در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش از نرم افزار نرمافزار ریتس (REETS) رو نمایی شد.
به گزارش واحد خبر مدیریت ارتباطات پژوهشگاه صنعت نفت ،علیرغم توسعه گازرسانی در کشور، شرکت ملی گاز ایران وارد مرحله جدیدی از گازرسانی، یعنی تأمین انرژی مناطق دورافتاده، کم جمعیت و بعضاً صعبالعبور شده است که مشکلات ارسال گاز از طریق خط لوله به این مناطق، ضرورت توجه به روشهای نوین انرژیرسانی را ایجاب میکند.
بر اساس این گزارش برخی از روشهای نوین انرژیرسانی عبارتند از: CNG، LNG، LPG، برق و انواع انرژیهای نو.
گفتنی است انتخاب و اولویتبندی این روشها برای هر منطقه متفاوت بوده و به عواملی مانند مقدار مصرف انرژی، فاصله از خطوط انتقال گاز و برق، پتانسیل استفاده از انرژیهای نو و سایر موارد بستگی دارد.
خاطر نشان می شود علاوهبر این، هزینه تمام شده تولید، انتقال و توزیع حاملهای انرژی در کشور، در کنار فرصت صادراتی آنها و همچنین دغدغههای مصرفکننده باید در انتخاب گزینه نهایی مدنظر قرار گیرد.
مهندس مهران سرمد مسئول این طرح گفت : در این راستا نرمافزار مدیریتی “مقایسه اقتصادی روشهای مختلف انرژیرسانی به نقاط دوردست” با نام ریتس (REETS[1]) در شرکت ملی گاز ایران طراحی شده و با ارائه یک مدل اقتصادی جامع، امکان برآورد و مقایسه اولیه روشهای مختلف انرژیرسانی را برای تصمیمسازی مدیران فراهم میکند.
وی افزود: بدیهی است نتایج حاصل از این نرمافزار بدلیل در نظر گرفتن منافع ملی و نیازهای مصرفکننده، هم از دیدگاه حاکمیت و هم از دیدگاه مردم قابل پذیرش خواهد بود.
خاطر نشان می شود خروجی ارائه شده در این نرمافزار با عنوان حقالعملکاری شناخته میشود که در محاسبه آن شاخصهای ذیل مدنظر قرار گرفته است:
- هزینه سرمایهگذاری اولیه و هزینههای جاری روشهای انرژی رسانی
- فرصت صادراتی حاملهای انرژی
- هزینه تمام شده تولید، انتقال و توزیع حاملهای انرژی در کشور
- هزینه تحمیلی انرژی پیشنهادی به مصرفکننده