در راستای برنامه های اقتصاد مقاومتی و به کارگیری فناوری های نو
ضریب ازدیاد برداشت میدان توسن 3 درصد افزایش می یابد
به گزارش واحد ارتباطات پژوهشگاه صنعت نفت، غفور کریمی مسئول پروژه تهیه طرح توسعه جامع میدان توسن در نشستی خبری با اشاره به پروژه انجام شده اظهار داشت: این پروژه در مدت 16 ماه با کارفرمایی شرکت نفت فلات قاره به پایان رسید.
وی افزود: برای توسعه هر میدان لازم است که مطالعه جامع از میدان انجام شود تا بتوان برآوردی از میزان هزینه های توسعه، ریسک های پروژه و درآمد حاصله داشت. وی بر ضرورت مطالعات جامع میدان ها پیش از توسعه به منظور برآورد میزان اعتبار مورد نیاز و کاهش ریسک تاکید و تصریح کرد: مطالعات جامع میدان نفتی توسن به عنوان یکی از میادینی دریایی که در مرحله توسعه قرار دارد از سوی شرکت نفت فلات قاره ایران به پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شد.
به گفته وی میدان توسن یک میدان اکتشافی بوده و به منظور مطالعه دقیق تر آن، از داده ها و گزارشات میادین مجاور نیز استفاده شده است. پژوهشگران پژوهشگاه صنعت نفت توانستند با استفاده ازاین مطالعه میزان ذخیره و نحوه استحصال بهینه و اقتصادی منابع را از میدان توسن بررسی و ارائه کنند.
مسئول تهیه طرح توسعه جامع میدان توسن ارائه روش بهینه اقتصادی تولید از میدان با استفاده از فناوری چاه هوشمند که منجر به افزایش 3 درصدی ضریب برداشت خواهد شد را از مهمترین نوآوری های این پروژه دانست. ایشان ضمن اشاره به سابقه ده ساله پردیس بالادستی پژوهشگاه در زمینه فعالیت های پژوهشی مرتبط با فناوری مخزن هوشمند، اظهار کردند که لحاظ کردن این فناوری در طرح توسعه میدان برای اولین بار در کشور انجام می شود. از اینرو با عنایت به کاربردی کردن نتایج پژوهشی و در چارچوب اقتصاد مقاومتی این افزایش ضریب بازیافت حائز اهمیت است.
از دیگر نوآوری های مبتنی بر پژوهش در تهیه طرح توسعه میدان توسن می توان به بررسی و تحلیل عدم قطعیت در فازهای مختلف پروژه بر روی داده ها و مدل های مخزن و ارائه را ه حل های کاهش ریسک وعدم قطعیت، ساخت نرم افزار بانک اطلاعاتی میدان به منظور دسترسی سریع تر به داده ها و جلوگیری از کپی مکرر فایل ها و داده ها، ارائه گزارشات کامل از میدان توسن و میادین مجاور و ارائه گزارش طرح مدیریت پروژه اشاره کرد.
کریمی یادآور شد: پژوهشگاه اینگونه مطالعات را قبلاً با همکاری شرکت های خارجی انجام می داد اما هم اکنون در زمینه مطالعات جامع میادین اکتشافی پیش از توسعه، با تکیه بر توان داخل اقدام به تهیه طرح های توسعه می نماید.