آغاز سومین دوره دکترای پژوهشی در پژوهشگاه صنعت نفت
سومین دوره دکتری پژوهشی در پژوهشگاه صنعت نفت با اخذ مجوز از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با اعلام قبولی شرکتکنندگان در آزمون سراسری سازمان سنجش آغاز به کار کرد.
دکتر محمد رضا جعفری نصر، رییس کمیته راهبری دانشجویان دکتری پژوهشگاه با بیان این مطلب افزود: در دوره سوم، 5 دانشجو در سه گرایش زمینشناسی نفت، محیط زیست و مهندسی مواد و متالوژی جذب شده اند. این دانشجویان پس از موفقیت در آزمون کتبی سراسری و مصاحبه شفاهی و با گذراندن تنها یک ترم تحصیلی آموزشیکار پژوهشی خود را شروع می نمایند.
وی با تاکید بر اینکه دانشجویان موظفند در انتهای درس سمینار به دفاع از پیشنهاد پروژه (proposal) دکترای خود پرداخته و پس از مصوب شدن پروژههایشان به مدت 6 ترم تحصیلی کار پژوهش را بر روی پروژه برنامهریزی نمایند، گفت: تفاوت عمده دوره دکترای پژوهشی نسبت به دورههای آموزشی تعداد واحد های این دوره است به طوریکه در دوره دکترای پژوهشی هر دانشجو 8 واحد درسی را می گذراند.
جعفری نصر از دیگر مزیت های دکترای پژوهشی را ورود مستقیم دانشجویان به کار پژوهشی و عدم نیاز به گذراندن امتحان جامع عنوان کرد و گفت: دانشجویان دکتری زیر نظر اساتید راهنما و مشاوران برجسته که از اعضای هیئت علمی مجرب پژوهشگاه هستند، هدایت شده و نتیجه کار پژوهشی این افراد به صورت ارائه گزارشهای پیشرفت دورهای (6 ماهه) توسط کمیته راهبری مستقر در واحد آموزش و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه ارزیابی و سنجش میشود.
رئیس کمیته راهبری دانشجویان دکتری پژوهشگاه، با بیان اینکه نظارت علمی بر روند کار دانشجویان بر عهده این کمیته است، گفت: پژوهشگاه در نظارت بر روند کار دانشجویان مطابق شیوهنامه مصوب و ارسالی از سوی وزارت علوم عمل مینماید ولی کلیه امور مرتبط به آموزش و برنامهریزیهای دروس برعهده واحد آموزش و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه است.
این عضو هیئت علمی پژوهشگاه تصریح کرد: رسالت اصلی این دانشجویان انجام کار تمام وقت زیر نظر اساتید راهنما و مشاورین بوده که در نهایت با چاپ مقالات و ثبت اختراعات منجر به گسترش مرزهای دانش (علمی و فنی) و ایجاد نوآوری در زمینههای علمی و فنی صنعت نفت کشور میشود.
وی با بیان اینکه دوره دکتری پژوهشی فرصت مناسبی برای آشنایی دانشجویان با مشکلات و ضرورتهای صنعت نفت فراهم می کند، گفت: این دوره به واسطه دارا بودن مزیت های منحصر به فرد به نوعی کارورزی نیز محسوب می شود.
جعفری نصر در خاتمه افزود: خوشبختانه به دلیل حضور اساتید آشنا با صنعت نفت کشور و امکانات فوقالعاده دستگاهی و آزمایشگاهی، استقبال از این دورهها زیاد است و دانشجویان نیز کار پژوهشی خود را با دسترسی آسانتر به دستگاهها ، مواد شیمیایی و بانکهای اطلاعاتی فراوان ، با موفقیت بیشتری به پیش
خواهند بود.