شانا ـ گروه نفت: برای تحقق طرحهای تحقیقاتی در زمینه بهکارگیری سناریوهای مختلف ازدیاد برداشت، پنج گروه پژوهشی پیشنهاد شد و از سوی پژوهشکده مهندسی نفت پژوهشگاه صنعت نفت مورد تایید وزارت نفت قرار گرفت.
به گزارش شانا به نقل از روابط عمومی شرکت ملی نفت ایران، رئیس پژوهشکده مهندسی نفت پژوهشگاه صنعت نفت گفت: با توجه به اهمیت به کارگیری روشهای نوین در مراحل مختلف تولید از مخازن ازدیاد برداشت، پژوهشکده مهندسی نفت با انجام پروژههای متعدد، توانمندی لازم را برای محقق کردن طرحهای تحقیقاتی در زمینه به کارگیری راهکارهای مختلف ازدیاد برداشت را کسب کرده است.
کاظمزاده ادامه داد: برای تحقق طرحهای تحقیقاتی در زمینه به کارگیری راهکارهای مختلف ازدیاد برداشت پنج گروه پژوهشی پیشنهاد و مورد تایید وزارت نفت قرار گرفته است.
رئیس پژوهشکده مهندسی نفت پژوهشگاه صنعت نفت، توضیح داد: با هدف بهبود برداشت از مخازن و جلوگیری از افت فشار، گروه پژوهشی “تزریق گاز به کلاهک گازی برای تثبیت فشار” در این پژوهشکده تشکیل شده است.
وی افزود: با توجه به این که در بیشتر مخازن ایران “تزریق گاز به صورت امتزاجی” انجام میشود، گروه پژوهشی با این عنوان شکل گرفت و “تزریق متناوب سیالهای مختلف، تزریق مواد شیمیایی” و “روشهای میکروبی” نیز از دیگر گروههای پژوهشی تایید شده وزارت نفت در زمینه ازدیاد برداشت است.
کاظمزاده گروه پژوهشی آسفالتین را از دیگر گروههای پژوهشی مورد تایید وزارت نفت اعلام کرد و گفت: با توجه به توانمندی موجود در پژوهشگاه صنعت نفت، بستر لازم برای انجام مطالعات مقدار رسوبات واکس و آسفالتین در مخزن و ستون چاه، ارائه مدلهای شبیهساز پیشبینی رسوبات، همچنین ارائه راهکارهای عملی و بر طرف کردن این رسوبات وجود دارد.
وی انگیزش و اسیدکاری چاهها، برنامهریزی حفر و تعمیر چاهها و مدیریت تولید آب و گاز ناخواسته در زمینه حفاری و تولید بهینه از مخازن را از دیگر گروههای پژوهشیهای این دانشکده در وزارت نفت عنوان و تصریح کرد: موفقیت در توسعه میدانهای نفتی و گاز بستگی مستقیم به میزان تولید و بهرهوری چاههای نفت و گاز دارد که در طول عمر مخزن همواره با چالشهای جدی روبهرو است.
وی ادامه داد: برای انجام پروژههای پژوهشی و ارائه راهکارها برای بخشهای مختلف تولید از جمله برنامهریزی حفر، تعمیر و تکمیل چاه، افزایش بهرهوری، انگیزش و اسیدکاری چاهها ضروری است و دو گروه پژوهشی “انگیزش و اسیدکاری چاهها” و “برنامهریزی حفر و تعمیر چاهها” مورد تایید و گروه پژوهشی “مدیریت تولید آب و گاز ناخواسته” با همکاری دیگر پژوهشکدهها تعریف و مورد تصویب قرار گرفته است.
کاظمزاده یادآوری کرد: گروههای پژوهشی؛ مطالعات آزمایشگاهی سنگ مخزن و مطالعات آزمایشگاهی سیال مخزن نیز موفق به دریافت تاییدیه وزارت نفت در زمینه اطلاعات آزمایشگاهی مهندسی نفت شدهاند.
وی افزود: پژوهشکده مهندسی نفت پژوهشگاه صنعت نفت، با تجربه طولانی در مطالعات مغزه، بخش وسیعی از مطالعات و خدمات آزمایشگاهی مغزهها را زیر پوشش قرار داده و قطب اصلی تحقیقات کشور در این زمینه محسوب میشود؛ به همین دلیل گروه پژوهشی “سنگ مخزن” برای به کارگیری آخرین فناوری موجود برای رفع مشکلات پژوهشی مورد تایید قرار گرفته است.
کاظمزاده تایید کرد: آزمایشگاه سیال مخزن پژوهشکده مهندسی نفت در داخل کشور بینظیر است و در ردیف بزرگترین و قویترین آزمایشگاههای مهندسی نفت قرار دارد و گروه پژوهشی “سیال مخزن” را یکی از قطبهای پژوهشی کشور معرفی کرده است.
پژوهشگاه صنعت نفت موفق به اخذ گواهینامههای پژوهشی از وزارت نفت شد
رئیس پژوهشکده مهندسی نفت پژوهشگاه صنعت نفت درباره جزئیات عملکرد این مرکز مهم دانش محور در صنعت نفت گفت: پژوهشکده مهندسی نفت این سازمان با هدف تحقق نظام جامع راهبری پژوهش، فناوری و نوآوری وزارت نفت و با توجه به پتانسیلهای تحقیقاتی و پژوهشی موجود، موفق به اخذ گواهینامههای پژوهشی شده است.
عزتالله کاظمزاده اظهار کرد: پژوهشکده مهندسی نفت در بخش فناوریهای نانو در حفاری، افزایههای نوین سیمان و سیالات حفاری، مکانیزمهای مختلف آسیب سازند در عملیات حفاری، مشکلات حفاری و روشهای نوین کنترل چاه موفق به دریافت گواهینامه از وزارت نفت شد، در ضمن این گروهها در زمینه پژوهش و فناوری به عنوان قطب پژوهشی کشور معرفی شدند.
وی با اشاره به فعالیتهای بخش حفاری پژوهشکده مهندسی نفت پژوهشگاه صنعت نفت گفت: این پژوهشکده با گذشتن از مراحل تحقیقات و پژوهشهای آزمایشگاهی و با به کارگیری سیمانهای ابداعی پژوهشگاه مانند سیمان فوق سبک و لاستیک در چاههای نفت و گاز، افزون بر رفع مشکلات صنعت، بسترهای لازم را برای گروه پژوهشی متعدد فراهم کرده است.
کاظمزاده از تایید گروههای پژوهشی پژوهشکده مهندسی نفت در زمینه ازدیاد برداشت از مخازن از سوی وزارت نفت خبر داد و افزود: گروههای پژوهشی تزریق گاز به کلاهک گازی برای تثبیت فشار، تزریق گاز به صورت امتزاجی، تزریق متناوب سیالهای مختلف و تزریق مواد شیمایی، روشهای میکروبی در سطح اول یا قطب گروههای پژوهشی در مجموعه نظامنامه جدید پژوهش و فناوری قرار گرفتند.