دستاوردهای صنعتی پژوهشگاه به ویژه پروژه تاپینگ، کاربردهای مختلف گوگرد مازاد، ارتقای کیفیت نفت خام و تبدیل نفت سنگین به سبک، مورد استقبال گسترده بازدیدکنندگان بیستمین کنگره جهانی نفت قرار گرفت.
امیر ناصر احمدی؛ رییس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت در گفتوگو با خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی شرکت ملی نفت ایران، با بیان این مطلب افزود: غرفه پژوهشگاه صنعت نفت در بیستمین کنگره جهانی نفت با استقبال خوب بازدیدکنندگان کشورهای خارجی مواجه شد و ارتباطات خوبی نیز در مورد دانش فنی بعضی از فرآیندها و فناوریهای این مجموعه با شرکتهایی خارجی مانند؛ ایتالیا، آلمان، هند و برزیل برقرار شد.
وی گفت: در بیستمین کنگره جهانی نفت باشرکت ORYX قطر در مورد فرآیند GTL و تکنولوژی ایران و تجربیاتی که کشور قطر در این زمینه داشته است، تبادل نظر شد.
احمدی تصریح کرد: پژوهشگاه صنعت نفت همچنین در این کنگره، در زمینه مواد شیمیایی مصرف در فرآیندهای مختلف بالادستی و پایین دستی صنعت نفت و سوختهایی با منشا گیاهی نیز مذاکراتی با سایر کشورها داشت.
وی با بیان اینکه بیش از پنج هزار نفر از کشورهای مختلف در این کنگره حضور داشتند، گفت: کنگره جهانی نفت برای نخستین بار در منطقه خاورمیانه در کشور قطر برگزار شد و شاید بتوان گفت دلیل برگزاری آن در این منطقه، جدیتر شدن نقش کشورهای منطقه در بازار و رشد علمی و تحقیقاتی این کشورها در حوزه نفت و گاز بوده است.
رییس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت، توضیح داد: بیستمین کنگره جهانی نفت در دو بخش کنفرانس و نمایشگاه برگزار شد که در بخش کنفرانس، مجموعه دستاوردهای جدید در 6 قالب، شامل جلسات وزارتی، تجارب کلیدی، جامع و کلی، موضوعات خاص و به روز، میزگردها و نشستهای علمی تعریف و اجرا شد.
وی ادامه داد: در حوزههای مدیریتی این کنگره مسائلی مانند مدیریت نفت و گاز، برآوردهای اقتصادی کلان در نفت و گاز، احداث پالایشگاهها و مجتمعهای جدید نفت و گاز و مسائل اخلاقی و اجتماعی درصنعت نفت مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
این پژوهشگر اذعان داشت: در حوزههای تخصصی نیز مواردی همچون کشف منابع جدید گازی، توسعه اکتشاف و مخازن هیدروکربوری، چالشها و تکنولوژیهای جدید در ازدیاد برداشت، حفاری و تکنولوژیهای جدید، تکنولوژیهای جدید پالایشگاهی با تکیه بر خوراکهای مختلف، تجمع فرآیندهای پالایشگاهی و پتروشیمی و همینطور استفاده از سوخت با منشاء گیاهی (Biofuel) مورد بررسی قرار گرفت.
رییس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه با اعلام این که پنج نوبت از جلسات هیات رییسه نشستها با حضور اعضای ایرانی برگزار شد، درباره نشست چهاردهم کنگره توضیح داد: در این نشست اینجانب به عنوان نایب رییس پنل، وظیفه گردآوری نکات برجسته مقالات ارائه شده و ارائه جمعبندی از مقالات را بر عهده داشتم و مدیر عامل شرکت TVL مجارستان؛ عهده ارائه روزمه سخنرانان بود و مدیر عامل پتروشیمی قطر، وظیفه معرفی پوسترها را بر عهده داشت.
احمدی با تاکید بر اینکه نمایشگاه، فرصتی مناسب برای تعامل بین نهادهای فعال در حوزه فناوری است، اظهار داشت: برای استفاده حداکثری از موقعیت نمایشگاه فضای مناسبی برای مذاکرات و ایجاد تفاهم با مخاطبان در نظر گرفته شده بود.
گفتنی است کنگره جهانی نفت هر سه سال یکبار برگزار میشود و اخیرا برای آن عنوان المپیک جهانی صنعت و نفت گاز پیشنهاد شده است که این امر به دلیل حضور خیل عظیمی از نمایندگان کشورهای مصرفکننده و تولیدکننده در این کنگره عنوان شده است.