رئیس پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی پژوهشگاه صنعت نفت از آمادگی این پژوهشکده برای آغاز شناسایی فلور میکروبی (جمعیت میکروبی ساکن در مخزن) در یک صد مخزن نفتی کشور با هدف اجرای پروژه های ازدیاد برداشت به روش میکروبی خبر داد.
ابراهیم علایی؛ رئیس پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی پژوهشگاه صنعت نفت در گفت وگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران با اعلام این خبر گفت: ازدیاد برداشت به روش میکروبی یکی از روش های نوین و مورد توجه برای افزایش ضریب برداشت از مخازن نفتی است که با وجود استفاده صنعتی از آن در مخازن کم عمق آمریکای شمالی، در کشور ما به علت شرایط خاص مخازن اکنون در مرز دانش قرار دارد و هنوز به بلوغ کامل برای تجاری شدن نرسیده است.
وی گام نخست اجرای پروژه های ازدیاد برداشت به روش های میکروبی را شناسایی شرایط مخازن نفتی کشور عنوان کرد و توضیح داد: در کشور ما در شرایط مخازن نفتی به علت دما و شوری بالا بسیار متفاوت از کشورهای ابداع کننده روش های ازدیاد برداشت میکروبی است به این ترتیب باید شرایط هر مخزن به تنهایی مورد بررسی قرار گیرد تا از امکان استفاده از روش میکروبی در آنها اطمینان حاصل شود.
علایی ارزان قیمت بودن ازدیاد برداشت به روش های میکروبی را از مزیت های آن عنوان کرد و افزود: تأمین مواد اولیه مورد استفاده از روش میکروبی در مقایسه با سایر روش های ازدیاد برداشت آسان تر است و برای اجرای روش ازدیاد برداشت میکروبی از تأسیسات سر چاهی موجود نیز می توان استفاده کرد.
رئیس پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی پژوهشگاه صنعت نفت با بیان این که یکی از پیچیدگی ها و دشواری های استفاده از این روش موضوع زنده بون میکروب هاست، خاطرنشان کرد که این میکروب ها به دلیل ماهیت زنده ای که دارند، در مخزن نفتی رفتار پیچیده و گاهی غیرقابل پیش بینی بروز می دهند.
این پژوهشگر پژوهشگاه صنعت نفت بر ضرورت به کارگیری روش های ازدیاد برداشت با توجه به عمر بالای مخازن نفتی در کشور اشاره کرد و گفت: در کنار استفاده از روش هایی چون تزریق آب یا گاز باید از روش های جدیدتر با بازدهی بیشتر نیز استفاده کنیم به همین منظور پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی توسعه ازدیاد برداشت به روش های میکروبی را از اولویت های خود قرار داده است.
به گفته علایی پژوهشگاه صنعت نفت با هدف تبادل تجربه و کسب دانش فنی تا کنون با کشورهای مختلفی در این رابطه وارد تعامل جدی شده است.