طی اقدامی بی سابقه انجام شد؛
تحقیقات توسعه ای 5 مخزن کشور به پژوهشگاه نفت واگذار شد
موافقتنامه همکاری علمی و تحقیقاتی میان پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت ملی نفت با حضور وزیر نفت و سرپرست وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری امروز 14 مهر ماه در وزارت علوم امضاء شد.
به گزارش واحد خبر ارتباطات پژوهشگاه صنعت نفت، در این مراسم که صبح روز دوشنبه 14 مهرماه برگزار شد موافقتنامه همکاری علمی و تحقیقاتی میان رکن الدین جوادی، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و حمیدرضا کاتوزیان، رییس پژوهشگاه صنعت نفت به امضاء رسید.
بر اساس این موافقتنامه که بهرهبرداران آن شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت نفت و گاز اروندان هستند مخازن نفتی گدوان، کژدمی و فهلیان از میدان یادآوران و مخازن نفتی بنگستان و آسماری از میدان اهواز با هدف افزایش ضریب برداشت به پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شد.
در این مراسم وزیر نفت با تاکید بر اینکه دو اولویت اصلی وزارت نفت افزایش ضریب بازیافت نفت از مخازن و بهینهسازی مصرف انرژی است، گفت: در این مدل یک دانشگاه مرکزیت و محوریت در رشد و تولید فناوری دارد و میتوان پیش بینی کرد که بعد از گذشت ده سال متخصصترین ظرفیت فناوری دنیا در آن میدان این دانشگاه محسوب میشود؛ چراکه هر میدان دارای ماهیتی خاص و منحصر به فرد است.
بیژن زنگنه با تاکید بر اینکه در این قراردادها کارفرما شرکت نفت و مسئولیت تولید فناوری با پژوهشگاهها و دانشگاهها میباشد، اظهار داشت: موفقیت این موافقت نامههای ده ساله در گرو درک متقابل، تلاش و تعامل است؛ طرفین باید نقاط ضعف یکدیگر را تکمیل کرده تا با پرهیز از پراکنده کاری بر روی یک موضوع خاص تمرکز کنند.
همچنین در ادامه این مراسم محمد علی نجفی، سرپرست وزارت علوم با اشاره به اینکه ارتباط بین صنعت و دانشگاه از سالهای اول انقلاب مورد توجه قرار گرفت گفت: قراردادهای امضاء شده وجوه مختلفی دارد که به کارگیری توان علمی دانشجویان برای حل مشکلات صنعت از مزیتهای برجسته آن است.
وی با بی سابقه خواندن عقد اینگونه توافق نامهها در ارتباط بین صنعت و دانشگاه این توافقها را موجب انتقال علم و دانش فنی به داخل کشور دانست؛ چرا که در این قراردادها دانشگاهها میتوانند از مشاوران خارجی و ظرفیتهای دانشگاهی بینالمللی استفاده بهینه کرده و خود را به تراز بینالمللی برسانند.
سرپرست وزارت علوم مدل ارتباطی بین دانشگاهها و وزارت نفت را الگویی برشمرد که برای اولین بار به کار گرفته شده و توانایی اجرایی شدن در ارتباط صنایع گوناگون کشور به ویژه بنگاهها و شهرکهای صنعتی و دانشگاهها را دارا است.
خاطر نشان میشود، بیژن زنگنه پیشتر در بازدید از پژوهشگاه صنعت نفت بر ضرورت مشارکت مراکز پژوهشی در بخش تحقیق و توسعه مخازن نفت و گاز کشور تاکید و از تعیین نوع قراردادهای ویژه برای همکاری این مراکز با صنعت نفت خبر داد و گفت: معتقدم باید صفر تا صد چند مخزن به هر یک از این مجموعههای تحقیقاتی و پژوهشی سپرده شود تا آنها به عنوان مشاور عالی صنعت نفت در بخش تحقیق و توسعه این مخازن فعالیت کنند.