به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، مدیراکتشاف شرکت ملی نفت ایران، بعدازظهر روز گذشته (19 آذر) در مراسم امضا قرارداد طرح “ارزیابی و مطالعه تکمیلی ژئوشیمیایی سنگ های منشا هیدروکربوری در ناحیه مغان”، گفت: مدیریت اکتشاف به منظور ارزیابی و تعین ویژگی های پتانسیل مواد آلی، بلوغ و کیفیت هیدروکربن های موجود در سنگ های مولد احتمالی در دشت مغان، اقدام به برگزاری مناقصه کرد که خوشبختانه پژوهشگاه صنعت نفت با داشتن تجربه کافی در زمینه ارزیابی های ژئوشیمیایی حوضه های نفتی و امکانات و تجهیزات مورد نیاز به عنوان پیمانکار این طرح برگزیده شد.
هرمزقلاوند اعتبار این پروژه را 7 میلیارد و 755 میلیون و 500 هزار ریال اعلام کرد و افزود: این طرح به کارفرمایی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و تحت نظارت کارشناسان به منظور شناخت سیستم هیدروکربوری ناحیه مغان به اجرا در می آید.
مدیراکتشاف شرکت ملی نفت ایران افزود: پژوهشگاه صنعت نفت موظف است در مدت زمان 20 زمان این طرح ارزیابی و مطالعات تکمیلی را به اتمام برساند.
وی با بیان اینکه دریای خزر و سواحل حاشیه ای آن در طی دو دهه اخیر با توجه به پتانسیل های هیدروکربنی موجود به منطقه ای پرجاذبه از لحاظ منابع نفت و گاز تبدیل شده است، افزود: این ویژگی باعث شده است تا توجه شرکت های نفتی و گاز جهان به این منطقه جلب شود.
قلاوند اعلام کرد: بر اساس شواهد، حاشیه غرب و جنوب غربی خزر (بخش هایی از کشور آذربایجان) و مغان استان اردبیل پتانسیل تولید هیدروکربن را دارا هستند.
رئیس پژوهش و فناوری مدیریت اکتشاف توضیح داد: با توجه به اینکه حوضه تکتونیکی- رسوبی مغان واقع در غرب دریای خزر مرز مشترک با کشور جمهوری آذربایجان دارد، وجود چشمه های قیری در اطراف تاقدیس های قیردره و ارتاداغ که از ساختارهای زمین شناسی مستعد اهداف اکتشافی در دشت مغان بوده ظرفیت و پتانسیل خوبی را به نمایش می گذارند.
محمود حاجیان افزود: به نظر می رسد سازندهای سلم آغاجی، اجاق قشلاق و زیور به ترتیب سنگ مولد و سنگ مخزن در دشت مغان باشند. در ضمن تاکنون 8 چاه اکتشافی در این منطقه حفر شده است که این امر نشان می دهد که مطالعات تکمیلی اکتشافی در این حوضه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.