ایران 20 چاه نفت مرده را زنده می‌كند

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت گفت: به دستور وزیر نفت عملیات زنده كردن 20 چاه نفت مرده به پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شد و قرارداد آن به زودی امضا خواهد شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از شانا؛ وحید حدادی اصل با اعلام این خبر افزود: همزمان با اجرای پروژههای ازدیاد برداشت روی چاههای نفتی، زنده كردن چاههای مرده كشور با استفاده از فناوری چاه محور از سوی پژوهشگاه صنعت نفت انجام میشود و این پروژه یكی از فعالیتهای مهم پژوهشگاه در حوزه بالادستی است.

وی با بیان اینكه پژوهش در این مركز با رویكرد تولید دانش فنی و فناوری انجام میشود، تصریح كرد: پس از سالها تلاش، هم اكنون به جای این كه واردكننده دانش فنی باشیم بسیاری از كشورهای دنیا خواستار خرید دانش فنی از كشور هستند و انجام پژوهش با هدف تولید دانش فنی یكی از افتخارهای پژوهشگاه صنعت نفت است.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت درباره روند توسعه فناوری جی تی ال در كشور گفت: امروز پس از گذشت 10 سال تحقیقات، شاهد راهاندازی واحدهای صنعتی جی تی ال در كشور هستیم و ساخت این واحدها مشتری زیادی دارد و در آینده نزدیك شاهد راهاندازی دیگر واحدهای جی تی ال در كشور خواهیم بود.

حدادی اصل تصریح كرد: با استفاده از فناوری جی تی ال علاوه بر تولید گازوییل با كیفیت بالا و متناسب با شرایط محیط زیستی میتوان به ازای هر بشكه گازوئیل یك بشكه آب و مقداری واكس بهداشتی به دست آورد و گازوئیل تولیدی از این فناوری دوستدار محیط زیست است و آلودگی كمی دارد.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت گفت: بخش خصوصی در زمینه فناوری جی تی ال شروع به تحقیقات كرده و دانش فنی آن آماده واگذاری است و در آینده شاهد افتتاح و كلنگزنی چند واحد جی تی ال از سوی بخش خصوصی در كشور هستیم.

وی یادآور شد: در فناوری جی تی ال، گاز به گازوییل و بنزین تبدیل میشود و هم اكنون شركتهای بزرگ بینالمللی از جمله شركت شل این فناوری را در اختیار كشور قطر قرار داده است.

حدادی اصل با بیان اینكه در فناوری نانو تیوپ آماده واگذاری دانش فنی هستیم، گفت: هم اكنون پژوهش را تنها برای امر پژوهش انجام نمیدهیم بلكه به دنبال فروش فناوری و دانش فنی به صنعت هستیم.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینكه بزرگترین قرارداد تحقیقاتی كشور در بخش بالادستی اخیرا میان پژوهشگاه صنعت نفت با شركت نفت فلات قاره به امضا رسیده است، ادامه داد: این قرارداد با هدف مطالعه همه مخازن هیدروكربوری دریای خلیج فارس به ارزش 21 میلیون یورو امضا شد و نتایج این تحقیقات در اختیار شركت ملی نفت ایران قرار خواهد گرفت.

حدادی اصل درباره فعالیتهای پژوهشی در بخش پاییندستی صنعت نفت، گفت: تكنولوژی نانو كربن و نانو تیوپ كه محققان پژوهشگاه به آن دست یافتند هم اكنون آماده واگذاری است و تازگی در ملاقاتی كه با رییس جمهور یكی از كشورها داشتیم آنها خواستار خرید این محصولات از پژوهشگاه شدند؛ این در حالی است كه این كشور تاكنون دانش فنی خود را در برخی زمینههای صنعت نفت به كشور میفروخت.

آمادگی پژوهشگاه صنعت نفت برای اجرای پروژههای مختلف در صنایع كشور

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با اعلام آمادگی برای راهاندازی سیستم تصفیه پساب در همه واحدهای صنعتی كشور، گفت: پژوهشگاه صنعت نفت تاكنون برنامه راهاندازی تصفیهخانههای پساب در مناطق نفتی از جمله عسلویه و ماهشهر را در دست داشته ولی هم اكنون آمادگی خود را برای راهاندازی این سیستمها در واحدهای صنعتی دیگر كشور اعلام میكنیم.

حدادی اصل تصریح كرد: همچنین پژوهشگاه صنعت نفت آمادگی دارد در حوزه ذخیرهسازی (سیوینگ) انرژی در همه حوزههای صنعتی پروژههایی را اجرا كند كه با اجرای این پروژهها از هدرروی حدود 20 درصد انرژی كاسته شود.

وی با تاكید بر اینكه خوردگی در صنعت نفت یكی از مقولههای مهم به شمار میرود، گفت: پژوهشگاه صنعت نفت آمادگی دارد با استفاده از دانش فنی بومی در زمینه پوشش و ممانعت از خوردگی در هر كدام از صنایع كشور كه با چنین مشكلی مواجه هستند، پروژههای مختلفی را اجرا كنند.

حدادی اصل، مركاپتانزدایی از گازها را یكی دیگر از فناوریهای مورد استفاده در صنعت برشمرد و افزود: دانش فنی این فناوری از سوی پژوهشگاه صنعت نفت بومی شده و با استفاده از آن از گازها گوگردزدایی میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین پست ها:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support