مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

تدوین سند راهبردی بیوتکنولوژی صنعت نفت

مدیر گروه میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی پژوهشگاه صنعت نفت، از تدوین سنـد راهبردی بیـوتکنولوژی این صنعت، مطابق با شاخص‌ها و استانداردهای مورد نیاز صنعت نفت خبر داد.

قاسمعلی محبعلی در گفت‌وگو بـا خبرنگار مشعل، با اشاره به تعریف 5 برنامه جامع در این سند راهبردی گفت: «این برنامه‌هـا که در 2 حوزه بیوتکنولـوژی صنعتی و محیطی تعریف شده است، بر رفع مشکلات امروز صنعت نفت تمرکز دارد.»

وی ازدیاد برداشت میکروبی، پایش میکروبی آب‌های صنعتی، مقابله با خوردگی زیستی و ارتقای برش‌های نفتی با کمک بیوکاتالیست‌ها را از جمله برنامه‌های تعریف شده در بخش صنعتی اعلام کرد و افزود: «در بخش محیطی نیز به پاکسازی محیط زیست‌های آلوده به نفت و تصفیه بیولوژیکی فاضلآب‌های صنعتی خاص توجه شده است.»

به گفته محبعلی، این سند که تمامی اولویت‌ها، نقاط ضعف و قدرت بیوتکنولوژی نفت را شامل می‌شود، در حال بررسی نهایی و تصویب در شورای سیاست‌گذاری وزارت نفت است.

ساخت کارخانه کودهای آلی گوگردی

همچنین پژوهشگاه صنعت نفت، بعد از کسب دانش فنی تولید کودهای آلی گوگردی غنی شده به شکل گرانول و پـاستیل با سرمایه‌گذاری یک شرکت خصـوصی، ساخت کارخانه تولید این کود را در شهرک صنعتی چرمشهر ورامین آغاز کرد.

دکتر امیر ناصر احمدی، رئیس پژوهشکده علوم و فناوری‌های شیمیایی، ضمن تشریح ضرورت استفاده از گوگرد و کودهای آلی در بخش کشاورزی، بر جایگاه گوگرد در صنعت نفت کشور و پژوهش‌های کاربردی صورت گرفته در این باره تأکید کرد.

وی با اشاره به تلاش‌های بی‌وقفه پژوهشگران گروه پژوهش کاربرد مشتقات نفتی در صنایع، به دلیل تدوین دانش فنی تولید کمپوست گوگردی، تجاری‌سازی این دستاورد پژوهشی را بسیار مهم دانست.

گفتنی است، مراسم احداث کارخانه تولید کودهای آلی گوگردی با حضور مسوولان پژوهشگاه صنعت نفت، مدیرکل سازمان محیط زیست استان تهران و مدیریت پسماند شهرداری تهران برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support