسبان افزود: مواد مجدد در پژوهشگاه صنعت نفت آزمایش شد و نتایج حاصل از آزمایش، مشخص کرد موادی را که در بخش نفت سفید، گازوئیل و نفت کوره از این محصول تولید شده است مرغوبتر از حالت قبل است.
پاسبان توضیح داد: وقتی فرمولاسیون جدید جذب یک بشکه نفت خام میشود، حجم نفت خام صادراتی کشور افزایش مییابد و حدود 6 الی 7 دلار به ازای هر بشکه نفت خام، برای مملکت سودآوری ایجاد میشود.
وی افزود: در گذشته برای افزایش ظرفیت تولید نفت خام کشور به میزان حدود 20 هزار بشکه در روز زحمت فراوانی کشیده میشد، با فرمولاسیون جدید به راحتی میتوانیم حدود 100 هزار بشکه در روز به ظرفیت تولید نفت خام اضافه کنیم و این موضوع باعث افزایش حجم نفت خام صادراتی و ایجاد ارزش افزوده میشود.
سرپرست پروژههای نفت خام پژوهشگاه صنعت نفت تاکید کرد: استفاده از این فرمولاسیون با ایجاد بهینهسازی در کشور، سود بیشتری را برای صنعت نفت کشور حاصل میکند که این موضوع در سطح کلان کشور بسیار تاثیرگذار است.
نفت کوره در هر شرایطی در انبارها نخواهد ماند
وی گفت: با جذب نفت کوره در فرمولاسیون جدید در واقع نفت کوره را که با حجم بالایی در پالایشگاههای کشور تولید و با قیمت پایین فروخته میشد را احیا کردهایم.
پاسبان افزود: خوشبختانه با جذب نفت کوره در فرمولاسیون جدید، در هر شرایطی تولید پالایشگاهها و پتروشیمیهای کشور متوقف نخواهد شد زیرا نفت کوره انباشته شده در انبارهای آنها مصرف خواهد شد و نگرانی وجود ندارد که با انباشته شدن نفت کوره در انبارها ناچار به توقف تولید در پالایشگاهها شویم.
سرپرست پروژههای نفت خام پژوهشگاه صنعت نفت یادآور شد: در تهیه فرمولاسیون جدید، از میعانات گاز ترش پارس جنوبی که به سختی به فروش میرسد نیز استفاده شده است و این مجموع و این موضوع از دیگر مزیتهای فرمولاسیون جدید است.