رئیس پژوهشکده توسعه و بهینهسازی فناوریهای انرژی پژوهشگاه صنعت نفت از تدوین نرمافزار EPATبا هدف انجام محاسبات مهندسی مربوط به مدیریت انرژی و برآورد عملکرد تجهیزات خبر داد.
محمد ایازی با تأکید بر این که این نرمافزار بر پایه آخرین استانداردهای موجود در جهان تدوین و توسعه داده شده است، به خبرنگار شانا گفت: برای بهبـود عملکرد در هریک از تجهیـزات انرژیبر، انـواع راهکارهای کاهش اتلاف انـرژی و ارتقای راندمـان وجود دارد که استفاده از این گونه نرمافزارها میتوانـد تأثیرگذاری آنها را دوچندان کند.
وی بـه کاربرد وسیع این نرمافزار در کل تجهیـزات صنعتی، انـرژیبر و سیکلهای تـولید توان و بخـار اشاره و تصـریح کرد: با بهرهگیـری از نرمافزار EPAT میتوان از امکانـات و پتانسیلهای تجهیزات مورد استفاده حداکثری داشت.
ایازی یکی دیگر از ویژگیهای ممتاز این نرمافزار را مشخص کردن زمان لازم برای انجام تعمیرات اساسی در تجهیزات دانست و افزود: برای مثال با استفاده از این نرمافزار و انجام آزمونهای دورهای، میتوان از نحوه کارکرد تجهیزات و تغییرات احتمالی در عملکرد آنها اطلاع دقیق بهدست آورد و به انجام این تعمیرات اقدام کرد.
وی ماژولهای این نرمافزار را شامل بویلر، مولد بخار بازیاب حرارت، توربینهای گاز و بخار، کمپرسور، پمپ، فن، برج خنککننده، مبدل حرارتی تکفاز، خنککن هوایی، چگالنده سطحی و هوایی بخار، مخزن هوازدا، سیکل بخار و هوای فشرده عنوان کرد