مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

سامانه متمرکز سرمایش، گرمایش و قدرت با فناوری موتور گازسوز طراحی شد

سامانه متمرکز سرمایش، گرمایش و قدرت با فناوری موتور گازسوز طراحی شد

توسط متخصصان پژوهشگاه صنعت نفت

سامانه متمرکز سرمایش، گرمایش و قدرت با فناوری موتور گازسوز طراحی شد

رئیس پژوهشکده توسعه و بهینه‌سازی فناوری‌های انرژی از طراحی و توسعه سامانه متمرکز سرمایش، گرمایش و قدرت (میکرو CHP) بر پایه فناوری موتورگازسوز در این پژوهشکده خبر داد.

به گزارش خبرنگار شانا، محمد ایازی روز گذشته (دوشنبه 27 آذر) در یک نشست خبری با بیان این که طراحی و توسعه این سامانه یکی از محورهای اصلی کار در پژوهشکده توسعه و بهینه‌سازی فناوری‌های انرژی است، گفت: این طرح با همکاری با مشارکت پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت بهینه‌سازی مصرف انرژی انجام می‌شود.

وی طراحی و توسعه سامانه میکرو CHP بر پایه فناوری موتورگازسوز برای تولید همزمان برق و حرارت، بومی‌سازی فناوری تولید همزمان برق و حرارت در کشور، با استفاده از محصولاتی با بازدهی بییشتر برای تأمین انرژی در بخش مسکونی و تجاری با هدف مدیریت مصرف و به‌کارگیری از محصولات گازسوز برای تأمین انرژی به منظور کاهش آلایندگی هوا و گازهای گلخانه‌ای را از جمله اهداف این طرح اعلام کرد.

دستیابی به راندمان 80 درصدی در وسایل الکتریکی

ایازی با تأکید بر این که تولیـد همزمان برق، حرارت و بـرودت یکی از راهکارهای اساسی برای افزایش کارایی انرژی و کاهش شدت مصرف در کشور است، تصریح کرد: بـا به‌کارگیری از این سـامانه در محل مصرف علاوه بر تـولید برق در مـوتور رفت و برگشتی گـازسوز، حرارت یا برودت مورد نیاز نیز از تلفات انرژی موتور قابل استفاده است.

وی با بیان این که راندمان الکتریکی مؤثر در این روش به بیش از 80 درصد می‌رسد، تأکید کرد که این سامانه مانند نیروگاه‌ها یا سایت‌های گرمایش منطقه‌ای نیازی به زیرساخت‌های انتقال حرارت و برودت در سطح شهر ندارد و تنها با اندکی تغییر در موتورخانه ساختمان در دسترس قرار می‌گیرد.

رئیس پژوهشکده توسعه و بهینه‌سازی فناوری‌های انرژی تولید الکتریسیته به عنوان محصول جانبی حرارت، قابلیت نصب آسان، کاربری گسترده و کاهش تلفات انتقال، انتشارات کربنی، گازهای گلخانه‌ای و هزینه‌های انرژی را از جمله مزایای سامانه میکرو CHP بر پایه فناوری موتورگازسوز اعلام کرد.

تأمین 10 درصد برق مردم و صرفه‌جویی 260 میلیارد تومان در سال

ایازی از جملـه مهم‌ترین دستاوردهایی که بـا استفاده از این سامانه حـاصل می‌شود را صرفـه‌جویی 260 میلیارد تـومانی در سال عنوان کـرد و افزود: این رقم تنهـا با تأمین برق 10 درصـد از مصرف‌کننـدگان بخش خانگی حاصل می‌شود.

وی ادامه داد: کاهش قیمت تمام شده این سامانه نسبت به نمونه‌های خارجی به میزان حداقل 30 درصد، تأمین مطمئن‌تر برق، استقلال نسبی از شبکه و افت حاصل از انتقال و توزیع و کاهش مصرف انرژی سرانه کشور با به‌کارگیری از این سامانه با بازده حداقل 80 درصد از دیگر نتایج حاصل از راه‌اندازی این سامانه است.

به گفته ایازی هم اکنون مطالعات فاز صفر این سامانه در پژوهشگاه صنعت نفت به پایان رسیده و برای ادامه کار به توسعه‌دهندگان داخلی و دانشگاه‌ها فراخوان داده شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support