مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

حمایت از تولید ملی، سرفصل برنامه‌های پژوهشکده گاز

رئیس پژوهشکده گاز پژوهشگاه صنعت نفت اعلام کرد

حمایت از تولید ملی، سرفصل برنامه‌های پژوهشکده گاز

پژوهشکده گاز پژوهشگاه صنعت نفت، با توجه به سال حمایت از تولید ملی، پروژه‌های مهم و کلیدی در دستور کار خود دارد که می‌توان به ساخت پالایشگاه گاز ملی، دستیابی به دانش فنی تولید غشاهای مورد نیاز صنعت نفت و گاز و همچنین دستیابی به فناوری تولید جاذب‌ها اشاره کرد. در این زمینه، گفت‌وگویی با ساسان صدرایی، رئیس این پژوهشکده انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

گویا پژوهشکده گاز پژوهشگاه صنعت نفت در سال 91، پروژه‌های مهمی در بخش ساخت داخل در دستور کار قرار داده است، لطفاً در این باره توضیحاتی بفرمایید.

با توجه به این که سرفصل برنامه‌های ما در سال 91، حمایت از تولید ملی و ساخت داخل است، چند پروژه را به تصویب رساندیم که مهم‌ترین آن‌ها، ساخت نخستین پالایشگاه گاز با نشان ملی است؛ البته باید گفت که پژوهشگاه در زمینه ساخت واحدهای آن، در گذشته فعالیت‌های چشمگیری انجـام داده است. دیگر پروژه مهم ما در سال 91، بحث دستیابی به فناوری تولید غشاست. با توجه به این که در حال حاضر، دنیا از روش‌های جدیدی همچون تصفیه گاز به کمک غشا استفاده می‌کند، ما نیز به سمت استفاده از این روش نوین حرکت کرده‌ایم.

ظاهراً پژوهشگاه صنعت نفت، در برنامه چهارم توسعه نیز فعالیت‌هایی را در زمینه غشاها انجام داده است. آیا پروژه جدید، ادامه فعالیت‌های قبلی است؟

بله، فعالیت‌های ما در طول برنامه چهارم توسعه، بیشتر جنبه آزمایشگاهی داشت و حتی حدود 10 دانشگاه معتبر کشور نیز در این زمینه با پژوهشگاه همکاری می‌کردند که نتایج ارزشمندی به‌دست آمد. در فاز دوم این پروژه، طی قراردادی که با شرکت گاز منعقد کردیم، به دنبال تبدیل نتایج قبلی از مرحله آزمایشگاهی به سمت دستیابی به فناوری و مرحله صنعتی شدن در طول برنامه پنجم توسعه دهیم.

در خصوص دیگر فعالیت‌های خود در سال جاری توضیح دهید.

دستیابی به دانش فنی تولید جاذب‌ها را از دیگر پروژه‌های مهم پژوهشکده گاز در سال جاری است. با توجه به اهمیت جاذب‌ها در صنعت گاز، به‌ویژه در بخش‌های جداسازی، نم‌زدایی و مرکاپتان‌زدایی، دستیابی به دانش فنی این فناوری، طی قراردادی 3 ساله در دستور کار پژوهشکده گاز پژوهشگاه صنعت نفت قرار گرفته است. در این پروژه نیز از همکاری دانشگاه‌های مهم کشور همچون تربیت مدرس بهره خواهیم برد. همچنین طراحی روش‌هایی برای جلوگیری از اتلاف انرژی در ایستگاه‌های تقویت فشار، از دیگر برنامه‌های این پژوهشکده است.

یکی از پـروژه‌های مهم پژوهشکده بحث مدیریـت دی‌‌اکسید کـربن است. در ایـن زمینه نیـز توضیحاتی ارائه فرمایید.

بخش مدیریت دی‌اکسید کربن یکی از پروژه‌های مهم پژوهشکده است. در این مورد، فعالیت‌های چندانی در گذشته انجام نشده بود. در حالی که با توجه به نقش دی‌اکسید کربن در تغییرات آب و هوایی، به طور حتم یکی از چالش‌های آینده دنیا، گاز 2CO است. براساس، با حمایت مدیریت نظارت بر تولید شرکت ملی نفت ایران، قراردادی با پژوهش و فناوری شرکت نفت امضا کردیم تا طبق طراحی‌های مدل‌های خاص با مدیریت گاز 2CO، میزان آن را تا حد ممکن کاهش دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support