رئیس پردیس صنایع پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت خبر داد:
مطالعات احداث پالایشگاه در یک کشورآسیایی آغاز شده است
منصور بزمی رئیس پردیس صنایع پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به گام های بلند این پردیس در استفاده از نفت خام فوق سنگین برای تولید فرآورده های با ارزش گفت: توانسته ایم در کشورهای خارجی جای خود را بازکنیم به طوری که هم اکنون در حال مطالعه برای احداث پالایشگاه در کشوری آسیایی هستیم. در این پالایشگاه علاوه بر تولید فرآورده های نفتی، قیر مرغوب با استانداردهای بین المللی تولید خواهد شد.
بزمی در خصوص فناوری های شیرین سازی این مرکز گفت: سه واحد شیرین سازی با مهندسی پژوهشگاه ساخته شده که از چهار سال پیش در حال فعالیت مطابق با استانداردهای بین المللی است.
رئیس پردیس صنایع پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به ارتقاء نفت فوق سنگین به سبک با کمک شرکت های خارجی و تکمیل دانش فنی ،این فرآیند را از دیگر دستاوردهای پردیس پایین دستی این مرکز برشمرد.
وی مدل تقسیم کار مشترک را از راه های انتقال فناوری در پژوهشگاه دانست و گفت: واحد تحت لیسانس طراحی شده با نام ایزومیر دو سال است که در حال فعالیت است و این در حالی انجام شد که در زمان راهاندازی به دلیل تحریم ،هیچ یک از شرکت های خارجی حاضر به همکاری نبودند و پژوهشگاه تنها واگذار کننده واگذار کننده دانش فنی (لایسنسور )حاضر در این پروژه بود.
بزمی کسب دانش فنی فرآیند سولفورزدایی هیدروژنی و کاتالیست آن توسط پژوهشگاه در پالایشگاه تبریز را از دیگر دستاوردهای این پردیس عنوان کرد.
وی با اشاره به ترش بودن میعانات گازی پارس جنوبی، تکنولوژی مرکاپتان زدایی را راه حل این مشکل دانست و گفت: طراحی تمامی واحدهای مرکاپتان زدایی در پارس جنوبی با لایسنس پژوهشگاه انجام خواهد شد به طوری که هم اکنون در سه فاز واحدهای DMC ابداعی پژوهشگاه در حال نصب و راه اندازی است.
رئیس پردیس صنایع پایین دستی پژوهشگاه دارا بودن دانش فنی واحدهایی که از ته مانده های نفتی، تولید کک کرده و یا آنها را تبدیل به فرآورده های میان تقطیر می کند را از فناوری های پژوهشگاه دانست که کاربرد در صنعت آلومینیوم سازی دارد.
بزمی با اشاره به گام های بلند این پردیس در استفاده از نفت خام فوق سنگین برای تولید فرآورده های با ارزش گفت: توانسته ایم در کشورهای خارجی جای خود را بازکنیم به طوری که هم اکنون در حال مطالعه برای احداث پالایشگاه در یک کشور آسیایی هستیم. در این پالایشگاه علاوه بر تولید فرآورده های نفتی، قیر مرغوب با استانداردهای بین المللی تولید خواهد شد.
رئیس پردیس صنایع پایین دستی پژوهشگاه طراحی پایه واحد SRU که در تولید گوگرد از گازهای ترش در پالایشگاه ها کاربرد دارد را از دیگر موفقیت های پردیس پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت عنوان کرد.
بزمی در تشریح موفقیت های نرم افزاری پردیس پایین دستی گفت: تهیه اطلس انتشار دی اکسید کربن ، نرم افزار جامع مواد هیدروکربنی و نرم افزار مقایسه اقتصادی نحوه انتقال انرژی به نقاط دوردست از مهمترین تولیدات نرم افزاری این پردیس است.
اولین قرارداد احداث کارخانه تولید GTL
وی درباره راه اندازی اولین کارخانه تولید GTL ایران گفت: اولین قرارداد احداث کارخانه تولید GTL با ظرفیت تولید روزانه 3000 بشکه فرآورده نفتی با سرمایه گذاران بخش خصوصی امضاء شده است.
بزمی با اعلام اینکه این اولین واحد صنعتی تولید GTL در ایران بوده که در جزیره قشم طراحی و احداث خواهد شد، تصریح کرد: در ساخت این کارخانه برای نخستین بار از دانش فنی بومی و ایرانی فنآوری GTL استفاده شده است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه این فنآوری و دانش فنی بومی پس از 15 سال مطالعه جامع بر روی طراحی و تولید کاتالیست های تولید GTL حاصل شده است، در پاسخ به خبرنگاران در خصوص توجیه اقتصادی احداث این واحد تولید GTL توضیح داد: احداث یک واحد سه هزار بشکه ای با مجموع مطالعات انجام گرفته دارای توجیه اقتصادی است.
برای دیدن تصاویر به گالری مراجعه فرمایید.