تهران- رئیس پژوهشکده فناوری انرژی پژوهشگاه صنعت نفت گفت: با بهکارگیری سامانه Micri-CHP میتوان همزمان برق، حرارت و برودت را در محل مصرفکننده تولید کرد که این سامانه از راهکارهای اساسی افزایش کارایی و کاهش شدت انرژی در کشور است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمد ایازی روز سهشنبه در نشست خبری که در محل پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، در خصوص سامانه Micri-CHP افزود: این سامانه در تولید الکتریسته به عنوان محصول جانبی حرارت کاهش تلفات انتقال، کاهش انتشارات کربنی، کاهش انتشار اکسید نیتروژن خروجی، کاهش هزینههای انرژی، کاهش تقاضای انرژی در زمان اوج مصرف، نصب آسان و کاربرد گسترده آن دارای مزیت است.
وی تأکید کرد: سامانه یاد شده همانند نیروگاهها و یا سایتهای گرمایشی منطقهای نیازی به زیرساختارهای انتقال حرارت و برودت در سطح شهر و یا منطقه ندارد و این سامانه تنها با اندکی تغییر در موتورخانه ساختمان قابل نصب است و همچنین با توجه به توسعه گسترده شبکه گازرسانی کشور میتوان به ضریب نفوذ زیاد و در نتیجه به اثربخشی آن امیدوار بود.
ایازی یادآور شد: همچنین این سامانه میتواند در مصارف کوچک کمتر از 100 کیلو وات و ساختمانهایی با 10 واحد بهکار گرفته شود.
به گفته وی، با بهکارگیری این سامانه در محل مصرف، علاوه بر تولید برق در موتور رفت و برگشتی گازسوز، حرارت و برودت مورد نیاز از تلفات مورد قابل حصول است که بدین ترتیب کارایی مؤثر به بیش از 80 درصد میرسد.
ایازی نتایج حاصل از نصب سامانه یاد شده را امکان تولید همزمان با ظرفیتهای دیگر با در اختیار داشتن دانش فنی توسعه این محصولات، کاهش سرانه مصرف انرژی با بهکارگیری این محصول با بازدهی حداقل 79 درصد، تأمین مطمئنتر برق، تولید همزمان برق مصرفی و تأمین آبگرم مصرفی، استفاده از گاز طبیعی و یا گاز مایع به عنوان سوخت مصرفی و برخی موارد دیگر برشمرد.
فناوری HICOT
ایازی همچنین از طرح توسعه فنـاوری احتراق رقیق شده در دمای بـالا در کورههای صنعت نفت خبـر داد و گفـت: این فرایند در کوره در شـرایطی که دمـای مخلوط بالاتر از دمـای خود اشتغالی و درصد اکسیژن کمتـر از 10 درصد باشد، انجام میگیرد.
وی با بیان این که بهینهسازی و کاهش مصرف سوخت در فناوریهای کلان بسیار قابل توجه است، افزود: براساس اطلاعات تجربی اعلام شده از کاربرد این فناوری در صنایع مختلف، میتوان کاهش مصرف سوخت حدود 25 الی 50 درصد بنا به مورد کاربردی است.
نرمافزارEPAT
رئیس پژوهشکده فناوری انرژی پژوهشگاه صنعت نفت همچنین در خصوص نرمافزار مدیریت انرژی EPAT گفت: این نرمافزار بر پایه آخرین ویرایش از استانداردهای تعیین عملکرد ASME PTC توسعه یافته و علاوه بر این بخشی تحت عنوان بهبود عملکرد نیز به آن اضافه شده است.
ایازی اظهار داشت: نرمافزار یاد شده دارای ماژولهای بویلر، مولد بخار بازیاب حرارت، توربین بخار، توربین گاز، کمپرسور و برخی موارد متعدد دیگر است.
وی هدف از بهکارگیری نرمافزار یاد شده را کسب دانش فنی طراحی و ساخت پکیج دیگ و مشعل چگالشی تا سقف ظرفیت 400 کیلو وات، بومیسازی فناوری چگالشی، تجاریسازی محصول و استفاده از فناوری با بازدهی بیشتر برای تأمین انرژی در بخش مسکونی و تجاری با هدف مدیریت انرژی و کاهش مصرف سوخت موتورخانههای مسکونی و در نهایت کاهش آلایندگی هوا و گازهای گلخانهای عنوان کرد.