مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

تولید سوخت گیاهی به روش پیوسته در پژوهشگاه صنعت نفت کلید خورد

تولید بایودیزل (سوخت گیاهی) که تاکنون به روش ناپیوسته در پژوهشگاه صنعت نفت انجام می‌شد با تلاش پژوهشگران این مرکز، ارتقا یافته و تولید آن به روش پیوسته کلید خورد.

امیر ناصر احمدی؛ رئیس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت ملی نفت ایرنا اعلام این خبر گفت: سیستم‌های ناپیوسته هزینه اولیه و سرمایه‌گذاری کمتر ولی هزینه جاری و اجرای بیشتری نسبت به سیستم پیوسته دارد و بالعکس، سیستم‌های پیوسته هزینه جاری و اجرای کمتر و هزینه اولیه و سرمایه‌گذاری بیشتری نسبت به ناپیوسته دارد. وی توضیح داد: در صورتی که مقدار حجمی تولید کم باشد از سیستم ناپیوسته و اگر مقدار حجمی تولید زیاد بود از سیستم پیوسته استفاده می‌شود و بدین منظور پژوهشگاه صنعت نفت برای تولید صنعتی این محصول استفاده از سیستم پیوسته را در دستور کار خود قرار داده است. احمدی تصریح کرد: با توجه به سابقه پژوهشگاه در زمینه دستیابی به دانش تولید بیودیزل که تاکنون به شیوه ناپیوسته انجام شده است، ساخت یک set-up پیوسته و بهینه‌سازی پارامترهای مؤثر بر فرایند تولید در دستور کار قرار گرفت و با همت پژوهشگران این مهم محقق شد. این پژوهشگر پژوهشگاه صنعت نفت، هزینه اولیه پایین، نسبت تولید به حجم راکتور بالا، زمان ماند بسیار کوتاه، درصد تبدیل بالا و کیفیت یکسان محصول را از ویژگی راکتورهای پیوسته در تولیـد بیودیزل عنوان کرد. وی با بیـان این که محدود بـودن دخایر و منابع سوخت‌های فسیلی همه کشورها را بر آن داشته تا تلاش‌هایی را برای کشف منابع جایگزین آغاز کنند، گفت: آلودگی‌های زیست‌محیطی و خسارت‌های جبران‌ناپذیر گازهای گلخانه‌ای به‌‌ویژه دی‌اکسید کربن، امکان استفاده از بایودیزل را توجیه‌پذیر می‌کند چرا که با استفـاده از بایودیزل 18 تا 20 درصد انتشار گاز CO2 در محیط زیست کاسته می‌شود. رئیس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت با بیان این که بیودیزل حداقل 10 تا 11 درصد وزنی اکسیژن دارد، گفت: در این سوخت سولفور وجود ندارد لذا استفاده از بیودیزل در یک موتور گازوئیلی معمولی منجر به کاهش اساسی هیدروکربن‌های نسوخته، منواکسید کربن و ذرات معلق می‌شود. وی جایگزینی بایودیزل با سوخت‌های فسیلی را یک انتخاب حساب شده و هوشمندانه دانست و افزود: در مقیاس جهانی تمامی کشورهایی که سوخت فسیلی دارند موضوع استفاده از سوخت‌های با منشاء گیاهی را دنبال می‌کنند که در این بین کشورهایی مانند برزیل، هند و چین به دلیل امکان کشت گیاهان مختلف با دانه‌های روغنی برای تولید بایودیزل موفق‌تر هستند. احمدی با اشاره به نوع اقلیم کشور ایران گفت: در کشورمان ایران امکان استفاده از دانه‌های خوراکی مانند سویا و آفتابگردان همچون کشور برزیل وجود ندارد، بنابراین تمرکز بر روی دانه‌های غیرخوراکی مانند جاتروفا مقرون به صرفه‌تر است به نحوی که اکنون در جنوب کشور و در منطقه بندرعباس پایلوت‌هایی از کشت گیاه جاتروفا وجود دارد. رئیس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت تصریح کرد: پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان مجری سطح اول پژوهشی که قطب زیست توده را در اختیار دارد، در حال حاضر استفاده از دانه‌های روغنی خوراکی و غیرخوراکی را در مقیاس پایلوت عملیاتی کرده و در حال تکمیل دانش فنی آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support