مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

راهبردهای پژوهشگاه مبتنی بر افزایش ذخایر استراتژیک نفت و گاز و تحقق اقتصاد مقاومتی است

جانشین رییس پردیس پژوهش و توسعه صنایع بالادستی نفت:

راهبردهای پژوهشگاه مبتنی بر افزایش ذخایر استراتژیک نفت و گاز و تحقق اقتصاد مقاومتی است

پردیس صنایع بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت با بررسی وضعیت فعلی صنعت، توانمندی‌های موجود و آینده‌نگری برای تامین نیازهای فناورانه صنعت، اهداف کلان خود را حول محورهای اکتشاف، ارزیابی، توسعه و تولید تعیین کرده است.

علی معلمی، جانشین رییس پردیس پژوهش و توسعه صنایع بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در خصوص افزایش ذخایر راهبردی نفت و گاز، اجرای 2 طرح اکتشاف هیدرات گازی در دریای عمان و بررسی میزان گاز موجود در شیل‌های گازی منطقه لرستان را از برنامه‌های راهبردهای این پردیس در تحقق این موضوع دانست که منجر به افزایش ذخایر استراتژیک کشور خواهد شد.

عضو هیات علمی پژوهشگاه صنعت نفت در تشریح برنامه های جدید صنعت نفت به منظور حفظ جایگاه ایران در بین کشورهای نفت و گاز خیز جهان، گفت: هم اکنون مدل سازی سه بعدی و تعیین سیستم های هیدروکربوری در خلیج فارس و دریای عمان در حال انجام است.

وی، هدف از اجرای این پروژه را کاهش ریسک اکتشافات نفت و گاز در حوزه خلیج فارس و دریای عمان عنوان کرد و اظهار داشت: علاوه بر این، طرح کشف و شناسایی منابع غیر متعارف نفت و گاز هم در دستور کار قرار گرفته است.

وی مطالعه و مدلسازی حوضه‌های رسوبی و سیستم های نفتی را پروژه ای توصیف کرد که به لحاظ حجم اطلاعات مربوط به خلیج فارس و دریای عمان بی نظیر است و چراغ راهنمایی برای برنامه ریزی های آتی مسئولان کشور خواهد شد.

معلمی در خصوص توانمندی‌های پردیس بالادستی در انجام تمامی آنالیزهای سنگ و سیال مورد نیازصنعت نفت توضیح داد:  آنالیز نمونه سنگ اغلب مخازن کشور در پژوهشگاه انجام می‌شود؛ به طوری که این مجموعه هم اکنون پا را فراتر گذاشته و وارد حیطه صدور خدمات فناورانه به شرکت های خارجی شده است.

این مقام مسئول با اشاره به طراحی پایلوت ازدیاد برداشت برای اولین بار در کشور گفت: پژوهشگاه بر مبنای تجربیات حاصله در طراحی این پایلوت معتقد است این نمونه برای میادین دیگر نیز قابل اجرا است که نمونه‌اش میدان یادآوران است.

معلمی در زمینه بومی سازی افزایه های حفاری اظهار داشت: پژوهشگاه با توجه به نیاز کشور به خودکفایی در تامین افزایه‌های حفاری طرح کیمیا را برای بومی سازی 50 افزایه پرمصرف ارایه کرده است که تاکنون طرح های سیمان فوق سبک و سیمان الاستیکی در آن عملیاتی شده است.

وی از طراحی و ساخت اولین چاه هوشمند خاورمیانه در مقیاس پایلوت به عنوان یکی از دستاوردهای شاخص پردیس بالادستی در حیطه توسعه و به کارگیری فناوری های نوین نام برد و از آمادگی پژوهشگاه برای صنعتی کردن آن خبر داد.

معلمی با اشاره به فعالیت های پردیس بالادستی در چند سال اخیر  در راستای برگرداندن چاه های مرده به چرخه تولید گفت:پژوهشگاه توانسته با مطالعات انجام شده بر روی این چاه ها، عارضه یابی و ارایه برنامه برای تولید مجدد از این چاه ها ارایه کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support