پژوهشگاه صنعت نفت و سازمان منطقه ویژه انرژی پارس، تفاهمنامه همکاری پژوهشی امضا کردند.
به گزارش شانا، هدف از امضای این تفاهمنامه تجمیع، تمرکز، ساماندهی و مدیریت فعالیتهای پژوهشی و تأمین نیازهای فنی صنعت نفت در منطقه ویژه انرژی پارس است.
پژوهشگاه صنعـت نفت نخسـت با نام «اداره توسعه و تحقیقـات شرکت ملی نفت ایران» در سال 1331 تأسیس شد.
هدف اولیه این سازمان تحقیق و پژوهش در زمینه کاربرد مواد نفتی بوده است. بعد از پیروزی شکوهمنـد انقـلاب اسلامی، نام این سـازمان بـه مرکز پژوهش و خدمات علمی تغییر یـافت و به توسعـه فعالیتها در زمینـه اهداف یادشده پرداخت.
این مرکز در سال 1368 با موافقتنامه اصولی شورای گسترش وزارت فرهنگ و آموزش عالی، به عنوان «پژوهشگاه صنعت نفت» نامیده شد، با هدف انجام تحقیقات بنیادی، کاربردی و توسعهای.
پژوهشگاه صنعـت نفت از 755 نیروی انسانی متخصص، مجـرب و ماهر بـرخوردار است که شامل 95 دکتر، 339 فوق لیسانس، 127 لیسانس و بقیه نیروهای تکنسین و پشتیبانی است. از کل کارکنان حدود 70 درصد دارای سمتهای پژوهشی هستند.
اکتشاف و ارزیابی منابع هیدروکربوری و روشهای ازدیاد برداشت، توسعه روشهای تصفیه و انتقال گاز و تبدیل آن به سایر محصولات با ارزش، بهبود و ارتقای کیفیت فرآوردههای نفتی، شناسایی، ارزیابی و ساخت کاتالیست، سنتز و فرمولاسیون مواد شیمیایی مورد نیاز صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و سایر صنایع، شناسایی و کاربرد پلیمرهای ویژه در صنایع، تکنولوژیهای نوین در رفع آلودگی آب، هوا و حفاظت از تأسیسات صنعتی و طراحی و توسعه فرایندهای نوین صنعتی، از جمله اهداف و سیاستهای این پژوهشگاه است.