رییس کمیته راهبری پژوهشگاه نفت در گفتوگویی تفصیلی با اشاره به برگزاری دومینسال متوالی دوره دکترای پژوهشی در این پژوهشگاه، به تشریح اولویتها و گرایشهایاین پژوهشگاه در جذب دانشجویان دکتری پرداخت.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، دکتر جعفری نصر درباره اهداف و ضرورتهای برگزاریاین دوره در پژوهشگاه نفت همچنین اظهار کرد: هدف اصلی برگزاری این دوره، تربیتنیروی انسانی ماهر و کارآمد برای آینده پژوهشگاه است. امکانات بسیار زیادی در طولاین پنجاه و اندی سال عمر پژوهشگاه از جمله نیروی انسانی، سختافزاری ونرمافزاری فراهم شده است؛ لذا پژوهشگاه همانند یک دانشگاه معتبر و استاندارد همهپتانسیلهای لازم و زیرساختهای تربیت نیروی انسانی خبره را در خود جمع کرده وزمان آن رسیده بود که از این انبوه تجربه برای تربیت نیروی انسانی برای آینده کشورو ارتقای اعضای هیات علمی خود استفاده کرده و برای آن برنامهریزی کند. همچنین درفرآیندها، ساختارها و مقررات موجود در پژوهشگاه تولید یک ایده تا مرحله تجاریسازیو تولید محصول دیده شده و در مجموع فضایی مناسب برای تحقیقات علمی در این سازمانفراهم شده است.
وی با تاکید بر اینکه هماکنون در کشور به بحث فناوری در سطح کلان توجهمیشود، تصریح کرد: در این راستا باید دانش فنی فرآیندها و سنتز و تولید انبوهمواد شیمیایی لازم، حداقل در سطح صنعت نفت تامین شود؛ لذا طبیعی بود که در این راهگام بگذاریم و چه بسا باید بسیار زودتر از این هم اقدام میکردیم.
جعفری نصر در ادامه خاطرنشان کرد: اگر چه مباحث دانشجویان دکترا و تولید دانشفنی در نگاه اول چندان مرتبط به هم نشان نمیدهند، ولی به هر حال توسعه مرزهایدانش و به دست آوردن فرمولاسیونهای جدید، پتنتها و نوآوریها از همین عناصر وبنیانهای علمی آغاز میشود، بنابراین تربیت دانشجو در این حوزه برای پژوهشگاهبسیار مهم است.
رئیس کمیته راهبری پژوهشگاه نفت با اشاره به مساله ارتقای هیات علمی پژوهشگاهگفت: در این سازمان بالغ بر دویست عضو هیات علمی در سطوح مختلف، از مربی، استادیارو دانشیار مشغول به کار هستند، حتی برخی از این اعضا آماده گرفتن درجه استادی تمامهستند که یکی از راههای تسریع ارتقای درجه علمی اعضای هیات علمی پژوهشگاه، داشتندانشجو و ثبت اختراعات و چاپ مقالات و کتب بیشتر است. بنابراین هم ارتقای کیفی وهم بهروز شدن دانش استادان برای ما بسیار مهم است. زمانی که دانشجویی در کنار یکاستاد و یا چند استاد کار میکند، خود استاد هم ملزم خواهد بود علاوه بر کسب تجاربعملی، دانش و مبانی علمی خود را نیز به روز کند، چون هر روز با پرسش مواجهمیشود. به طور خلاصه، اهداف برگزاری دوره دکتری در پژوهشگاه را میتوان تامیننیروی انسانی ماهر برای کادرسازی آینده پژوهشگاه، گسترش مرزهای دانش برای شروعزنجیره فناوری و ارتقای سطح کیفی و بهروز شدن اعضای هیات علمی و تسریع در ارتقایآنها دانست.
جعفری نصر با اشاره به رویکرد پژوهشگاه برای در نظر گرفتن اولویتهایی در جذبدوره دکترا برای کارکنان پژوهشگاه تصریح کرد: در ابتدا تصمیم بر آن بود که کارکنانپژوهشگاه که دارای مدرک فوقلیسانس، مقالات و احتمالا تالیفات و ترجمههای متعددهستند و در آزمون متمرکز سازمان سنجش به عنوان دانشجوی دکترا پذیرفته شده و درنهایت در مصاحبه علمی نیز قبول میشوند، به این دوره وارد شوند و با کسب مدرکدکترا از نظر علمی و درجه ارتقا یابند. تلاش بر این بود که از سرمایههای داخلیپژوهشگاه هم که سالها برایشان زحمت کشیده و سرمایهگذاری شده است، استفاده شود. ولی در این راه با دستاندازها و موانع قانونی و مشکلات حقوقی روبهرو شدیم و اینامر محقق نشد. به هر حال یکی از اهداف اصلی شروع دوره دکترا استفاده از کارکنانپژوهشگاه بود که متاسفانه تاکنون میسر نشده است، ولی امیدوار هستیم که با درایترئیس پژوهشگاه و دیگر دلسوزان این سازمان که خودشان هم عضو هیات علمی هستند،هماهنگیهای لازم برای حل این مشکل در دورههای بعدی انجام شوند.
وی در ادامه با بیان این که برگزاری اولین دوره دکترا در پژوهشگاه به سال 1391برمیگردد و تاکنون دو دوره دانشجو گرفتهایم، اظهار کرد: در دوره اول پانزده نفرجذب شدند و 9 نفر نیز ورودیهای جدید مربوط به مهرماه امسال هستند. از میان پانزدهنفر سال گذشته، با تصمیم کمیته راهبردی که کار سنجش و ارزیابی کیفیت پیشرفتدانشجویان را دنبال میکند، سه نفر از تداوم دوره در سال جاری محروم شدند و درمجموع در حال حاضر با دوازده نفر از سال گذشته و 9 نفر ورودی امسال کار را ادامهمیدهیم.
جعفری نصر یادآور شد: گرایشهای ارائه شده در پژوهشگاه در سال 1391 شامل مهندسینفت (سه نفر)، مهندسی شیمی (هفت نفر) و مهندسی خوردگی (یک نفر) بودند که در واقع ازهر سه پردیس پژوهشگاه دانشجو داشتیم. ورودیهای امسال در گرایشهای جذب شده نیزشامل مهندسی شیمی (دو نفر)، مهندسی مواد و متالورژی (یک نفر) و تخصصهای پردیسبالادستی شامل گرایشهای مهندسی مخزن، مهندسی اکتشاف نفت و مهندسی زمینشناسی نفتاز هر کدام دو نفر(در مجموع شش نفر) است. توزیع این دانشجویان بر اساس نیازهایاعلامشده هر پردیس بوده است.
وی در مورد آزمون زبان دانشجویان در دوره دکتری پژوهشگاه گفت: مطابق شیوهنامهوزارت علوم، تحقیقات و فناوری داشتن مدرک زبان یکی از الزامات برای دانشجویاندکتراست. افرادی که به تازگی مدارکی همانند IELS، TOEFL، TOLIMOو MCHE گرفتهاند،دیگر به گذراندن آزمون نیاز ندارند، اما برای بقیه دانشجویان زمانی را تعیینکردهایم تا این مدارک را با شرکت در آزمون مربوطه بگیرند.
وی با اشاره به اعتبار مدرک فارغالتحصیلان این دوره و مرجع تاییدکننده آنهاتصریح کرد: با توجه به این که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ابلاغیهای رسمی،پژوهشگاه را یک مرکز آموزشی و پژوهشی دانسته است، هم در وزارت علوم و هم دردفترچههای آزمون دوره دکترای سازمان سنجش و آموزش کشور نام پژوهشگاه برای انتخابهمه افراد از سراسر ایران درج شده است، بنابراین به لحاظ اعتباری همه موضوعاتهماهنگ شدهاند و مدارک دانشجویان پژوهشگاه که به صورت دکترای پژوهشی هستند،اعتبار همان مدرک دکترای آموزشی دیگر موسسات آموزشی وزارت علوم را دارند و اینموضوع در رسانهها و جراید نیز اعلام شده است.
جعفری نصر با اشاره به این که دوره دکترا در پژوهشگاه با رای وزارت علوم بهعنوان یک مرجع ذیصلاح برگزار میشود، تصریح کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوریشیوهنامهای را تنظیم و آن را برای ما نیز ارسال کرده است و ما آن را مدونکردهایم و با شرایط پژوهشگاه وفق دادهایم، زیرا شیوهنامه با ساختار دانشگاهیو دانشکدهای تنظیم شده، ولی ساختار ما پردیسی و پژوهشکدهای است. این شیوهنامهتقریبا هشت بار ویرایش شده است و تمام نقطهنظرات کارشناسانه اعضای هیات رئیسه وکمیته راهبری با تمام جزئیات مانند موضوع رساله، ظرفیت دانشجو، محتوای دوره، نحوهارزیابی پایاننامه دانشجو و محرومیت از تحصیل و … در آن منظور شدهاند و اکنوندر دسترس تمام دانشجویان است.
رییس کمیته راهبری پژوهشگاه نفت با اشاره به تفاوت دوره دکترای پژوهشی در اینپژوهشگاه با دورههای دکترای آموزشی مرسوم، تصریح کرد: دوره دکترای پژوهشی، همانطور که از نامش پیداست، اساسا پژوهشمحور است؛ یعنی از آغاز بر اساس پروژهایتعریف شده که مسؤول طرح یا مسؤول پروژه آن را از یک کارفرمای مشخص از صنعت اخذمیکند و به پژوهشگاه میدهد. این پروژه ابلاغیه، کارفرما و قرارداد مشخص دارد. مسؤول طرح آن را به پروژههای مختلف تقسیم میکند و از درونش آن چه را به حوزهمرزهای دانش مرتبط است و در سطح یک پروژه دکترا قابل تعریف اولیه است، پیشنهادمیدهد. بعد از آن پردیس مربوطه پروژه را به کمیته راهبردی منعکس میکند. بنابراین میتوان گفت که پروژهها از اساس پژوهشمحور هستند و بر اساس تعدادآنها تعداد دانشجویان هر سال، مشخص و به سازمان سنجش و وزارت علوم اعلام میشود.
به نوشته پایگاه اطلاعرسانی پژوهشگاه نفت وی ادامه داد: اما در دانشگاههارویه کار به شکلی دیگر است و بر اساس ظرفیت خالی استادان و امکانات تعداد دانشجومشخص میشود و هزینه هر دانشجو را وزارت علوم به دانشگاه مربوطه میپردازد، درصورتی که در مورد دوره دکترای پژوهشگاه این وزارتخانه بابت دانشجویان هزینهای بهپژوهشگاه پرداخت نمیکند و این موضوع کمکی بزرگ به وزارت علوم نیز محسوب میشود. در واقع پژوهشگاه از پروژه یا طرحی که از کارفرما گرفته، هزینههای انجام یک یاچند پروژه دکترا را در میآورد.
جعفری نصر خاطرنشان کرد: از سویی در دانشگاهها که به صورت آموزشی عمل میکنند،هر دانشجوی دکترا تقریبا 22 واحد درس میگذراند و بعد از امتحان جامع به سراغپروژه میرود؛ ولی در پژوهشگاه چون دوره پژوهشمحور است، دانشجو بین 8 تا 9 واحددرسی را در طول یک ترم میگذراند. به عبارتی و در واقع با گذراندن سه درس بر اساسنیازمندیهای پروژهای دانشجویان و با کمک و برنامهریزی واحد آموزش و تحصیلاتتکمیلی ترم اول به پایان میرسد. به طور مختصر و طبق برنامهای که بر اساسشیوهنامه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تدوین شده، دانشجو یک ترم درس میخواند وبدون نیاز به امتحان جامع مستقیما و به طور متمرکز و فشرده 36 ماه در زمینه پروژهپژوهشی خود کار میکند.
وی تصریح کرد: اصولا پژوهشگاه صنعت نفت جزء انتخابهای بهترین دانشجوهاست که ازنظر رتبه و تراز سطحی بالا دارند، زیرا دانشجو به خوبی تشخیص میدهد که وقتی واردپژوهشگاه میشود، در آینده شانسی بیشتر برای جذب در محیط کار دارد. با این اوصافدانشجویان هم میتوانند آینده شغلی داشته باشند و هم دوره تحصیلی خود را با موفقیتسپری کنند.
جعفری نصر با اشاره به میزان تاثیر دانشگاه محل تحصیل دوره کارشناسی ارشد برایپذیرش دوره دکتری در پژوهشگاه گفت: اصولا مصاحبه تخصصی که کمیته راهبری برگزارمیکند یک امتیاز و نمره کسب شده در آزمون سازمان سنجش هم امتیاز خاص خود رادارد. نمره نهایی دانشجو حاصل معدل و وزندهی به این دو نمره است که خود سازمانسنجش آن را محاسبه و در نهایت اعلام میکند. در دوره دکترای پژوهشگاه، دانشجویانیداشتهایم که از دانشگاههایی چندان بنام نیامده بودند، ولی به قدری سوابق کاری،علمی و تحصیلی درخشانی داشتند و در طول مصاحبه نیز آن قدر قوی ظاهر شدند که امتیازیخوب از مصاحبه گرفتند. به طور کلی کیفیت مصاحبه و سوابق کار پژوهشی داوطلبان ایندوره برای ما بسیار مهم است.
وی در ادامه یادآور شد: دانشجویی که به عنوان دکترای پژوهشی در پژوهشگاه کار خودرا شروع میکند، چند مزیت عمده دارد که در دانشگاهها و دورههای دکترای آموزشیوجود ندارند. اول، دسترسی آسان به استادان راهنما و مشاور است که هر روز با یکدیگردر تماس هستند؛ استاد راهنما در پژوهشگاه مستقر است و چندان مشغله تدریس ندارد. دسترسی به تجهیزات و مواد شیمیایی جزء مزیتهای ویژه دیگر پژوهشگاه صنعت نفت دربرابر دانشگاههاست، بویژه در دورهای که دانشگاهها در تامین قطعات و تجهیزات ومواد شیمیایی تحریم و در مضیقهاند که کار را برای دانشجویان مشکل میکند. اینموضوع به قدری در سالهای اخیر حاد شده است که برخی از دانشگاههای معتبرظرفیتهای پذیرش دانشجوی دکترای خود را به دلیل تحریمها کاهش دادهاند. محیطهایپژوهشی همانند پژوهشگاه با قدمت پنجاه و چند سال و امکانات فراوانشان کار را برایدانشجویان آسانتر میکنند. مزیت دیگر، دسترسی به بانکهای اطلاعاتی فراوانی استکه هم در واحد اطلاعات علمی و هم در پردیسهای مربوطه وجود دارند و این امتیازیبسیار بالا برای دانشجو محسوب میشود. ممکن است دانشجویان دیگر دانشگاهها برایدسترسی به مدلهای تئوریک اولیه و یا حتی ایدههای اولیه با مشکلاتی بسیارروبهرو شوند، در صورتی که در پژوهشگاه این گونه نیست و امکانات فراوانی در دسترسدانشجویان قرار دارد.
وی در مورد چگونگی انجام گردش کار، مراحل اجرایی و فرآیند مربوط به دوره دکترادر پژوهشگاه صنعت نفت گفت: اولین کاری که ما انجام میدهیم، مشخص کردن ظرفیت هرسالهپذیرش دانشجوی دکتری، با استعلام از هر سه پردیس پژوهشگاه و سپس بررسی و اعلام آنبه سازمان سنجش است. بعد از برگزاری آزمون کتبی، سازمان سنجش دانشجویانی را کهانتخاب آنها پژوهشگاه است، به ما معرفی و سپس کمیته راهبری مصاحبه علمی این افرادرا زیر نظر واحد آموزش و تحصیلات تکمیلی برگزار و سازمان سنجش نیز با میانگینی کهاز مجموع مصاحبه علمی و آزمون کتبی به دست آورده، افراد برگزیده را در نهایت معرفیمیکند. ثبت نام دانشجویان پذیرفتهشده در واحد آموزش انجام میشود و کلاسهایدرس در ترم اول برگزار میشوند. هر دانشجو موظف است در انتهای ترم پیشنهاد پروژهخود را تهیه و از آن دفاع کند. دانشجویان موفق از ترم دوم به بعد کار پژوهشی خود رامستقیما زیر نظر استاد راهنما و در آزمایشگاههای مربوطه آغاز میکنند و البته هرترم با ارائه گزارش پیشرفت در کمیته راهبری و با حضور هیات داوران (استادان ممتحنداخلی و خارجی) میتوانند در ترم بعد ثبت نام کنند.
جعفری نصر با تاکید بر نقش واحد آموزش و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه و کمیته راهبریدر این فرآیند خاطرنشان کرد: واحد آموزش و تحصیلات تکمیلی در واقع همه کارهای اداریو آموزشی مربوط به این دانشجویان را به شکلی رسمی در داخل سازمان و همچنین درارتباط با سازمانهای دیگر مانند سازمان سنجش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوریدنبال میکند. ثبت نام دانشجویان، امور دانشجویی، دادن سرویسهای جانبی بهدانشجویان همانند بیمه، برگزاری کلاس، بررسی مشکلات دانشجویان، تهیه و ارسالگزارشهای لازم به کمیته و وزارت علوم، هماهنگی برای برگزاری جلسات مصاحبه وپیشرفت پروژهها و … در واحد آموزش و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه انجام میشوند کهباید در این جا اذعان کنم کار سنگینی است که به امور قبلی این واحد اضافه شده است وجا دارد بویژه از رئیس آن واحد و کارشناسان مربوطهاش سپاسگزاری کنم.
رئیس کمیته راهبری پژوهشگاه نفت تصریح کرد: کمیته راهبری بازوی علمی این واحداست و از ابتدای فرآیند جذب دانشجو تا دادن گواهی فارغالتحصیلی به دانشجویاندکترا نقش ایفا میکند. عمده وظایف کمیته راهبری شامل استعلام ظرفیت پذیرش دانشجواز پردیسها و ارزیابی آن، انجام مصاحبه علمی برای گزینش دانشجویان، برنامهریزیدروس، انتخاب مدرسان دوره، بررسی و ارزیابی پیشنهادهای پروژهها، نظارت علمی مستمربر پیشرفت کار دانشجویان و استادان راهنما، انتخاب ممتحن و ناظران از داخل و خارجاز پژوهشگاه، نظارت بر جلسات امتحان و دفاع از پروژهها و برگزاری جلسات دورهایبا اعضای کمیته در طول ترم است.
وی افزود: هر دو مجموعه کمیته راهبری و واحد آموزش و تحصیلات تکمیلی، زیر نظرمعاونت پشتیبانی پژوهشگاه در حال فعالیت هستند و خوشبختانه با درایت و هدایت خوبمهندس وهابی مشکلات به آسانی حل شده و تاکنون همه فرآیندها با موفقیت جلورفتهاند.
جعفری نصر با اشاره به اعضای کمیته راهبری پژوهشگاه گفت: در این کمیتهنمایندگانی از سه پردیس (دو نفر از پردیس بالادستی، دو نفر از پردیس پایین دستی ویک نفر هم از پردیس انرژی و محیط زیست)، با معرفی رؤسای پردیسها و طبق حکم رئیسپژوهشگاه حضور دارند. این افراد مدیران اجرایی گروهها هستند. دکتر شهرآبادی ودکتر معلمی، نمایندگان پردیس بالادستی و دکتر خوشنیت و دکتر میرانبیگی نمایندگانپردیس پایین دستی هستند، همچنین دکتر نشاطی نماینده پردیس انرژی و محیط زیست است. البته باید یادآور شد که در سال گذشته دکتر مهدیارفر تمام کارهای پردیس پایین دستیرا انجام میدادند و به ما بسیار کمک کردند، ولی متاسفانه به علت مشغله کاری دیگرنتوانستند همکاریشان را ادامه دهند. علاوه بر این افراد، رئیس واحد آموزش و تحصیلاتتکمیلی و کارشناسان این واحد، استاد ارجمند، دکتر سیفکردی به عنوان عضو هیات علمیدانشگاهی و مشاور رئیس پژوهشگاه و در نهایت من، به عنوان رئیس کمیته راهبری، اعضایاین کمیته هستیم.
وی در ادامه در مورد محدودیتها و نیازهای فعلی برای اجرای موفق این دوره گفت: با گذشت یک سال و اندی از آغاز تجربه برگزاری اولین دوره دکتری، متوجه مشکلات ومحدودیتهایی شدهایم که امیدواریم به تدریج این نواقص برطرف شوند. چون پژوهشگاهدارای ساختار پژوهشی است و نه دانشگاهی، میتوان گفت وارد حوزهای جدید در قالبدکترای پژوهش شده است و طبیعی است که مشکلاتی هم وجود داشته باشند. برخی اززیرساختها پیشبینی نشده بودند؛ برای مثال، داشتن مهمانسرا و خوابگاه یک ضرورتاساسی برای دانشجویان است. خوشبختانه در پژوهشگاه هم فضای مناسب وجود دارد و بانظر مثبت معاونت پشتیبانی چه بسا اختصاص و احداث فضایی برای دانشجویان ممکن شود. هماکنون موقتا برخی از دانشجویان را در پژوهشگاه اسکان دادهایم؛ در حالی که، چهاز قبل و چه در روز مصاحبه و چه در دفترچه سازمان سنجش، اعلام کرده بودیم که هیچگونه تعهدی در قبال اسکان نداریم. برای کمک به دانشجویان، با دانشکده نفت شعبهتهران، مستقر در خیابان ستارخان نیز مذاکره کردهایم تا از خوابگاه آنها هماستفاده شود و قراردادی هم با آنها بستهایم، ولی چون خود این دانشکده امسال باظرفیتی بیشتر دانشجو گرفته و محدودیت اتاق و خوابگاه دارد، با محدودیتهایی مواجهشدهایم.
وی افزود: مساله دیگر که میتوان به آن اشاره کرد، کمک هزینه این دانشجویاناست. با این که پژوهشگاه در این زمینه نیز هیچ تعهدی نداشته است، با درک شرایطدانشجویان و با درایت و کمک معاونت پشتیبانی تاکنون ماهیانه مبلغی را به این افرادپرداخت کردهایم که مقدار آن بیش از کمک هزینه یا پژوهانه دیگر دانشگاههاست.
جعفری نصر یادآور شد: از دیگر کارهایی که میتوان در پژوهشگاه انجام داد و بسیارراهگشاست، عقد قرارداد به عنوان همکار یا همیار پژوهشی با این دانشجویان است کهالبته محدویتهای خاص خود را دارد. به نظر ما استفاده از دانشجویان دکترا در اینزمینه بهترین انتخاب است. در این بخش هم با برخی مشکلات و موانع قانونی مواجههستیم. شاید گفتن این مطلب هم خالی از لطف نباشد که استادان پژوهشگاه طبق بخشنامهمعاونت منابع انسانی وزارت نفت از برگزاری هر گونه دوره آموزشی در داخل سازمان و درساعت کاری منع شدهاند و این برای ما که میخواهیم دورههای دکترا را برگزار کنیم،بسیار مشکلآفرین شده و کلاسهای درسی ترم اول را به اجبار بعد از ساعت شانزدهبرگزار کردیم که به نظر من مناسب نیست و شاید منظور و مقصود اصلی بخشنامه هم ایننبوده است.
رئیس کمیته راهبری پژوهشگاه نفت در ادامه با بیان این که از تجربیات برگزاریدوره دکترا در سال گذشته برای برگزاری این دوره در سال 92 نیز بهرهمند شدهایم،افزود: مهمترین نکتهای که به آن برخوردیم در طول مصاحبه بوده است. گاهی افرادی درمصاحبه حاضر شدهاند که از دانشگاههایی مشهور و بنام نبودهاند، ولی از نظر سطحمعلومات بسیار عالی ظاهر شدند و این قضیه برای ما روشن شد که وجود روحیه اجتماعی درفردی که میخواهد به عنوان یک دانشجوی دکترا در داخل پژوهشگاه کار تیمی انجام دهد،بسیار مهم است و در مصاحبه ورودیهای دوره دوم به این امر بسیار توجه کردیم وتوجهمان تنها به قوت علمی نبود.
جعفری نصر افزود: یکی از تجارب خوب و ماندگارمان این است که بسیاری از فرمتهابرای ما نانوشته و مبهم بودند و با پیشرفت مرحله به مرحله توانستیم همه فرآیندهارا روشن و مدون و مکتوب کنیم به طوری که اکنون، با درایت و هماهنگی قابل تحسینواحد آموزش و تحصیلات تکمیلی، همه فعالیتهای دانشجویان طبق تقویمی منظم پایشمیشوند.
وی با اشاره به اشتغال دانشجویان گفت: هر قدر دانشجوی ما آزادتر باشد و احساسکنیم کاملا در خدمت مجموعه پژوهشگاه است، برای ما بسیار بهتر خواهد بود، چرا که باراندمان بالاتری کار میکند. لذا امیدواریم که بتوانیم وقت خالی این دانشجویان رادر پژوهشگاه پر کنیم و نیازی نباشد دانشجو برای تامین زندگی به بیرون پژوهشگاهبرود.
جعفری نصر در پایان یادآور شد: برگزاری دوره دکترا در پژوهشگاه به پیشنهاد و باپیگیریهای اولیه خود پژوهشگاه بوده است که خوشبختانه، با اقدامات سنجیده و بهموقع و مساعدت برخی از اعضای هیات علمی و دیگر همکاران و در نهایت حمایت بی دریغمعاونت پشتیبانی توانستیم این مجوز را از وزارت علوم بگی