رئیس پژوهشکده کاتالیست و نانو فناوری پژوهشگاه صنعت نفت از تدوین دانش فنی تولید پودرهای آلومینایی برای پایههای کاتالیستی به همت پژوهشگران صنعت نفت خبر داد.
به گزارش خبرنگار شانا، مهدی رشیدزاده پایههای کاتالیستی را از مهمترین و ضروریترین مواد برای تولید انواع کاتالیست دانست و تصریح کرد: برای تولید کاتالیستهای تجاری علاوه بر مواد فعالی چون اکسید و سولفید فلزات، ترکیبات دیگری به عنوان پایه بهکار گرفته میشود که کاتالیست را روی آن قرار میدهند.
وی با تأکید بر این که دستیابی به دانش فنی پایه کاتالیستها بسیار با ارزشتر از دانش فنی تولید کاتالیستهاست، گفت: به دنبال چنین ضرورتی بود که پزوهشگران صنعت نفت به فکر تدوین دانش فنی پایه کاتالیستها و بینیازی از وارد کردن این مواد افتاد.
رشیدزاده با بیان این که تعداد بسیاری از کاتالیستهای پرمصرف صنعت نفت با استفاده از پایههای آلومینایی تولید میشود، گفت: پس از وضع تحریمهای اخیر، دستیابی به مواد اولیه با خلوص بالا برای تولید این نوع پایه کاتالیستی بسیار دشوار شده است.
وی از برنامهریزی برای تولید مواد اولیه (پودر) مورد نیاز در تولید پایههای آلومینایی خبر داد و اضافه کرد: در این زمینه معدنی را در آذربایجان شرقی شناسایی کردهایم که امکان تولید پودرهای پایه آلومینایی از سنگهای موجود در این معدن (نفلین سینیت) وجود دارد.
به گفته رئیس پژوهشکده کاتالیست و نانو فناوری پژوهشگاه صنعت نفت، برای بهرهبرداری از این معدن و توسعه دانش فنی پودرهای مورد نیاز ساخت پایه آلومینایی، قراردادی میان پژوهشگاه و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) منعقد شده است.
رشیدزاده پیشبینی کـرد که با بهرهبرداری از این معدن و تأمین پودر مورد نیاز برای تولید پایه آلومینایی 60 تا 70 درصد از مشکلات مربوط به تولید کاتالیستها برطرف شود.
وی نیاز صنعت کاتالیست کشور به پودرها پای آلومینایی را نزدیک 400 تن در سال اعلام و یادآوری کرد: با دستیابی به دانش فنی تولید این پودرها، زنجیره ساخت کاتالیستها در کشور تکمیل میشود.