مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

واحدهای GTL جایگزین پتروشیمی‌ها می‌شود/ اعلام آمادگی برخی بانکها

خبرگزاری فارس: مدیر پژوهشگاه صنعت نفت گفت: احداث واحدهای GTL (تبدیل گاز به فرآورده) بسیار به صرفهتر از واحدهای پتروشیمی است و اکنون تکنولوژی بستر ثابتی که راهاندازی کردیم در حال واگذاری به برخی بانکها است.

وحید حدادی اصل در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه برخی از مدیران معتقد هستند برای احداث واحد GTL سرمایهگذاری بالایی نیازمند است گفت: معمولا برای احداث واحدهای اقتصادی میزان سرمایهگذاری را نگاه نمیکنند بلکه در اینجا نرخ بازگشت سرمایه بسیار مورد توجه است.

وی گفت: در حال حاضر اداره اقتصادی وجود دارد که سود ده بودن این واحدها را مورد بررسی قرار میدهد به طوری که اعلام شده اگر دولت خوراک را 15 سنت در اختیار این واحدها قرار دهد باید یک واحد 3000 بشکهای احداث و اگر قیمت خوراک 20 سنت باشد باید یک واحد 10 هزار بشکهای احداث کرد.

مدیر پژوهشگاه صنعت نفت خاطرنشان کرد: در حال حاضر آنچه که قطر سرمایهگذاری کرده است حدود 7 میلیارد دلار بود اما اگر میبینید نزدیک به 19 میلیارد دلار سرمایه به کار برده است به آن دلیل است که کارهای تحقیقاتی را نیز انجام میداد.

حدادی اصل ادامه داد: اگر برای قطر احداث واحدهای GTL صرف اقتصادی نداشت هرگز 30 هزار بشکه خود را تبدیل به 140 هزار بشکه نمیکرد.

وی با اشاره به اینکه تکنولوژی که امروز به آن دست پیدا کردیم تکنولوژی بستر ثابت است که شرکت شل از آن استفاده میکند تصریح کرد: در حال حاضر در هر نقطه از کشور که خط لوله گاز وجود دارد میتوان این واحدها را احداث کرد.

حدادی اصل گفت: واحدهای GTL را در هر منطقهای از کشور که خشک باشد و مشکل آب در آن وجود دارد میتوان احداث کرد زیرا این واحدها به ازای تولید هر بشکه محصول یک بشکه آب قابل استفاده برای کشاورزی نیز تولید میکند بنابراین احداث پتروشیمی در مناطق مرکزی و شرقی کشور که در آنجا مشکل کمآبی وجود دارد اصلا به صرفه نیست و به جای آنها میتوان واحدهای GTL احداث کرد.

وی با اشاره به اینکه واحدهای بستر ثابتی که راهاندازی کردیم اکنون آماده واگذاری به بخش خصوصی است اظهار کرد: اکنون برخی از بانکها اعلام آمادگی کردهاند که این واحدها را خریداری کنند بنابراین به نظر میرسد اگر دولت از واحدهای GTL حمایت کند بسیار سوددهتر از احداث واحدهای پتروشیمی باشد حتی از نظر اشتغالزایی میتوان گفت تعداد نیروهایی که در این واحدها مشغول به کار میشوند بسیار بیشتر از واحدهای پتروشیمی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support