رییس پردیس پژوهش و توسعه صنایع بالادستی پژوهشگاه نفت خبرداد:
آغاز طرح ملی خودکفایی در افزایههای پرمصرف صنعت حفاری/پیشرفت60درصدی «مروارید خلیج فارس»
رییس پردیس پژوهش و توسعه صنایع بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت، از پیشرفت 60 درصدی پروژه بزرگ «مروارید خلیج فارس» خبر داد و گفت: این پروژه مهم، تعیینکننده و در نوع خود در دنیا بینظیر است.
به گزارش خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سید صالح هندی امروز در یک نشست خبری در پژوهشگاه صنعت نفت، سه پژوهشکده فعال در این پردیس را شامل پژوهشکده علوم زمین، مهندسی نفت و مطالعات مخزن اعلام کرد و گفت: در این زمینه سرویسهایی در قالب پروژههای بنیادین، مطالعات جامع و مشاورههای علمی و مدیریتی به صنعت نفت ارائه میکند.
وی گفت: در سه _ چهار سال گذشته تغییر رویکردی در فعالیتهای پردیس صورت گرفت که در این زمینه شعارمان بر مبنای تامین فناوری برای بخش بالادستی نفت بود و سعی شده است که به جای پژوهش برای صنعت نفت، فناوری ارائه کنیم.
رییس پردیس پژوهش و توسعه صنایع بالادستی پژوهشگاه نفت ادامه داد: در راستای اهداف ذکر شده مشکلات فعلی صنعت نفت بررسی و با آیندهنگری فناورانه برای صنعت نفت،اهدافی را برای خود ترسیم کردهایم.
صالح هندی با بیان اینکه برای ایجاد پایداری و امنیت در عرصهی انرژی در کشور چندین راهحل وجود دارد، تصریح کرد: یکی از این راهحلها در حیطهی اکتشاف است که در این راستا باید ریسک اکتشاف را پایین بیاوریم؛ براین اساس طرح بزرگ «مروارید خلیج فارس» که از طرحهای شرکت نفت بهشمار میآید در حال انجام است که ریسک اکتشاف در حوزه خلیج فارس و عمان پایین آید.
رییس پردیس پژوهش و توسعه صنایع بالادستی پژوهشگاه نفت اضافه کرد: همچنین در موضوع اکتشاف باید بر این موضوع تاکید شود که منابع دیگری به غیر از منابع متعارف نیز داشته باشیم که در این زمینه دو پروژه در پردیس شامل طرح جامع هیدرات و «شناسایی و ارزیابی منابع شیل گازی به عنوان یکی از منابع غیرمتعارف هیدروکربنی ایران در ناحیه لرستان» در حال انجام است و قرارداد آن میان مدیریت اکتشاف نفت و پژوهشگاه صنعت نفت امضاء شده است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه افزایش تولید با افزایش ضریب برداشت دو موضوع جدا از هم است، گفت: در این راستا در بحث افزایش تولید در کوتاهمدت توجه خاصی صورت گرفته است. همچنین بر روی فرآیندهای افزایش فراورش نفت و گاز نیز در حال انجام فعالیتهایی هستیم.
رییس پردیس پژوهش و توسعه صنایع بالادستی همچنین از آغاز طراحی پایلوت ازدیاد برداشت در میادین مشترک یادآوران با همکاری دو پژوهشگاه مطالعات مخازن و توسعه میادین و پژوهشکده مهندسی نفت پژوهشگاه صنعت نفت خبر داد و گفت: اجرای این طرح مستلزم انجام مراحل غربالگری، تحقیقات آزمایشگاهی، مدلسازی و طراحی در مقیاس پایلوت روشهای انتخابی ازدیاد برداشت است.
صالح هندی همچنین از آغاز اجرای فاز اول طرح «کیمیا» با عنوان «طرح ملی خودکفایی در افزایههای پرمصرف و راهبردی در صنعت حفاری» به عنوان یکی از بزرگترین پروژههای پژوهشی شرکت نفت بین شرکت ملی نفت ایران و پژوهشکده نفت مهندسی پژوهشگاه صنعت نفت خبر داد و گفت: یکی از شاخصههای این طرح حضور شرکتهای تولیدکننده محصول از آغاز تا پایان کار و تولید انبوه محصولات توسط شرکتهای توسعهدهندهی داخلی است.