به منظور جایگزینی با CNG و با هدف جلوگیری از هدر رفت گاز طبیعی و انتقال به مناطق دور دست؛
دستیابی پژوهشگاه صنعت نفت به فناوری تولید صنعتی نانو جاذب ANG
ذخیرهسازی گاز طبیعی در جاذبها (ANG) ضمن جلوگیری از هدررفت گاز طبیعی در جریان تعمیرات ، به دلیل حجم ذخیرهسازی فراوان گاز میتواند گزینه مناسبی برای جایگزینی CNG بوده و یا حداقل در مکمل آن باشد.
دکتر علیمراد رشیدی، رییس گروه توسعه فناوریهای نانو و کربن پژوهشگاه صنعت نفت روز سه شنبه 8 مهر ماه در نشستی خبری با بیان اینکه در تعمیرات دورهای ایستگاههای انتقال گاز 4 تا 5 میلیون متر مکعب گاز طبیعی به هدر میرود از نصب مخازن مبتنی بر جاذبهای نانو و استفاده از تکنولوژی ANG برای جمعآوری این گازها خبر داد.
وی افزود: به این منظور پروژهای با همکاری شرکت انتقال گاز تعریف شده است که در صورت موفقیت تست میدانی این فناوری در یکی از ایستگاهای تقویت فشار گاز، در دیگر ایستگاهها نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
رشیدی افزود: بخش خصوصی با پژوهشگاه صنعت نفت وارد مذاکره شده است تا برای ایستگاههای سوختگیری گاز طبیعی خانگی از تکنولوژی ANG استفاده کنند.
رییس گروه توسعه فناوری های نانو و کربن پژوهشگاه صنعت با بیان اینکه آلودگی بخارات بنزین در جایگاها، خودروها و مخازن ذخیرهسازی زیاد است، گفت: به دانش تولید نانو جاذبی دست یافتایم که با نصب آن به صورت پرتابل در پمپهای بنزین، بخارات بنزین منتشر شده را جمعآوری و از هدر رفت سوخت در جایگاهها جلوگیری میکند که ساخت این سامانه در قالب یک پروژه با شرکت پخش فرآوردهای نفتی در حال انجام است. ساخت نانو جاذب این فرایند تکمیل شد ه است و امیدواریم سامانه ظرف 8 ماه آینده نهایی شود .
تاسیس شرکت دانش بنیان با هدف تولید صنعتی محصولات نانو
دکتر علیمراد رشیدی، رییس گروه توسعه فناوریهای نانو و کربن پژوهشگاه صنعت نفت در این نشست خبری از راه اندازی شرکت دانش بنیان در زمینه فناوریهای نانو در پژوهشگاه صنعت نفت خبر داد.
علیمراد رشیدی ضمن تایید مطلب فوق افزود: این شرکت با همکاری پژوهشگاه و بخش خصوصی تاسیس شده است و قرار است فناوریهای مورد نظر پژوهشگاه را به تولید صنعتی برساند.
وی در ادامه این نشست از تولید نانو سیالات خبر داد و گفت: این محصولات در انتقال سریع حرارت، عملکرد قابل قبولی داشته و میتواند در رادیاتور ماشینها و در اکثر تجهیزات حرارتی وبرودتی مورد استفاده قرار گیرید . دانش تولید این نانو سیالات در پژوهشگاه تکیمل شده و تستهای کاربردی در مبدلهای حرارتی و برجهای خنک کننده در یک پروژه جاری در حال انجام است .
رشیدی در خاتمه تصریح کرد: استفاده از نانو سیالات در واحدهای پالایشگاهی انتقال حرارت را 10 تا 20 درصد افزایش میدهد.