مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

ثبت 13 اختراع ملی و بین‌المللی در پژوهشگاه صنعت نفت

 ثبت 13 اختراع ملی و بین‌المللی در پژوهشگاه صنعت نفت

 

پژوهشگاه صنعت نفت به منظور حفظ و صیانت از دستاوردهای قابل تجاری‌سازی محققان خود در کشورهای دارای ظرفیـت و بازار مناسب، طی سال گذشته موفق شـد 13 پرونده ثبت اختراع را در سطح ملی و بین‌المللی ثبت نهایی کند.

  از میان 13 پرونده، 7 اختراع با توجه به زمینه فنی در سطح ملی و در داخل کشور ثبت شد و 6 پرونده دیگر نیز در کشورهایی نظیر آمریکا، کانادا، ژاپن، کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و نیز کشورهای اروپایی گواهینامه ثبت نهایی اختراع دریافت کردند.

 به این ترتیب پژوهشگاه صنعت نفت تاکنون موفق به ثبت 120 اختراع در داخل کشور و در سطح ملی و تشکیل 121 پرونده ثبت اختراع در سطح بین‌المللی در کشورهای مختلف شده که برای 26 مورد آن گواهینامه ثبت نهایی اختراع دریافت کرده است.

 از دیگر دستاوردهای پژوهشگاه صنعت نفت طی سال گذشته در این زمینه، می‌توان به تشکیل 3 پرونده جدید برای ثبت اختراعات مورد نظر در ایتالیا، اتحادیه اروپا و آمریکا اشاره کرد.

 بازدارنده خوردگی بالاسری برج تقطیر پالایشگاهی، فرایند تولید و ساخت آلکیل دی آلکانول آمین‌ها، نانو ذرات مغناطیسی اصلاح شده عامل‌دار جدید برای حذف گزینشی آلاینده نیتریت و روش کاربرد آن، کاتالیست نانوساختار بهبودیافته فرایند فیشرتروپس و روش تهیه تهیه آن، سنتز نانوپودرهای آلومینا با حفرات مزو، کاتالیست با پایه کربنی بهبودیافته برای استفاده در پیل سوختی دما پایین پلیمری و فرمولاسیون بهبودیافته حلال غیرآبی برای تبدیل هیدروژن سولفید به گوگرد کریستالی، از اختراعات ثبت شده پژوهشگاه صنعت نفت در سال گذشته است.

 پژوهشگاه صنعت نفت همچنین موفق به دریافت گواهینامه ثبت اختراع برای 6 پرونده دیگر شد، از جمله اختراع «پایدارسازی هیدرات‌های گازی» که در تاریخ 7 شهریور 87 در آمریکا پرونده آن تشکیل شد و پس از گذراندن مراحل مختلف ممیزی گواهی‌نامه ثبت نهایی و ثبت اختراع دریافت کرد. اختراع دیگر «فرایند حذف گوگرد از جریان‌های گازی حاوی سولفید هیدروژن» بود که در تاریخ دوم خرداد سال 85 در کشور کانادا برای آن پرونده تشکیل شد و در نهایت 24 خرداد ماه 90 به ثبت نهایی رسید. اختراع دیگر «فرایند پیـوسته تولید نانولوله‌های کربنی» بود که در تاریخ 29 اسفند سال 84 در اداره ثبت اختراع اروپا برای آن پرونده تشکیل و حق بهره‌برداری انحصاری از این اختـراع در کشورهای اروپایی مورد انتخاب در قـاره اروپا به پژوهشگاه صنعت نفت ایران اعطا شد. «فرایند تبدیل هیدروکربن‌های سنگین از طریق هیدروکانورژن» نیز که برای آن به ترتیب در کشور ژاپن و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در تاریخ 12 و 14 مرداد سال 85 پرونده تشکیل داه شده بود، در تاریخ 4 و 13 شهریور 90 به ثبت نهایی رسید و در نهایت اختراع «کاتالیست فرایند اکسایش و احیای سولفید هیدروژن در جریان‌های گازی» به عنوان آخرین اختراع پژوهشگاه صنعت نفت در سال 90، در کشور کانادا به ثبت نهایی رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support