معاون فناوری و روابط بین الملل پژوهشگاه صنعت نفت:
فناوری باید در اولویت مفاد قراردادهای نفتی قرار گیرد
سید امیر عباس حسینی، معاون فناوری و روابط بین الملل پژوهشگاه صنعت نفت در نشست مدل اجرایی انتقال و توسعه فناوری صنعت نفت با محوریت ژ (GC) همسو با سیاست های اقتصاد مقاومتی با اشاره به اینکه در بازنگری قراردادهای نفتی موضوع تکنولوژی نفت نباید در حاشیه قرار گیرد گفت: در صنعت نفت باید توان داخلی در حوزه قراردادها صنایع بالادستی و پایین دستی مورد توجه اساسی قرار گیرد و در این بحث اصلی ترین موضوع ایجاد ارزش افزوده در داخل کشور است.
سید امیر عباس حسینی، معاون فناوری و روابط بین الملل پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اشاره به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه انرژی گفت: زنجیره ارزش صنعت نفت از 5 حلقه اصلی تشکیل شده است که از جمله آن توسعه تجارت و فناوری، طراحی و مهندسی، ساخت و نصب، راهبری عملیات تولید و انتقال و توزیع محصول است.
وی افزود: راهبری عملیات حدود 30 دلار در هر بشکه و در زنجیره ارزش 140 دلار ارزش آفرینی دارد و با توجه خام فروشی صنعت نفت زنجیره ارزش افزوده توسعه پیدا کرده است.
معاون فناوری و روابط بین الملل پژوهشگاه صنعت نفت تاکید کرد: تامین شرایط و فعال سازی کلیه امکانات و منابع مالی و سرمایه های انسانی کشور به منظور توسعه کارآفرینی و به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیت های اقتصادی با تسهیل و تشویق همکاران میسر می شود.
حسینی گفت: پژوهشگاه صنعت نفت در مدیریت پروژه ها نقش کلیدی می تواند داشته باشد که در این زمینه آموزش نقش آفرینی بسیاری در توسعه طرح های صنعت نفت دارد؛ به طوری که برای ارتقاء سطح دانش مذاکراتی را برای توسعه آموزشی در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه توسعه مراکز تحقیقاتی برای بخش خصوصی به دشواری انجام می شود اظهار داشت: برای ایجاد تعامل بین بخش خصوصی و دولتی و نیز توسعه دانش و تکنولوژی شرکت مهندسی دانش بنیان با پژوهشگاه صنعت نفت فعالیت های چشمگیری را اجرا می کند.
رویکرد جدید پژوهشگاه در همکاری مشترک با پیمانکاران صنعت نفت و گاز
حسینی تصریح کرد : 10 درصد درآمدهای کشور باید از شرکت های دانش بنیان تامین شود که تحقق این درگرو همکاری مراکز تحقیقاتی مهم در حوزه صنعت نفت و گاز همانند پژوهشگاه صنعت نفت با بخش خصوصی و پیمانکاران بزرگ است.
وی توسعه و ارتقاء توان مالی شرکت های پیمانکار عمومی (GC) به منظور ایجاد توانایی مدیریت پروژه های تحقیق و توسعه بزرگ و هم راستا با پروژه های عملیاتی و آینده صنعت نفت و نیز ایجاد کنسرسیوم های توسعه فناوری با مدیریت و محوریت پیمانکاران بزرگ (GC) در راستای توسعه و انتقال دانش فنی عملیاتی و بنیادی مرتبط با فناوری های کلیدی صنعت نفت را منطبق با سیاست های اقتصاد مقاومتی دانست.
معاون فناوری و روابط بین الملل پژوهشگاه با بیان اینکه پیشتازی اقتصاد دانش بنیان، پیاده سازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور و ساماندهی نظام ملی نوآوری به منظور ارتقاء جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد در منطقه است گفت: تامین مالی و حمایت از شرکت های دانش بنیان صنعت نفت در راستای تبدیل دانش فنی عملیاتی به دانش های بنیادی و پایه از طریق پشتیبانی و محوریت شرکت های بزرگ پیمانکار عمومی است.
وی همچنین محور قرار دادن رشد بهره وری در ا قتصاد با تقویت عوامل تولید، توانمند سازی نیروی کار، تقویت رقابت پذیری اقتصاد، ایجاد بستر رقابت بین مناطق و استان ها و به کار گیری ظرفیت و قابلیت های متنوع در جغرافیای مزیت های مناطق کشور مطابق با سیاست های اقتصاد مقاومتی برشمرد و افزود: اعزام افراد متخصص داخلی به شرکت های پیشرو بین المللی با محوریت و مدیریت شرکت های پیمانکار عمومی (GC) با هدف آموزش، افزایش یادگیری و انتقال دانش فنی عملیاتی مرتبط با فناوری های کلیدی صنعت نفت و ایجاد شهرک های خاص با امتیازات ویژه به منظور کمک به بازگشت نخبگان و متخصصان صنعت نفت ایرانی مقیم خارج از کشور مطابق با این سیاست ها است.
حسینی با اشاره به اینکه برنامه هایی را در حوزه کاتالیست، مواد شیمیایی و مواد حلال پلیمری، نانو و محصولات نانو، خدمات فنی و مهندسی و توسعه پالایشگاه جی تی ال در دستور کار خود قرار گرفته است.
معاون فناوری و روابط بین الملل پژوهشگاه در خصوص بازنگری قراردادهای نفتی اظهار داشت: بازنگری قراردادهای نفتی در موضوع تکنولوژی نفت نباید در حاشیه قرار گیرد، در صنعت نفت باید توان داخلی در حوزه قراردادها صنایع بالادستی و پایین دستی مورد توجه اساسی قرار گیرد.
حسینی خاطر نشان کرد: حرکت در مرزهای دانش و تحقیقات و فناوری و تاسیس شرکت های اقماری در جهت داخلی سازی با موضوع شرکت های دانش بنیان با محوریت ساختار جدید در پژوهشگاه مورد ارزیابی قرار گرفته است.