رئیس پژوهشگاه صنعت نفت:
احتمال وجود “منابع شل گس” در لرستان / اصلاح “ساختار پژوهشگاه نفت” در دستور کار قرار گرفت
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، حمیدرضا کاتوزیان رئیس پژوهشگاه صنعت نفت در نشست خبری با اشاره به این که پژوهشگاه صنعت نفت یکی از بازوهای اصلی وزارت نفت به شمار می رود و تاکنون خدمات گسترده پژوهشی ارایه کرده است گفت: برای تبدیل یافته های پژوهشگاه به فناوری و صنعت، تشکیل شرکت های اقماری و دانش بنیان را در برنامه کاری خود قرار داده و در روزهای گذشته مجوزهای آن را نیز اخذ کرده ایم. کاتوزیان تصریح کرد: در خصوص رویکرد نوین پژوهشگاه صنعت نفت با برشماری فعالیت ها و دستاوردهای این پژوهشگاه گفت: پژوهشگاه صنعت نفت برای تبدیل علم به فناوری، محور فعالیت ها را بر تقاضامحوری در حوزه نفت قرار داده است. وی تصریح کرد: با توجه به رویکرد دولت تدبیر و امید تخصص علم و کارشناسی محور حرکت علم در نظر گرفته شده است ما بر مبنای تلاش برای تبدیل علم به فناوری پوششهای اساسی را سامان دهیم محور حرکت مبتنی بر تقاضا در بخش نفت و گاز و صنایع بالادستی و پایین دستی است.
کاتوزیان تاکید کرد: اینطور نیست که پژوهش را برای پژوهش انجام دهیم بلکه تلاشمان ساماندهی نیازهایی است که در این بخش وجود دارد، البته از بودجه هایی که در اختیار ما قرار می گیرد مازادی خواهیم داشت که آنرا روی تحقیق و تفحص در علوم پایه هزینه می کنیم.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه تبدیل پژوهش به فناوری و فناوری به صنعت مورد توجه است، گفت: برای تبدیل یافته های پژوهشگاه به فناوری و صنعت، تشکیل شرکت های اقماری و دانش بنیان را در برنامه داریم که در 10 روز گذشته مجوزهای آن را گرفته ایم. کاتوزیان با اشاره به تغییر ساختار این پژوهشگاه در آینده گفت: مطالعاتی درباره ساختار پژوهشگاه انجام شده و برای پیاده سازی نظامات نوین و تسریع در انجام کارها، اصلاح ساختار پژوهشگاه در برنامه کاری پژوهشگاه قرار دارد. رئیس پژوهشگاه نفت گفت: از بودجه های تخصیص یافته برای اجرای طرحها نیز مازاد داریم و این منابع را علوم پایه استفاده می کنیم. در ارتباط با فعالیت های بین المللی همکاری خوبی با کشورهای خارجی داشتیم و با توجه به حرکت های جدید سیاست دولت در حد بضاعت پژوهشگاه فعالیت ها را توسعه داده و مقدمات این کار را فراهم کرده است. کاتوزیان یادآور شد: با مراکز علمی و پژوهشگاهی ارتباط گسترده ای وجود دارد و در این زمینه توافقنامه هایی نیز به امضا رسیده است.
وی تصریح کرد:تجاری سازی فناوری علم و تبدیل شدن این فناوری به صنعت تشکیل شرکتهای اقماری و دانش بنیان در دستور کار است. کاتوزیان از امضای قرارداد با حوزه اکتشاف شرکت ملی نفت برای بررسی امکان تولید نفت و گاز از منابع غیرمتعارف خبر داد و گفت: شل های نفتی و گازی منابع جدید هیدروکربوری هستند که در 20 سال اخیر مورد توجه قرار گرفته اند.
وی افزود: کشور امریکا که اکنون نیز از واردکنندگان نفت است با شناخت این منابع، در سالهای آینده نه تنها نیاز خود را تأمین می کند بلکه به صادرکننده نفت و گاز در جهان تبدیل خواهد شد.
کاتوزیان درخصوص برنامه های این پژوهشگاه در حوزه مقابله با آلاینده ها نیز اظهار داشت: برای بهبود سوخت و اصلاح عملکرد موتورهای وسایل نقلیه نیز اقداماتی انجام شده است.
وی از جمله طرح های پژوهشگاه برای مقابله با آلودگی هوا را طرح استفاده از نانو امیلاسیون ها عنوان کرد که براساس آن ضمن افزایش قدرت سوخت، آلودگی کمتری نیز تولید می شود.
رییس پژوهشگاه صنعت نفت در بخش دیگری از این نشست خبری با هشدار نسبت به روند مصرف انرژی در کشور گفت: میزان مصرف گاز در ایران معادل مصرف گاز مصرفی در صنایع اتحادیه اروپا است که با ادامه روند فعلی ، ایران به یکی از بزرگترین مصرف کنندگان و واردکنندگان گاز دنیا تبدیل خواهد شد.
به گفته وی بزرگترین طرح بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت، طرح مروارید خلیج فارس است که بر اساس آن، بخش گسترده ای از حاشیه خلیج فارس مورد مطالعه زمین شناختی قرار می گیرد. این طرح تاکنون بیش از 70 درصد پیشرفت دارد. رئیس سابق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در برداشت از شل گس ها و شل های نفتی دو موضوع مطرح است، یکی بحث قیمت است که با افزایش قیمت نفت این مسئله حل شده و دیگری بحث زیست محیطی برداشت نفت و گاز از این منابع است که این مسئله مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت.
کاتوزیان در خصوص امضای قرارداد با بخش اکتشاف شرکت ملی نفت گفت: دو هفته پیش قراردادی امضا شد تا وجود شل های گازی و شل های نفتی در منطقه لرستان بررسی شود تا موقعیت دقیق وجود این منابع و راههای مناسب برداشت از آنها شناسایی شود.
وی ادامه داد: البته طبق بررسی های صورت گرفته مناطق دیگری هم با پتانسیل وجود منابع شل گس و شل های نفتی وجود دارند اما احتمال وجود منابع شل گس در لرستان جدی است.