دانش نفت؛ رئیس پژوهشگاه صنعت نفت گفت: به دستور مهندس رستم قاسمی عملیات زنده کردن 20 چاه نفت مرده به پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شد و قرارداد آن به زودی امضا خواهد شد.
دکتر وحید حدادی اصل با اعلام این خبر افزود: همزمان با اجرای پروژههای ازدیاد برداشت روی چاههای نفتی، زنده کردن چاههای مرده کشور با استفاده از فناوری چاه محور از سوی پژوهشگاه صنعت نفت انجام میشود و این پروژه یکی از فعالیتهای مهم پژوهشگاه در حوزه بالادستی است. وحید حدادی اصل با بیان این که پژوهش در این مرکز رویکرد تولید دانش فنی و فناوری انجام میشود، تصریح کرد: پس از سالها تلاش، هم اکنون به جای این که واردکننده دانش فنی باشیم بسیاری از کشورهای دنیا خواستار خرید دانش فنی از کشور هستند و انجام پژوهش با هدف تولید دانش فنی یکی از افتخارهای پژوهشگاه صنعت نفت است. وی درباره روند توسعه فناوری جی تی ال در کشور گفت: امروز پس از گذشت 10 سال تحقیقات، شاهد راهاندازی واحدهای صنعتی جی تی ال در کشور هستیم و ساخت این واحدها مشتری زیادی دارد و در آینده نزدیک شاهد راهاندازی دیگر واحدهای جی تی ال در کشور خواهیم بود. حدادی اصل تصریح کرد: با استفاده از فناوری جی تی ال علاوه بر تولید گازوئیل با کیفیت بالا و متناسب با شرایط محیط زیستی میتوان به ازای هر بشکه گازوئیل یک بشکه آب و مقداری واکس بهداشتی به دست آورد و گازوئیل تولیدی از این فناوری دوستدار محیط زیست است که آلودگی کمی دارد.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت گفت: بخش خصوصی در زمینه فناوری جی تی ال شروع به تحقیقات کرده و دانش فنی آن آماده واگذاری است و در آینده شاهد افتتاح و کلنگزنی چند واحد جی تی ال از سوی بخش خصوصی در کشور هستیم. وی یادآور شد: در فناوری جی تی ال، گاز به گازوییل و بنزین تبدیل میشود و هم اکنون شرکتهای بزرگ بینالمللی از جمله شرکت شل این فناوری را در اختیار کشور قطر قرار داده است. حدادی اصل با بیان این که در فناوری نانو تیوپ آماده واگذاری دانش فنی هستیم، گفت: هم اکنون پژوهش را تنها برای امر پژوهش انجام نمیدهیم بلکه به دنبال فروش فناوری و دانش فنی به صنعت هستیم. رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه بزرگترین قرارداد تحقیقاتی کشور در بخش بالادستی اخیرا میان پژوهشگاه صنعت نفت با شرکت فلات قاره به امضا رسیده است، گفت: این قرارداد با هدف مطالعه همه مخازن هیدروکربوری دریای خلیج فارس به ارزش 21 میلیون یورو امضا شد و نتایج این تحقیقات در اختیار شرکت ملی نفت ایران قرار خواهد گرفت. حدادی اصل درباره فعالیتهای پژوهشی در بخش پایین دستی صنعت نفت گفت: تکنولوژی نانو کربن و نانو تیوپ که محققان پژوهشگاه به آن دست یافتند هم اکنون آماده واگذاری است و تازگی در ملاقاتی که با رییس جمهور یکی از کشورها داشتیم آنها خواستار خرید این محصولات از پژوهشگاه شدند؛ این در حالی است که این کشور تاکنون دانش فنی خود را در برخی زمینههای صنعت نفت به کشور میفروخت.