مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

رفع مشکل تولید شن در مخازن با تزریق سیال پلیمری به مخازن نفتی

دانش نفت: دکتر علیرضا خوش‌نیت؛ رئیس گروه پژوهشی کاربرد پلیمرها در صنایع نفت پژوهشگاه نفت، در جریان یک نشست خبری اعلام کرد که با تزریق سیال پلیمری به مخازن نفتی که از نوآوری‌ها و ابداعات پژوهشگران صنعت نفت است، علاوه بر افزایش استحکام مکانیکی مخازن از تولید شن در این مخازن نیز جلوگیری می‌شود.

براساس گزارش دانش نفت، گروه پژوهشی کاربرد پلیمرها در صنایع نفت در پژوهشگاه نفت در زمینه‌های کاربرد پلیمرها در صنایع بالادستی نفت، مدیریت آب مخزن، ازدیاد برداشت، کنترل شیل، سیال حفاری، غشاهای پایه پلیمری، کامپوزیت‌ها و نانوکامپوزیت‌های پلیمری و پوشش‌ها و آسترهای پلیمری پژوهش به‌‌عمل می‌آورد و به دستاوردهای ارزشمندی نیز نائل آمده است. در جریان برگزاری یک نشست خبری در جمع خبرنگاران در محل پژوهشگاه صنعت نفت، دکتر خوش‌نیت در ابتدای سخنان خود گفت: افزایش استحکام مکانیکی سنگ مخزن با حفظ تراوایی مطلوب که از دستاوردهای این طرح است در پژوهشگاه صنعت نفت و با مشارکت شرکت نفت و گاز اروندان اجرا شده است. رئیس گروه پژوهشی کاربرد پلیمرها در صنایع نفت ادامه داد: از زمره‌ی مشکلات واحدهای بهره‌برداری نفت و گاز، تشکیل رسوبات جامد و شن در مرحله تولید از برخی مخازن سست و مستعد تولید شن است و از این منظر استفاده از فناوری ساخت و فرمولاسیون پلیمرها و تزریق به مخازن نفتی می‌تواند استحکام مکانیکی مخازن را افزایش داده و از تشکیل رسوبات جامد در حین تولید جلوگیری کند.

به گفته وی، با تزریق سیال پلیمری به مخازن نفتی، مشکل تولید شن در مخازن بدون نیاز به سرمایه‌گذاری‌های هنگفت به منظور به‌کارگیری ابزارهای مخصوص درون چاهی رفع می‌شود و دانش فنی این طرح بر مبنای طراحی فرمولاسیون پلیمر با قابلیت تولید در داخل کشور و با ارزش افزوده است. گفتنی است از جمله‌ دیگر دستاوردهای این واحد پژوهشی می‌توان به ساخت غشاهای نانوکامپوزیتی و مدول غشایی برای جدا کردن هیدورکربن‌های سنگین از متان، ساخت ژل پلیمری مقاوم به آب شور برای کاربرد در مدیریت آب مخازن هیدروکربنی و ساخت نانوکامپوزیت‌های زیست تخریب‌پذیر بر پایه پلی‌اتیلن، ساخت نـانوکامپوزیت‌های آنتی‌ میکروبیال بر پایه ABS و HIPS، ساخت نانوکامپوزیت‌های پلیمری با قابلیت رنگ‌پذیری برای کاربرد در سپر خودرو و ساخت و به‌کارگیری جاذب‌های پلیمری برای حذف فلزات سنگین و آسفالتین از نفت و… اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support