شانا ـ گروه نفت: رئيس پژوهشگاه صنعت نفت گفت: به دستور مهندس رستم قاسمي عمليات زنده كردن 20 چاه نفت مرده به پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شد و قرارداد آن به زودي امضا خواهد شد.
به گزارش خبرنگار شانا، دكتر وحيد حدادي اصل با اعلام اين خبر افزود: همزمان با اجراي پروژههاي ازدياد برداشت روي چاههاي نفتي، زنده كردن چاههاي مرده كشور با استفاده از فناوري چاه محور از سوي پژوهشگاه صنعت نفت انجام ميشود و اين پروژه يكي از فعاليتهاي مهم پژوهشگاه در حوزه بالادستي است.
وحيد حدادي اصل با بيان اين كه پژوهش در اين مركز با رويكرد توليد دانش فني و فناوري انجام ميشود، تصريح كرد: پس از سالها تلاش، هم اكنون به جاي اين كه واردكننده دانش فني باشيم بسياري از كشورهاي دنيا خواستار خريد دانش فني از كشور هستند و انجام پژوهش با هدف توليد دانش فني يكي از افتخارهاي پژوهشگاه صنعت نفت است.
وي درباره روند توسعه فناوري جي تي ال در كشور گفت: امروز پس از گذشت 10 سال تحقيقات، شاهد راهاندازي واحدهاي صنعتي جي تي ال در كشور هستيم و ساخت اين واحدها مشتري زيادي دارد و در آينده نزديك شاهد راهاندازي ديگر واحدهاي جي تي ال در كشور خواهيم بود.
حدادي اصل تصريح كرد: با استفاده از فناوري جي تي ال علاوه بر توليد گازوئيل با كيفيت بالا و متناسب با شرايط محيط زيستي ميتوان به ازاي هر بشكه گازوئيل يك بشكه آب و مقداري واكس بهداشتي به دست آورد و گازوئيل توليدي از اين فناوري دوستدار محيط زيست است و آلودگي كمي دارد.
رئيس پژوهشگاه صنعت نفت گفت: بخش خصوصي در زمينه فناوري جي تي ال شروع به تحقيقات كرده و دانش فني آن آماده واگذاري است و در آينده شاهد افتتاح و كلنگزني چند واحد جي تي ال از سوي بخش خصوصي در كشور هستيم.
وي يادآور شد: در فناوري جي تي ال، گاز به گازوئيل و بنزين تبديل ميشود و هم اكنون شركتهاي بزرگ بينالمللي از جمله شركت شل اين فناوري را در اختيار كشور قطر داده است.
حدادي اصل با بيان اين كه در فناوري نانو تيوپ آماده واگذاري دانش فني هستيم، گفت: هم اكنون پژوهش را تنها براي امر پژوهش انجام نميدهيم بلكه به دنبال فروش فناوري و دانش فني به صنعت هستيم.
رئيس پژوهشگاه صنعت نفت با بيان اينكه بزرگترين قرارداد تحقيقاتي كشور در بخش بالادستي اخيرا ميان پژوهشگاه صنعت نفت با شركت نفت فلات قاره به امضا رسيده است، گفت: اين قرارداد با هدف مطالعه همه مخازن هيدروكربوري درياي خليج فارس به ارزش 21 ميليون يورو امضا شد و نتايج اين تحقيقات در اختيار شركت ملي نفت ايران قرار خواهد گرفت.
حدادي اصل درباره فعاليتهاي پژوهشي در بخش پايين دستي صنعت نفت گفت: تكنولوژي نانو كربن و نانو تيوپ كه محققان پژوهشگاه به آن دست يافتند هم اكنون آماده واگذاري است و تازگي در ملاقاتي كه با رييس جمهور يكي از كشورها داشتيم آنها خواستار خريد اين محصولات از پژوهشگاه شدند؛ اين در حالي است كه اين كشور تاكنون دانش فني خود را در برخي زمينههاي صنعت نفت به كشور ميفروخت.
آمادگي پژوهشگاه صنعت نفت براي اجراي پروژههاي مختلف در صنايع كشور
رئيس پژوهشگاه صنعت نفت با اعلام آمادگي براي راهاندازي سيستم تصفيه پساب در همه واحدهاي صنعتي كشور گفت: پژوهشگاه صنعت نفت تاكنون برنامه راهاندازي تصفيهخانههاي پساب در مناطق نفتي از جمله عسلويه و ماهشهر را در دست داشته ولي هم اكنون آمادگي خود را براي راهاندازي اين سيستمها در واحدهاي صنعتي ديگر كشور اعلام ميكنيم.
حدادي اصل تصريح كرد: همچنين پژوهشگاه صنعت نفت آمادگي دارد در حوزه ذخيرهسازي (سيوينگ) انرژي در همه حوزههاي صنعتي پروژههايي را اجرا كند كه با اجراي اين پروژهها از هدرروي حدود 20 درصد انرژي كاسته شود.
وي با تاكيد بر اينكه خوردگي در صنعت نفت يكي از مقولههاي مهم به شمار ميرود، گفت: پژوهشگاه صنعت نفت آمادگي دارد با استفاده از دانش فني بومي در زمينه پوشش و ممانعت از خوردگي در هر كدام از صنايع كشور كه با چنين مشكلي مواجه هستند، پروژههاي مختلفي را اجرا كنند.
حدادي اصل، مركاپتانزدايي از گازها را يكي ديگر از فناوريهاي مورد استفاده در صنعت برشمرد و گفت: دانش فني اين فناوري از سوي پژوهشگاه صنعت نفت بومي شده و با استفاده از آن گازها گوگردزدايي ميشود.