مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

گفت‌وگو با رئیس پژوهشکده گاز پژوهشگاه صنعت نفت ایران در باشگاه جهانی کشورهای دارنده دانش فنی واحدهای جی تی ال

گفت‌وگو با رئیس پژوهشکده گاز پژوهشگاه صنعت نفت

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با تأکید بر این که توان صادرات تکنولوژی در این پژوهشگاه وجود دارد، گفت: پژوهشگاه صنعت نفت هم اکنون در بحث توسعه واحدهای جی تی ال هم‌ردیف شرکت‌های بزرگ و مطرحی چون شل قرار گرفته است.

دکتر وحید حدادی اصل در نشست کانون دانش‌آموختگان هنرستان صنعتی شرکت ملی نفت ایران، پژوهشگاه صنعت نفت را یکی از افتخارات بزرگ کشور دانست و تأکید کرد: دستاوردهای بی‌نظیر این پژوهشگاه مرهون تلاش آنهایی است که امروز با موی سفید در این جمع حضور دارند. وی افزود: امروز پژوهشگاه صنعت نفت این توانایی را دارد که در هر عرصه‌ای که خارجی‌ها از انجام کار شانه خالی می‌کنند، حضور پیدا کند و با میدان‌داری پروژه‌ها را به نتیجه برساند. حدادی اصل با بیان این‌ که این پژوهشگاه به نقطه‌ای رسیده که می‌تواند صادرکننده تکنولوژی باشد، تأکید کرد: این مهم با کار و تلاش شبانه‌روزی نزدیک به 2 هزار نفر از فرزندان ایران در این پژوهشگاه محقق شده است آن هم در حالی که در گذشته‌ای نه چندان دور واردننده همین تکنولوژی‌ها بودیم.

وی طراحی واحد ایزمریزاسیون پالایشگاه اراک، تولید دانش فنی سیمان‌های فنی سبک حفاری و نانو تیوپ‌های کربنی را از جمله افتخارات پژوهشگاه صنعت نفت اعلام کرد.

پژوهشگاه صنعت نفت تاکنون موفق به ثبت 120 اختراع در داخل کشور و 121 اختراع در خارج از کشور شده است و برای 26 پرونده از این تعداد گواهینامه ثبت نهایی اختراع دریافت شده است. پژوهشگاه صنعت نفت همچنین سال گذشته موفق به ثبت نهایی 13 اختراع در سطح ملی و بین‌المللی شد که از این تعداد، هفت اختراع با توجه به زمینه فنی در سطح ملی و داخل کشور به ثبت رسید. بر پایه این گزارش، بازدارنده خوردگی بالاسری برج تقطیر پالایشگاهی، فرایند تولید و ساخت آلکیل دی آلکانول آمین‌ها، نانو ذرات مغناطیسی اصلاح شده عامل‌دار جدید برای حذف گزینشی آلاینده نیتریت و روش کاربرد آن، کاتالیست نانوساختار بهبودیافته فرایند فیشرتروپس و روش تهیه تهیه آن و سنتز نانوپودرهای آلومینا با حفرات مزو از اختراع‌هایی است که در سال گذشته در داخل کشور به ثبت رسیده است. همچنین پژوهشگاه صنعت نفت سال 90 موفق به ثبت نهایی 6 اختراع دیگر در کشورهایی از جمله، آمریکا، کانادا، ژاپن، کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی شد. پرونده پایدارسازی هیدرات‌های گازی یکی از اختراع‌هایی که در سال 87 در کشور آمریکا تشکیل و پس از گذراندن مراحل مختلف ممیزی گواهی‌نامه ثبت نهایی و ثبت اختراع آن دریافت شد. اختراع فرایند حذف گوگرد از جریان‌های گازی حاوی سولفید هیدروژن در کشور کانادا، فرایند تبدیل هیدروکربن‌های سنگین از طریق هیدروکانورژن در کشورهای ژاپن و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و کاتالیست فرایند اکسایش و احیای سولفید هیدروژن در جریان‌های گازی در کشور کانادا از جمله اختراع‌هایی است که در سال گذشته در خارج از کشور به ثبت رسیده است. همچنین اختراع فرایند پیوسته تولید نانولوله‌های کربنی اسفند سال 84 در اداره ثبت اختراع اروپا و تشکیل پرونده و حق بهره‌برداری انحصاری از این اختـراع در کشورهای اروپایی مورد انتخاب در قـاره به پژوهشگاه صنعت نفت ایران داده شد. بر پایه این گزارش، همه اختراع‌هایی که گواهی ثبت نهایی آنها دریافت شده است، حقوق انحصاری تولید، صادرات و واردات موضوع ثبت اختراع برای مدت ٢٠ سال از تاریخ ثبت در اختیار پژوهشگاه صنعت نفت خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support