رئیس جمهوری صبح امروز/ چهارشنبه/ در آستانه آغاز سی و چهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران، طرح جامع پژوهشگاه صنعت نفت از طرحهای ماندگار را به صورت رسمی افتتاح کرد.
به گزارش نفت نیوز به نقل از ایرنا، «محمود احمدینژاد» ضمن بازدید از بخشهای مختلف این طرح از نزدیک در جریان توانمندیها و دستاوردهای این پژوهشگاه عظیم قرار گرفت.
در این مراسم همچنین رئیس دولت دهم از هشت محصول نانوساختار کربنی پژوهشگاه صنعت نفت از اواسط سال 1383 در شامل صنایع بالادستی، صنایع پاییندستی و انرژی و محیط زیست است.
پـژوهشگاه صنعت نفت دارای 300 آزمایشگـاه، 16 پژوهشگاه و مرکـز تحقیقاتی و پنج واحـد نیمهصنعتی بزرگ است.
این پژوهشگاه که در خاورمیانه رتبه نخست را به خود اختصاص داده است، جزو پنج پژوهشگاه برتر دنیـا است و در صنایع بالادستی، مطالعات علوم زمین، مهندسی نفت و مطالعات مخازن و توسعه میادین پیشرفتهای مهمی داشته است.
پژوهشگاه صنعت نفت دارای پژوهشکدهها و گروههای پژوهشی همچون واحدهای نیمهصنعتی، مراکز انرژی، حفاظت صنعتی و محیط زیست، پالایشگاه نفت و فرآوردهها، پلیمر، تبدیل نفت خام سنگین به سبک، نانوکاتالیستها، گاز، کارگاهها وانبارهای مواد شیمیایی است.
این پژوهشگاه تاکنون 120 اختراع داشته که از این تعداد 74 اختراع به سوددهی و تجاریسازی رسیده است.
پژوهشگاه صنعت نفت از مرزهای جدید دانش عبور کرده است
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت از شکستن مرزهای دانش در این پژوهشگاه و دستیابی متخصصان آن به فناوریهای پیشرفته در صنعت نفت خبر داد.
به گزارش شانا، وحید حدادی اصل، امروز چهارشنبه 11 بهمن در مراسم بهرهبرداری از طرح جامع پژوهشگاه صنعت نفت و رونمایی از 8 محصول نانوساختار کربنی این پژوهشگاه دستیابی متخصصان این پژوهشگاه به فناوریهای پیشرفته را مرهون تفکر خوب مدیران صنعت نفت و حماقت دشمنان کشور دانست و تأکید کرد: اگر تحریمها علیه صنعت نفت وضع نمیشد، فرصتهای لازم برای کار پژوهش و فناوری نیز فراهم نمیآمد.
وی بر لزوم سعی پژوهشگران صنعت نفت در جهت رفع وابستگیها به خارج از کشور تأکید کرد و افزود: پژوهشگاه صنعت نفت باید با توسعه دانش فنی، اشتغالزایی و تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت به یک بازوی توانمند تحقیقاتی برای این صنعت تبدیل شود.
حدادی اصل پژوهشگاه صنعت نفت را بزرگترین پژوهشگاه و مرکز تحقیقاتی صنعتی در خاورمیانه دانست و خاطرنشان کرد: بخش مهمی از دستاوردهای پژوهشگاه صنعت نفت مدیون تلاش نیروهای انسانی متخصص و ماهر آن است.
وی با بیان این که امروز حتی یک فرد خارجی در صنعت نفت کشورمان مدیریت نمیکند، گفت: اداره صنعت نفت به دست متخصصان ایرانی یکی از ارمغانهای انقلاب اسلامی است.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت به وجود نیروهای متخصص و لایههای مدیریتی قابل در صنعت نفت اشاره کرد و اظهار داشت: امروز باید در کنار داشتهها، فکر، هدایت و تحقیقات را نیز بهکار بگیریم تا بتوانیم صنعت نفت کشور را در منطقه و جهان سرآمد کنیم.
توسعه همزمان 19 فاز پارس جنوبی با فعالیت بیش از 100 هزار نفر در عسلویه
وزیر نفت با اشاره به انجام فعالیتهای توسعهای در 19 فاز پارس جنوبی به صورت همزمان گفت: هم اکنون با اشتغال بیش از 100 هزار نفر در فاز پارس جنوبی رکورد بیسابقهای از نظر اشتغال و تولید محقق شده است.
به گزارش شانا، مهندس رستم قاسمی صبح امروز (چهارشنبه 11 بهمن) در مراسم بهرهبرداری از طرح جامع پژوهشگاه صنعت نفت و رونمـایی از 8 محصول نانوساختار کربنی این پژوهشگاه به تعیین تکلیف اکثـر میادین مشترک و غیر مشترک کشور اشاره کرد و گفت: امروز صنعت نفت در بعد توسعهای به اوج خود رسیـده است چرا که موفق شدیم بیشتر میادین نفت و گاز کشور را تعیین تکلیف کرده و فعالیت اجرایی در بسیاری از آنها را آغاز کنیم.
وزیر نفت با اشاره به ساخت قطعات و تجهیزات در کشور از سوی سازندگان داخلی تأکید کرد: امروز صنعت نفت قادر به تأمین بسیاری از کالاها و تجهیزات مورد نیاز خود از داخل کشور است.
قاسمی از برنامه گسترده برای حمایت از سازندگان داخلی در جهت بومیسازی کامل کالا و تجهیزات مورد نیاز این صنعت خبر داد و گفت: امیدواریم در آیندهای نزدیک آن تعداد کالا و تجهیزات خاص نیز که هم اکنون وارد میشود با همت سازندگان داخلی در کشور تولید شود.
وزیر نفت با بیان این که امروز از سوی اعضای دولت حمایتهای خوبی از صنعت نفت شده است، گفت: نتیجه این حمایتها انجام سرمایهگذاریهای کلان در صنعت نفت است و نتیجه این سرمایهگذاریها افتتاح و بهرهبرداری از پروژههایی است که این روزها شاهد به بار نشستن آنها هستیم.
انقلاب بزرگ ایران در ازدیاد برداشت از ذخایر نفت و گاز ظرف 5 سال آینده
رئیس جمهوری با اشاره به تلاشهای مجدانه کارکنان صنعت نفت در زمینه ازدیاد برداشت از ذخایر نفت و گاز گفت: ظرف 4 تا 5 سال آینده در بهرهبرداری از ذخایر نفت درجای کشور انقلاب بزرگ اتفاق خواهد افتاد.
به گزارش شانا، دکتر محمود احمدینژاد صبح امروز (چهارشنبه 11 بهمن) در مراسم بهرهبرداری از طرح جامع پژوهشگاه صنعت نفت و رونمایی از 8 محصول نانوساختار کربنی این پژوهشگاه تأکید کرد: پژوهشگاه صنعت نفت باید به یک مرکز هدایت برای پاسخگویی به نیازهای صنعت نفت تبدیل شود و با بررسی تأثیرات و روابط صنعت نفت با سایر بخشهای کشور یک تحول عظیم ایجاد کند.
رئیس جمهور صنعت نفت را پیشران اقتصاد و صنعت کشور دانست و تأکید کرد: باید با استفاده از توان ایرانی پژوهشگاه صنعت نفت را به پایگاهی برتر برای کسب دستاوردهای کلیدی و مورد نیاز این صنعت تبدیل کنیم.
وی با تأکید بر این که باید یک نگاه راهبردی به اقتصاد کشور با محوریت صنعت نفت ایجاد شود، گفت: در صنعت نفت با وجود تمام فعالیتهای خوبی که انجام شده هنوز در اول راه هستیم و نمیتوانیم ادعا کنیم که این صنعت را کاملاً بومی کردهایم.
وی ادامه داد: پژوهشگاه صنعت نفت باید در کنار این صنعت گامهای بزرگی برای خودکفایی کامل بردارد و به پایگاهی تبدیل شود که امکان تأمین دانشهای فنی مورد نیاز صنعت را دارد.
وی بـه وجود 700 میلیارد بشکه ذخایـر درجای نفت در کشور اشاره کـرد و افزود: هم اکنون به طور متوسط 25 درصد از این ذخایر برداشت میشود که اگر تلاش کنیم ضریب برداشت را یک درصد افزایش دهیم موفق خواهیم شد 7 میلیارد بشکه به ظرفیت نفت قابل تولید کشور بیفزاییم.
احمدینژاد متوسط ضریب برداشت از میادین نفت و گاز در کشورهای همسایه را 35 درصد اعلام کرد و افزود: باید پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان مرکزی علمی و تحقیقاتی وابسته به صنعت نفت در جهت افزایش ضریب برداشت از میادین کارهای زیادی انجام دهد.
رئیس جمهوری حجم مورد نیاز برای سرمایهگذاری هر دو فاز پارس جنوبی را 5 تا 6 میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: بنابر گزارشهای ارائه شده نزدیک به 35 تا 40 درصد از حجم سرمایهگذاریها برای تأمین تجهیزات و قطعات مورد نیاز صنعت از کشور خارج میشود حال آن که باید تلاش کنیم تا بومیسازی و دستیابی به دانش فنی قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت از خروج همین رقم ناچیز نیز جلوگیری کنیم.
وی به سرمایهگذاری 25 میلیارد دلاری در صنعت نفت اشاره کرد و گفت: پژوهشگاه صنعت نفت باید به عنوان بازوی تحقیقاتی صنعت در این عرصه پیشگام باشد.
احمدینژاد به لزوم استانداردسازی برای کالا و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت تأکید کرد و افزود: باید در صنعت نفت استانداردهای خاص صنایع و تجهیزات بهکار رفته در آن تعریف شود تا سازندگان داخلی نیازهای صنعت را براساس همین استانداردها تأمین کند.
وی همچنین از آمادگی دولت برای حمایت از سازندگان داخلی خبر داد و خاطرنشان کرد: باید با حمایت از سازندگان قدرت خطرپذیری را به آنها بدهیم چرا که امروز نیازمند کالا و تجهیزات بومی هستیم.
احمدینژاد گفت: قیمت کنونی نفت بیش از این که با سازوکارهای اقتصادی تعیین شود، سیاسی است و در صورتی که قیمتها با عوامل اقتصادی باید 1.7 تا 1.8 برابر قیمتهای کنونی باشد.
رئیس جمهور افزود: قیمتهای کنونی نفت نشان میدهد که مشتریان جهانی نفت را به قیمتهای ارزان میخرند و گران میفروشند.
رئیس جمهور با تشکر از متخصصان، پژوهشگران و کنارکنان صنعت نفت از آنها درخواست کرد با حرکتی سریع در جهت رفع نیازهای صنعت عمل کند.