مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

81 طرح برای تبدیل سیری به نگین سبز خلیج فارس تعریف شده است

طرح برای تبدیل سیری به نگین سبز خلیج فارس تعریف شده است

صنایع تکمیلی پتروشیمی نباید از وزارت نفت جدا شود

81 طرح برای تبدیل سیری به نگین سبز خلیج فارس تعریف شده است

مجری پروژه جزیره سبز سیری در پژوهشگاه صنعت نفت از تعریف 81 طرح پژوهشی و زیست‌محیطی در این پروژه خبر داد.

به گزارش خبرنگار شانا، مجید سهیلی صبح امروز (دوشنبه 29 آبان) در نشست خبری تشریح طرح تبدیل سیری به نگین سبز خلیج فارس گفت: اجرای این پروژه در بازه‌های زمانی کوتاه و بلندمدت برنامه‌ریزی شده است و انتظار داریم همه طرح‌های تعریف شده در آن تا افق 1404 به اتمام برسد.

وی سرمایه‌گذاری لازم برای انجام طرح‌های کوتاه‌مدت را 100 میلیارد تومان دانست و تأکید کرد: پس از اتمام این طرح‌ها که تا پایان برنامه پنجم پیش‌بینی شده است، برآوردی از هزینه‌های سرمایه‌گذاری برای طرح‌های بلندمدت انجام می‌شود.

به گفته سهیلی، پروژه جزیره سبز سیری و تبدیل آن به نگین سبز خلیج فارس، از جمله پروژه‌های بزرگ در کشور و منطقه است.

به گزارش شانا، پروژه جزیره سبز (Green Island) یکی از پروژه‌های مهم شرکت نفت فلات قاره ایران برای رسیدن به توسعه پایدار است که برای اولین بار در قالب توافق‌نامه مشترک میان این شرکت و پژوهشگاه صنعت نفت در منطقه عملیاتی سیری به مرحله اجرا درمی‌آید.

هم اکنون طرح جمع‌آوری لجن‌های نفتی و پاکسازی محل آنها به عنوان یکی از مشکلات زیست‌محیطی در منطقه با هدف رفع آلودگی زیست‌محیطی از سوی پژوهشگاه صنعت نفت آغاز شده، قرار است در این پروژه حدود چهار هزار تن توده لجن‌های نفتی پراکنده، جمع‌آوری و بخش‌های قابل بازیافت پس از جداسازی در محل مشخصی انباشته شود.

پس از آن خاک‌های آلوده به‌جا مانده در زیر توده‌های لجن به همراه بخش‌هایی از لجن که با خاک مخلوط شده در سایت دیگری که در مجاورت سایت اصلی طراحی شده است، با روش زیستی (میکروبی و گیاهی) پاکسازی و پس از تجزیه زیستی ترکیبات هیدروکربنی خاک به طبیعت بازگردانده می‌شود.

از مهم‌ترین مزیت‌های این طرح، به‌کارگیری روش اجرایی بر پایه فرایندهای طبیعی و بیولوژیک است که امکان ایجاد آلودگی ثانویه در آن نیز وجود ندارد و خوشبختانه پژوهشگاه صنعت نفت دانش و پشتوانه فنی و علمی لازم چه در بخش بیولوژیک و چه گیاه پالایی را داشته واجرای این پروژه به عنوان اولین نمونه در سطح صنعت نفت ایران می‌تواند به عنوان یک پروژه الگو در موارد مشابه، راه‌گشای سایر بخش‌های صنعتی کشور در زمینه مدیریت خاک‌های آلوده به مواد هیدروکربنی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support