با همکاری صنعت نفت و بخش دانشگاهی کشور صورت میگیرد
نخستین پالایشگاه گازی با دانش فنی کاملاً ایرانی با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی نفت مناطق مرکزی و دانشگاه امیرکبیر در کشور ساخته میشود.
یک عضو تیم طراحی پالایشگاه ملی گاز در این باره گفت: اجرای این طرح، قرارگاه خاتمالانبیا به عنوان پیمانکار (EPCF) پژوهشگاه صنعت نفت ارائهدهنده دانش فنی، شرکت ملی گاز ایران به عنوان بهرهبردار، شرکت نفت مناطق مرکزی به عنوان کارفرما حضور دارند و دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز قطب علمی آن است.
محمود خاکپور با بیان این که ساخت نخستین پالایشگاه گازی تمام ایرانی از حدود 6 ماه پیش مطرح شد، تصریح کرد: تفاهمنامههای اولیه برای اجرای این پروژه میان ذینفعان به امضا رسیده و در حال نهاییسازی نحوه مشارکتها، نهاییسازی و بهینهسازی ساختار هر واحد پالایشگاه، تهیه و انجام مهندسی پایه واحدهای فرایندی و سایر مراحل مربوطه هستیم.
به گفته وی، قرار است گاز دو میدان هالگان و سفید باغون برای فراورش به این پالایشگاه انتقال یابد.
خاکپور ظرفیت پیشبینی شده برای فراورش گاز در این پالایشگاه را 17 میلیون متر مکعب در روز اعلام و تصریح کرد: تولید روزانه 12 هزار بشکه مایعات گازی و 33 تن گوگرد از دیگر محصولات این پالایشگاه است. مهندس قاسمی، وزیر نفت، هفته گذشته طی سخنانی در چهارمین نشست شورای عالی توسعه توان ساخت داخل در صنعت نفت، با اشاره به برنامهریزی این وزارتخانه برای ساخت پالایشگاه ملی گاز، ساخت این پالایشگاه را به لحاظ دانش فنی واحدهای فرایندی، تجهیزات و دیگر بخشها کاملاً ایرانی دانست. گفتنی است که میدانهای گازی مستقل هالگان و سفید باغون، از میدانهای تازه کشف شده کشور هستند که در استان فارس قرار دارند.
حجم ذخیره گاز درجای میدان هالگان 12 تریلیون و 400 میلیارد فوت مکعب معادل 355 میلیارد متر مکعب است و پیشبینی میشود حدود 70 درصد ذخیره درجای این میدان معادل 8 تریلیون و 938 میلیارد فوت مکعب، قابل استحصال باشد. همچنین حجم میعانات گازی درجا در میدان گازی هالگان 249 میلیون بشکه برآورد شده که از این میزان حدود 98 میلیون بشکه قابل استحصال است.
میدان سفید باغون، حدود 6 تریلیون فوت مکعب ذخیره گازی دارد.