به منظور جايگزيني با CNG و با هدف جلوگيري از هدر رفت گاز طبيعي و انتقال به مناطق دور دست؛
دستيابي پژوهشگاه صنعت نفت به فناوري توليد صنعتي نانو جاذب ANG
ذخيرهسازي گاز طبيعي در جاذبها (ANG) ضمن جلوگيري از هدررفت گاز طبيعي در جريان تعميرات ، به دليل حجم ذخيرهسازي فراوان گاز ميتواند گزينه مناسبي براي جايگزيني CNG بوده و يا حداقل در مكمل آن باشد.
دكتر عليمراد رشيدي، رييس گروه توسعه فناوريهاي نانو و كربن پژوهشگاه صنعت نفت روز سه شنبه 8 مهر ماه در نشستي خبري با بيان اينكه در تعميرات دورهاي ايستگاههاي انتقال گاز 4 تا 5 ميليون متر مكعب گاز طبيعي به هدر ميرود از نصب مخازن مبتني بر جاذبهاي نانو و استفاده از تكنولوژي ANG براي جمعآوري اين گازها خبر داد.
وي افزود: به اين منظور پروژهاي با همكاري شركت انتقال گاز تعريف شده است كه در صورت موفقيت تست ميداني اين فناوري در يكي از ايستگاهاي تقويت فشار گاز، در ديگر ايستگاهها نيز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
رشيدي افزود: بخش خصوصي با پژوهشگاه صنعت نفت وارد مذاكره شده است تا براي ايستگاههاي سوختگيري گاز طبيعي خانگي از تكنولوژي ANG استفاده كنند.
رييس گروه توسعه فناوري هاي نانو و كربن پژوهشگاه صنعت با بيان اينكه آلودگي بخارات بنزين در جايگاها، خودروها و مخازن ذخيرهسازي زياد است، گفت: به دانش توليد نانو جاذبي دست يافتايم كه با نصب آن به صورت پرتابل در پمپهاي بنزين، بخارات بنزين منتشر شده را جمعآوري و از هدر رفت سوخت در جايگاهها جلوگيري ميكند كه ساخت اين سامانه در قالب يك پروژه با شركت پخش فرآوردهاي نفتي در حال انجام است. ساخت نانو جاذب اين فرايند تكميل شد ه است و اميدواريم سامانه ظرف 8 ماه آينده نهايي شود .
تاسيس شركت دانش بنيان با هدف توليد صنعتي محصولات نانو
دكتر عليمراد رشيدي، رييس گروه توسعه فناوريهاي نانو و كربن پژوهشگاه صنعت نفت در اين نشست خبري از راه اندازي شركت دانش بنيان در زمينه فناوريهاي نانو در پژوهشگاه صنعت نفت خبر داد.
عليمراد رشيدي ضمن تاييد مطلب فوق افزود: اين شركت با همكاري پژوهشگاه و بخش خصوصي تاسيس شده است و قرار است فناوريهاي مورد نظر پژوهشگاه را به توليد صنعتي برساند.
وي در ادامه اين نشست از توليد نانو سيالات خبر داد و گفت: اين محصولات در انتقال سريع حرارت، عملكرد قابل قبولي داشته و ميتواند در رادياتور ماشينها و در اكثر تجهيزات حرارتي وبرودتي مورد استفاده قرار گيريد . دانش توليد اين نانو سيالات در پژوهشگاه تكيمل شده و تستهاي كاربردي در مبدلهاي حرارتي و برجهاي خنك كننده در يك پروژه جاري در حال انجام است .
رشيدي در خاتمه تصريح كرد: استفاده از نانو سيالات در واحدهاي پالايشگاهي انتقال حرارت را 10 تا 20 درصد افزايش ميدهد.