مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

واگذاری 14 میلیون یورو از اعتبار بزرگ‌ترین طرح پژوهشی کشور به دانشگاه‌ها

دانش نفت: رئیس پژوهشگاه صنعت نفت از واگذاری 14 میلیون یورو از اعتبار 21 میلیون یورویی بزرگ‌ترین طرح پژوهشی به دانشگاه‌ها خبر داد.

وحید حدادی اصل؛ رئیس پژوهشگاه صنعت نفت نیز در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت ملی نفت ایران، در مورد پروژه مروارید خلیج فارس گفت: با توجه به توانمندی‌های علمی و پژوهشی دانشگاه‌های کشور، 14 میلیون یورو از اعتبار 21 میلیون یورویی طرح بزرگ پژوهشی مروارید خلیج فارس به دانشگاه‌ها واگذار شده است. وی افزود: استفاده از توان پژوهشی و علمی دانشگاه‌ها یکی از اهداف پژوهشگاه صنعت نفت است به همین منظور واگذاری بخشی از طرح بزرگ مروارید خلیج فارس به دانشگاه‌ها درواقع گام بزرگی در راستای تحقق اهداف پژوهشی این مجموعه به‌شمار می‌رود. همچنین محمدرضا کمالی؛ مجری طرح مروارید خلیج فارس در همین زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار niocاز پیشرفت 50 درصدی اجرای طرح مروارید خلیج‌ فارس به منظور کسب اطلاعات مخازن نفت و گاز در خلیج‌ فارس و دریای عمان با استفاده از نرم‌افزارهای پیشرفته دنیا خبر داد. به گفته وی هدف اجرای طرح مروارید خلیج فارس را یکپارچه‌سازی اطلاعات زمین‌شناسی، ژئوفیزیک، پتروفیزیک و تهیه مدل سه بعدی تولید، مهاجرت و انباشت هیدروکربن با استفاده از نرم‌افزارهای پیشرفته دنیا به منظور شناسایی و کشف ساختمان‌ها و مخازن بالقوه نفت و گاز است. کمالی تصریح کرد: از زمان اجرای این طرح تاکنون اطلاعات بیش از 876 چاه در این مناطق استخراج و غربالگری شده است. وی در مورد زمان‌بندی اجرای پروژه طرح مروارید خلیج فارس توضیح داد: مطالعات زمین‌شناسی به مدت 15 ماه، مطالعات پتروفیزیک به مدت 14 ماه، مطالعات ژئوشیمی به مدت 16 ماه، مطالعات ژئوفیزیک 16 ماه، انجام مدل‌سازی حوضه رسوبی با نرم‌افزار پترومد به مدت 24 ماه، انجام مدل‌سازی حوضه رسوبی با نرم‌افزار تمیس به مدت 23 ماه، آموزش نرم‌افزار به مدت 23 ماه و تهیـه و نصب راه‌اندازی به مدت 23 ماه به طول خواهد انجامید. وی بـا بیان این که 57 درصد از ذخایر نفتی و 45 درصد از ذخایر گازی جهان در منطقه خلیج فارس قرار دارد، گفت: طبق برآوردهای انجام شده حجم ذخایر نفتی در این منطقه 715 میلیارد بشکه و حجم ذخایر گازی آن  2هزار و 462 تریلیون فوت مکعب است. مجری طرح مروارید خلیج فارس، دستیابی به انجام مدل‌سازی سایر حوضه‌های رسوبی ایران زمین شامل زاگرس (دزفول فروافتاده)، ایران مرکزی، طبس، کپه داغ، البرز مرکزی و دشت مغان را از مزیت‌های این پروژه عنوان کرد و افزود: این دستاوردها با تجربیات و دانش فنی حاصل از اجرای این پروژه کسب خواهد شد. کمالی گفت: از بانک اطلاعاتی و تجربه به‌دست آمده در این طرح، به راحتی می‌توان نمونه‌های مشابه این پروژه را در داخل و خارج کشور انجام داد و اقدام به صادرات خدمات علمی و فنی- تخصصی، مشاوره‌ای آزمایشگاهی کرد. براساس این گزارش، قرارداد طرح ملی- پژوهشی مروارید خلیج فارس مشتمل بر مدل‌سازی سیستم‌های نفتی خلیج فارس و دریای عمان، مهر ماه سال گذشته بین پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت نفت فلاه قاره ایران با هدف مطالعه جامع ذخایر نفت و گاز امضا شد. گفتنی است: این پژوهش منطقه‌ای به وسعت 183 هزار و 500 کیلومتر مربع شامل 80 ساختار زمین‌شناسی، 17 میدان نفتی و 490 چاه نفت و گاز را دربر می‌گیرد و از طریق تعیین سیستم‌های نفت و گاز، شناسایی ذخایر اکتشافی آتی و توسعه میادین هیدروکربنی را امکان‌پذیر می‌کند. کارفرمای این پروژه شرکت نفت فلات قاره ایران، پیمانکار آن پژوهشگاه صنعت نفت (با مشارکت دانا ژئوفیزیک) است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support