تهران- پژوهشگاه صنعت نفت موفق شد در سال گذشته پنج اختراع تولید شده توسط پژوهشگران ایرانی را در سطح ملی و بینالمللی به ثبت برساند
به گزارش ایرنا به نقل از شبکه ملی نفت ایران، پژوهشگاه صنعت نفت در سال گذشته پنج اختراع خود را پس از ثبت ملی تـوانست در کشورهای مختلف دنیا ثبت و همچنین برای ثبت یک مورد اختراع دیگر در سطح بینالمللی نیز اقدام کند.
طبق آخرین اطلاعات دریافتی برای هر پنج مورد اختراع نیز گواهینامه اعطای حق پتنت دریافت شده است. این گزارش حاکیست، فرایند تولید ساخت آلکیل دی آلکانول آمینها، که از اختراعات پژوهشکده گاز پژوهشگاه صنعت نفت موفق به اخذ ثبت اختراعات در کشور آمریکا شده است.
دومین اختراع پژوهشگاه صنعت نفت در سال گذشته با عنوان بازدارنده خوردگی بالاسری برج تقطیر پالایشگاهی از پژوهشکده شیمی و پتروشیمی در قاره اروپا ثبت شده است.
نانو ذرات مغناطیسی اصلاح شده عاملدار جدید برای حذف گزینشی آلاینده نیتریت و روش کاربرد آناز گروه تجزیه و ارزیابی مواد، سومین ثبت اختراع پژوهشگاه صنعت نفت در سال 90 در کشور ژاپن بوده است.
همچنین پژوهشکده گاز پژوهشگاه صنعت نفت، اختراع دوم خود و چهارم پژوهشگاه صنعت نفت را با عنوان کاتالیست نانوساختار بهبود یافته فرایند فیشرتروپش و روش تهیه در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس ثبت کرد.
براساس این گزارش، اختراع سنتز نانو پودرهای آلومینا با حفرات مزو، پنجمین اختراع پژوهشگاه صنعت نفت از مرکز تحقیقات کاتالیست در سال 90 بوده که در کشور کانادا ثبت شده است.
همچنین کاتالیست با پایه کربنی بهبودیافته جهت استفاده در پیل سوختی دما پایین پلیمری از اختراعات مرکز تحقیقات انرژی است که برای ثبت آن نیز در کشورهای بینالمللی تشکیل پرونده شده است.
این گزارش حاکیست پژوهشگاه صنعت نفت در سال 1388 نیز 7 مورد ثبت اختراع داخلی و 4 مورد ثبت اختـراع خارجی و در سـال 1389، 9 مورد ثبت داخلی و 3 مـورد ثبت خارجی داشتـه است که در مجمـوع میتـوان گفت طی دو سال 1388 و 1389، 16 مورد اختراع در داخل کشور و نیز 7 مورد اختـراع در خارج از کشور به ثبت رسانده است.
همچنین در سال 1388 پژوهشگاه صنعت نفت موفق به اخذ گواهی تأییدیه فنی برای 3 مورد نرمافزار جدید توسعهیافته در پژوهشگاه از شورای عالی انفورماتیک کشور شد و در همین سال برای 4 مورد نرمافزار دیگر نیز پس از اخذ گواهی تأییدیه فنی، پروانه انتشار از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد.
پژوهشگاه صنعت نفت در سال 1389 موفق به اخذ گواهی تأیید فنی 3 مورد نرمافزار دیگر با تأیید شورای عالی انفورماتیک کشور شده است.