با تشکیل شورای عالی کربن در پژوهشگاه صنعت نفت محقق میشود:
گامی موثر در سیاستگذاری برای کاهش تولید کربن و آلایندهها
با توجه به انتشار حجم وسیع گاز دی اکسید کربن در کشور که جایگاه هشتم را به ثبت رسانده است پژوهشگاه درصدد است در جهت کاهش تولید گازهای گلخانه ای به ویژه دی اکسید کربن ایفای نقش کند.
به گزارش واحد خبر ارتباطات پژوهشگاه صنعت نفت، حمید رضا کاتوزیان، رییس پژوهشگاه صنعت نفت در سمینار ضرورتها و راهکارها و فرصتهای سرمایهگذاری برای کاهش انتشار گاز دی اکسیدکربن و افزایش مصرف در ازدیاد برداشت که صبح امروز ( 7 آبان ماه) در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد گفت: از قرن 19 میلادی و همزمان با صنعتی شدن جهان، افزایش نیاز به انرژی به عنوان یک شاخص اساسی برای رشد و توسعه کشورها به حساب میآمد.
وی در ادامه افزود: به دنبال رشد صنعت و افزایش نیاز به انرژی، بهرهبرداری از منابع فسیلی توسعه پیدا کرد که این امر خود باعث معضلات زیست محیطی شد.
رییس پژوهشگاه صنعت نفت با تاکید بر اینکه افزایش استفاده از منابع سوختهای فسیلی آلودگیهای زیست محیطی را افزایش می دهد گفت: تولید گازهای گل خانهای که ناشی از افزایش مصرف سوختهای فسیلی است مشکلات بسیاری را به وجود آورده است؛ که در این میان رشد روز افزون ت co2 به عنوان یکی از گازهای گلخانهای سبب گرم شدن کره زمین شده است.
وی افزود: با ادامه روند موجود به تدریج برخی نقاط کره زمین غیر قابل سکونت خواهد شد و کنوانسیونهای بینالمللی همچون پیمان کیوتو در تلاشاند میزان co2 تولیدی کشور ها را در چارچوبهای مجاز کاهش دهند.
این مقام مسئول با اشاره به جایگاه ایران به لحاظ تولید کربن گفت: کشور ما از نظر حجم تولید گاز دی اکسید کربن در جایگاه هشتم قرار دارد و احتمالا در سالیان آتی با اجرای مصوبات بینالمللی ملزم به کاهش co2 خواهد شد.
وی افزود: بنابر این ما باید به گونهای برای کاهش co2 تلاش کنیم تا در سالهای آتی ضرورتها و الزامات منجر به چالش برای کشور نشود؛ چه آنکه co2 تولیدی در کشور به کشورهای همسایه انتقال پیدا کرده و آنان را دچار مشکل میکند.
این مقام مسئول در این زمینه بر ضرورت تلاش مراکز علمی و تحقیقاتی تاکید کرد و گفت: به این منظور پژوهشگاه صنعت نفت با ایجاد شورای عالی کربن فعالیت میکند و امیدوار است بتواند در این مسیر گام های موثری بردارد.
وی با اشاره به اقدامات کشورهای مختلف برای کنترل انتشار دی اکسید کربن گفت: هم اکنون استانداردهایی در این زمینه تدوین شده است که از جمله آنها می توان به استاندارد تولید کربن بر اساس هر واحد کالا اشاره کرد.
به گفته رییس پژوهشگاه بر اساس این استاندارد، به کالاهایی که تولید آنها با تولید دی اکسید کربن بیش از حد استاندارد همراه باشد، مالیات تعلق میگیرد.