آثار منتخب نخستین جشن کتاب نفت معرفی شدند
مراسم جشن کتاب نفت به میزبانی پژوهشگاه صنعت نفت، امروز دوشنبه 14 مهرماه به منظور تجلیل از پدیدآورندگان آثار منتخب در صنعت نفت و ثبت رکورد انتشار 100 عنوان کتاب در پژوهشگاه با حضور قائم مقام وزیر نفت و جمعی از مدیران این مرکز برگزار شد.
به گزارش واحد خبر ارتباطات پژوهشگاه صنعت نفت، در پایان این مراسم از کتابهای برگزیده پژوهشگاه صنعت نفت، شرکت ملی نفت ایران، موسسه مطالعات بین المللی انرژی، مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، انجمن صنفی مهندسین پلیمر و شیمی ایران، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، دانشگاه صنعت نفت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و ناشران بخش خصوصی تقدیر شد.
براساس این گزارش کتابهای حایزعنوان از پژوهشگاه صنعت نفت از 3 بخش صنایع بالادستی نفت، صنایع پاییندستی نفت، انرژی و محیط زیست و علوم انسانی و رشتههای مدیریت انتخاب شدند که در بخش بالادستی در قسمت تالیف، کتاب «تشکیل رسوب و آسیبدیدگی سازند»(تالیف آقایان سعید عباسی و حسن فراهانی) به عنوان کتاب برگزیده و کتاب «مبانی مطالعات، توسعه و مدیریت یکپارچه مخازن هیدروکربنی»(تالیف آقای محمد کرامتی) به عنوان کتاب شایسته تقدیر شناخته شد. در قسمت ترجمه نیز کتاب «تحلیل نوین چاهآزمایی»(ترجمه آقایان امیر جهانبخش، مجتبی کریمی و احسان نیکجو) به عنوان کتاب شایسته تقدیر انتخاب شد.
علاوه بر این در بخش صنایع پاییندستی نفت این مجموعه پژوهشی در قسمت تالیف دو کتاب کتاب «رسوبگذاری در مبدلهای حرارتی»(تالیف آقای محمدرضا جعفری نصر) به عنوان کتاب برگزیده و کتاب «میکروسکوپی تونلزنی روبشی»(تالیف خانم صدیقه صادق حسنی) به عنوان کتاب شایسته تقدیر برگزیده شدند. کتاب «تکنولوژی پلیمرهای فلئورینه»(ترجمه خانم طلعت خلخالی زاویه) نیز دیگر کتاب شایسته تقدیر این بخش بود.
این گزارش حاکی است، در بخش انرژی و محیط زیست پژوهشگاه در قسمت تالیف، مجموعه کتابهای «رنگهای صنعتی»(سه جلد)(تالیف آقای علی قنبرزاده) به عنوان کتاب برگزیده و کتاب «گوگرد در نفت خام و ترکیبات آن»(تالیف آقای پرویز سلیمانی دینانی و خانمها طاهره پورصابری و فرزانه غنیزاده) به عنوان کتاب شایسته تقدیر انتخاب شدند. در قسمت ترجمه نیز از این پردیس کتاب «خوردگی میکروبی»(ترجمه آقایان قاسمعلی محبعلی و جابر نشاطی) به عنوان کتاب شایسته تقدیر شناخته شد.
در بخش علوم انسانی و رشتههای مدیریت نیز کتاب «کارکردهای نوین مدیریت سرمایه انسانی در عصر دانش»(تالیف آقای غلامرضا اصیلی) به عنوان کتاب برگزیده پژوهشگاه شناخته شد.
براساس رای هیئت داوران، از بین کتابهای شرکت ملی نفت ایران، در قسمت تالیف کتاب «طراحی رشته لولههای درونچاهی نفت و گاز و اتصالات آن»(تالیف آقایان محسن رحمان و هادی نوریزادگان) به عنوان کتاب برگزیده و در قسمت ترجمه کتابهای «مهندسی مخازن هیدروکربوری: کتاب جامع»؛ جلد اول و دوم(ترجمه آقای صادق قاسمی) و «میکروپالئونتولوژی در اکتشافات نفتی»(ترجمه آقایان حسن امیری بختیار، هرمز قلاوند و احمد صمدی) به عنوان کتاب شایسته تقدیر انتخاب شدند.
همچنین از بین آثار داوریشده موسسه مطالعات بینالمللی انرژی، در قسمت تالیف کتابهای «راهنمای مدیریت پروژههای نفت، گاز و پتروشیمی»(تالیف گروه نویسندگان، زیر نظر آقای علی وکیلی) و «بررسی سیاستهای راهبردی انرژی و نقش قوانین مرتبط در آینده انرژی کشور»(تالیف آقای محمد آقایی تبریزی) به عنوان کتاب برگزیده و کتابهای «نگاهی به تکنولوژی کوچکمقیاس LNG و کاربردهای آن»(تالیف آقای غلامعلی رحیمی و خانم منصوره رام) و «مبانی راهبردی تولید از منابع نفت و گاز»(تالیف آقای تورج دهقانی) به عنوان کتاب شایسته تقدیر انتخاب شدند. در قسمت ترجمه نیز از این موسسه کتاب «مدلسازی ریسک انرژی»(ترجمه آقای حمیدرضا مصطفایی و خانم شقایق کردنوری) به عنوان کتاب شایسته تقدیر انتخاب شد.
از مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران نیز کتاب «تخمین نفت و گاز درجا»(دو جلد)(تالیف آقایان محمدعلی عمادی و عباس قبادی) کتاب برگزیده انتخاب شد.
خاطر نشان میشود کتاب «ارزیابی تاثیرات و پیامدهای حوادث بزرگ در کارخانجات صنعتی»(ترجمه آقایان داود رشتچیان، اسلام کاشفی، محمد فرمد و حمید کارشکی و خانم ساغر ناصحپور) به عنوان کتاب شایسته تقدیر از شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران انتخاب شد.
در این میان کتابهای «ترمودینامیک مخازن هیدروکربنی»(ترجمه آقای روحالله فرجزاده) و «افزایش مقیاس در فرآیندهای مهندسی شیمی»(ترجمه آقای حمیدرضا مرتهب) به عنوان کتاب شایسته تقدیر از انجمن صنفی مهندسین پلیمر و شیمی ایران انتخاب شدند.
براساس آرای هیئت داوران، از بین آثار داوریشده پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران کتاب «کاربرد رزونانس مغناطیسی هسته در پلیمرها»(تالیف فرشید ضیایی) به عنوان کتاب برگزیده و کتاب «گرفتگی غشا و روشهای احیای آن»(تالیف جلال برزین و مجید اسماعیلی) به عنوان کتاب شایسته تقدیر انتخاب شدند.
کتاب سه جلدی «راهبردهای جهانی بهینهسازی مصرف انرژی»(تالیف آقای محمود افشار) از دانشگاه صنعت نفت دیگر کتاب برگزیده این جشن بود و کتاب «آسفالتین و واکس در میادین نفتی و راهکارهای اصلاحی»(تالیف آقای ریاض خراط) از این دانشگاه به عنوان کتاب شایسته تقدیر انتخاب شد.
از شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز کتاب «شیمی C1 و تبدیلهای گاز طبیعی»(تالیف آقای سعید صاحبدلفر و خانم فرناز تحریری زنگنه) به عنوان کتاب برگزیده این مراسم انتخاب شد.
در قسمت ناشران بخش خصوصی این مراسم نیز کتابهای «طراحی و نصب خطوط لوله دریایی»(ترجمه آقایان احمد اکبرزاده و نیما رفاهتی از نشر فدکایساتیس)، «طراحی تقطیر»(ترجمه آقای حمیدرضا مهدیپور و خانم سهیلا شکیبا از انتشارات اندیشهسرا) و «نفت در قرن 21؛ چالشها و فرصتها»(ترجمه آقای احمد جزایری از نشر یزدا) به عنوان کتاب شایسته تقدیر برگزیده شدند.
در پایان این مراسم از سه کتاب پژوهشگاه صنعت نفت با عناوین «عملیات تقطیر»(ترجمه انوش لطفی)، «پوششهای دمابالا»(ترجمه محمد شایگانی و آرام اسعدی) و «زمینشناسی مخازن کربناته»(ترجمه محمدرضا کمالی و سمیه پرهام) که در سطح کشور حایز عنوان شده بودند تقدیر شد.