پيشرفت پژوهشگاه در ورود فناوري نانو به صنعت نفت كشور

در نشست خبري گروه توسعه فناوريهاي نانو پژوهشگاه تشريح شد؛

پيشرفت پژوهشگاه در ورود فناوري نانو به صنعت نفت كشور

مركز نانو پژوهشگاه صنعت نفت با هدف استفاده از نانو به عنوان ابزار و تكنيكي براي كاربردهاي مختلف صنعت نفت و ايجاد ارزش افزوده، تجاري سازي و بومي سازي فناوري‌هاي مرتبط با اين صنعت در سال 1383 تاسيس شد.

دكتر عليمراد رشيدي، رييس گروه توسعه فناوري هاي نانو و كربن پژوهشگاه صنعت نفت روز سه شنبه 8 مهر ماه در نشستي خبري يكي از راه‌هاي بومي‌سازي فناوري‌هاي خارجي و  دستيابي به دانش‌هاي  فني روز دنيا را بهره‌گيري از فناوري‌هاي جديد نظير نانو دانست.

عليمراد رشيدي با اشاره به اينكه پژوهشگاه صنعت نفت از سازمان‌هاي پيشتاز حوزه نانو در كشور محسوب مي‌شود، گفت: پژوهشگاه قبل از اينكه تب و تاب نانو كشور را فرا بگيرد پا به اين عرصه گذاشت و به همين خاطر از موسسات پيشرو در توسعه فناوري‌هاي مرتبط با كاربردهاي گوناگون اين فناوري در صنعت نفت به شمار مي آيد.

وي افزود: پژوهشگاه از سال 83 با اولويت‌بندي‌ كاربردهاي نانو در صنعت نفت و بر اساس فناوري‌هاي موجود در اين صنعت، درخت فناوري‌هاي نانو را ايجاد كرد؛ در درخت‌هاي طراحي شده 10 طرح ملي در صنعت نفت با هدف ايجاد  زير ساخت هاي مورد نياز براي فناوري نانو با حمايت شركت ملي نفت آغاز شد. .

رييس گروه توسعه فناوري هاي نانو و كربن پژوهشگاه ادامه داد: در راستاي اجرايي كردن درخت تكنولوژي در دو سال گذشته شبكه فناوري نانو در وزارت نفت با مسئوليت پژوهشگاه شكل گرفت؛ در اين شبكه فعاليت‌هاي سابق به صورت خاص و كاربردي دنبال مي‌شود.

تعريف 30 طرح در شبكه فناوري نانو

وي در تشريح طرح هاي انتخاب شده در شبكه فناوري نانوگفت: طرح هاي انتخاب شده در اين شبكه بالغ بر 30 طرح است؛ كه در يك برنامه پنج ساله بايد به آنها دست يابيم.

رشيدي افزود: اميدواريم با حمايت‌هاي شركت‌هاي ملي نفت و گاز و پالايش و پخش هر 6 ماه بتوانيم  يك تكنولوژي مورد نياز صنعت را توسعه داده و به صنعت عرضه مي‌كنيم؛ كه البته اين تكنولوژي كارشان از چند سال گذشته آغاز شده اند.

وي در تشريح چگونگي ورود پژوهشگاه به عرصه نانو فناوري توضيح داد: ورود نانو تكنولوژي و نانو مواد به صنعت نفت مستلزم توليد نانو مواد در مقياس صنعتي است؛ كه براي دستيابي به اين هدف توليد اكسيدهاي فلزي نانو ساختار و نانولوله‌هاي كربني در 5 سال گذشته در دستور كار قرار گرفت و قريب يك سال است كه اين دو طرح اجرايي شده‌اند.

اين عضو هيئت علمي پژوهشگاه صنعت نفت از توليد اكسيد‌هاي فلزي نانو ساختار در پژوهشگاه خبر داد و گفت: در اين فناوري اكسيدهاي معمولي به نانو ساختار تبديل مي‌شود كه ظرفيت واحد احداث شده در پژوهشگاه هم اكنون 300 كيلوگرم در روز رسيده است.

رييس گروه توسعه فناوري‌هاي نانو و كربن پژوهشگاه با بيان اين‌كه اكسيدهاي فلزي براي جدب H2S نيز كاربرد دارند، گفت: اگر اين اكسيدهاي فلزي نانو ساختار شوند ظرفيت جذب آنها حداقل 1.5 برابر  افزايش مي‌يابد.

رشيدي در ادامه به دستاوردهاي پروژه نانو لوله‌هاي كربني اشاره كرد و افزود: اين طرح نيز با ظرفيت 20 تا 100 كيلوگرم در روز راه‌اندازي شده است و طبق قرارداد منعقد شده، بخش خصوصي برنامه‌اي براي توليد صنعتي اين محصول با ظرفيت 180 تن در سال دارد.

عليمراد رشيدي با اشاره به كاربردهاي نانو لوله‌هاي كربني در صنعت حفاري گفت: اين محصول نه تنها در سيمان و گل حفاري بلكه در صنعت ساختمان نيز داراي كاربرد است و شركت‌هاي مشابه در دنيا، سالانه بين 250 تا 400 تن از اين محصول را توليد مي‌كند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین پست ها:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support