مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

با انعقاد قرارداد طرح کیمیا محقق می‌شود بومی‌سازی 50 افزایه شیمیایی در صنعت حفاری

رئیس پردیس پژوهش و فناوری صنایع بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت از امضای قرارداد طرح «کیمیا» با شرکت ملی نفت ایران طی روزهای آتی خبر داد و گفت: براساس این طرح 50 اقزایه شیمیایی پرمصرف و راهبردی طی مدت 3 سال در صنعت حفاری، از سوی پژوهشگاه صنعت نفت و با مشارکت تمام مراکز معتبر علمی و دانشگاهی کشور، بومی‌سازی خواهد شد.

 

 مهندس صالح هندی در گفت‌وگو با خبرنگار مشعل با بیان این که هم اکنون پروپوزال این طرح از سوی پژوهشگاه صنعت نفت آمـاده شده است، اظهار داشت: ابتدا قرار بود این طرح در مدت 5 سال به بهره‌برداری برسـد، اما با توجه بـه اهمیت موضوع و نیاز صنعت نفت به این افزایه‌ها، با توافق طرفین، مدت اجرای این طرح به 3 سال کاهش یافت.

وی با تأکید بر این که بـرای تحقق این زمانبندی باید از تمامی توان علمی کشور استفاده کرد، افـزود: بعد از عقد قرارداد، پژوهشگـاه از دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور که در خصوص مـوارد این طرح، فعـالیت‌ داشتـه‌اند در قـالب فراخوان دعوت به همکـاری خواهد کرد تا بـرای سرعت‌بخشی در انجام کار، از تجـربیات موجود بـه نحو مطلوب استفاده کند.

هندی تصریح کرد: از نکات قابل توجه در این طرح می‌توان به مشارکت بخش خصوصی در تولید انبوه این مواد اشاره کرد، بدین صورت که از آغاز کار، بخش خصوصی به عنوان یکی از عوامل اصلی در کار پژوهشگاه صنعت نفت حضور خواهد داشت و برای تولید انبوه مواد مورد نظر برنامه‌ریزی خوهد کرد. به گفته وی، پژوهشگاه صنعت نفت نیز سیاست‌های تشویقی را برای بخش خصوصی در نظر گرفته است که به عنوان نمونه می‌توان به ضمانت خرید 5 ساله اشاره کرد.

معاون بخش بالادست پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به اتمام فاز جمع‌آوری اطلاعات طرح «مروارید خلیج فارس» گفت: بخش‌ مدل‌سازی این طرح در حال انجام است.

به گفته وی، براساس برنامه تاکنون باید 16 درصد از کار پیش می‌رفت، که با تلاش پژوهشگاه هم اکنون این طرح 18 درصد پیشرفت داشته که 2 درصد از زمانبندی جلوتر است. وی با بیان این که در فاز نخست این طرح، تمامی اطلاعات مورد نیاز از منطقه دشت آبادان تا تنگه هرمز جمع‌‌آوری شده است، اظهار داشت: در این فاز، اطلاعات 450 چاه جمع‌آوری شد و آرشیو بسیار خوبی برای صنعت نفت به‌دست آمد.

وی با اشاره به طرح هیدرات‌های گازی به عنوان یکی دیگر از فعالیت‌های مهم بخش بالادست پژوهشگاه صنعت نفت، از حفـاری دو حلقه چاه در جنوب سیستـان و بلوچستان خبـر داد و گفت: پیش‌بینی می‌کنیم منابع قابل توجهی از هیدرات‌های گازی در این منطقه و همچنین آب‌های عمیق دریای عمان وجود داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support