تهران- رئیس گروه پژوهشی کاربرد پلیمرها در صنایع نفت از تولید سیالهای پلیمری برای جایگزینی سیالهای روغنی در صنعت حفاری خبر داد و گفت: با جایگزینی سیال پلیمری نزدیک به 50 درصد هزینههای سیال حفاری کاهش مییابد.
به گزارش روز شنبه ایرنا از شبکه اطلاعرسانی نفت انرژی، علیرضا خوشنیت اظهار کرد: سیالهای روغنی پایه گازوئیلی هستند و از این رو برای تأمین گازوئیل هزینه بالایی پرداخت میشود.
وی با بیان این که، در بررسیهای اخیر هزینه حفاری 800 تا 900 متر از یک لایه شیلی با استفاده از سیال روغنی حدود 400 میلیون تومان برآورد شده است، گفت: البته در شرایط فعلی این رقم تا حد زیادی افزایش یافته است، به این ترتیب جایگزینی آن با سیال پلیمری میتواند صرفهجویی بسیاری به همراه داشته باشد.
خوشنیت، سازگاری بالا با محیط زیست و کاهش زمان انتظار در عملیات حفاری را از دیگر مزیتهای جایگزینی سیال پلیمری با سیال روغنی اعلام کرد و افزود: بزرگترین مزیت این سیال، تولید آن با شرایط بومی و خاص مخازن نفتی کشور است.
رئیس گروه پژوهشی کاربرد پلیمرها در صنایع نفت از بومیسازی تعدادی از سیالهای پلیمری مورد نیاز در صنعت حفاری خبر داد و تأکید کرد که این مهم با هدف بهینهسازی شرایط حفاری بهویژه حفاری در عمق زیاد انجام شده است.
وی همچنین به برنامه پژوهشکده علوم و فناوری پلیمر پژوهشگاه صنعت نفت در حوزه ارتقا دانش فنی این دسته از سیالات اشاره کرد و افزود: برنامهریزی شده تا با همکاری شرکتهای دانش بنیان علاوه بر توسعه دانش فنی سیالات پلیمری، کار تجاریسازی آنها هم انجام شود.