با اجرای طرح ساماندهی وضعیت رنگها و سیستمهای پوششی سطوح آتمسفریک تأسیسات پالایشگاههای گاز کشور، تخریب و خوردگی تأسیسات پالایشگاه به حداقل میرسد.
غلامرضا شادبختی؛ کارشناس پژوهشگاه صنعت نفت در پروژه «ساماندهی وضعیت رنگها و سیستمهای پوششی سطوح آتمسفریک تأسیسات پالایشگاههای گاز» در گفتوگو با خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی شرکت ملی نفت ایران با اعلام این خبر گرفت: این طرح با همکاری پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران در چند پالایشگاه گازی کشور در حال انجام است.
وی تصریح کرد: با اجرای این پروژه، وضعیت اجرای عملیات آمادهسازی و رنگآمیزی با توجه به شرایط خاص و عملیاتی پالایشگاهها بهبود مییابد و سیستمهای پوششی به جدیدترین استانداردهای بینالمللی که عمر مفید آنها 10 سال است، مجهز میشوند.
شاهبختی جلوگیری از تکرار عملیات آمادهسازی و رنگآمیزی، عدم توقف و تعطیلی در کار صنعت و جلوگیری از کاهش تولید، کاهش میزان آلودگی محیط و افزایش میزان بهرهوری با ازدیاد عملکرد حفاظتی رنگها و کاهش میزان تخریب و خوردگی تأسیسات پالایشگاهی را از دیگر دستاوردهای این طرح عنوان کرد.
این کارشناس پژوهشگاه صنعت نفت تصریح کرد: با بررسی وضعیت نامناسب رنگها و تخریب زودهنگام سیستمهای پوششی که گاهی در مدت کوتاه 6 ماه دچار عارضه میشدند پروژهای در این راستا در پژوهشگاه صنعت نفت تعریف شده است.
وی با بیان این که تکرار عملیات رنگآمیزی برای جلوگیری از خوردگی تأسیسات بسیار پرهزینه است، گفت: به عنوان مثال هزینه رنگآمیزی سطح خارجی یک مخزن یک میلیون بشکهای و کف و یک متر دیواره داخلی آن حدود 600 میلیون تومان برآورد میشود.
شاهبختی همچنین اظهار کرد: با توجه به این که حدود 30 درصد رنگهای مصرفی را حلالهای صنعتی که شامل هیدروکربورهای آروماتیک است، تشکیل میدهند؛ تکرار عملیات رنگآمیزی باعث افزایش آلودگی محیط زیست میشود و در این شرایط توقف کار و یا کاهش تولید اجتنابناپذیر است که به نوبه خود موجب ضرر و زیان مضاعف میشود.
این کارشناس پژوهشگاه صنعت نفت تأکید کرد: با اجرای طرح «ساماندهی وضعیت رنگها و سیستمهای پـوششی سطوح آتمسفـریک تأسیسات پالایشگاههای گـاز» از تخریب ناشی از خوردگی تأسیسات پالایشگاههای گاز جلوگیری میشود.