دکتر محمد سلطانیه :
وزارت نفت و نیرو نقش راهبری در کاهش انتشار کربن دارند
وزارت نفت و نیرو به عنوان دو سازمان مهم و بزرگ مرتبط با انرژی بهترین بستر برای پیش بردن موضوع مدیریت کربن در سطح ملی اند و این دو سازمان می توانند این مقوله را در سطوح قانون گذاری و دولت به نتیجه برسانند.
محمد سلطانیه ، استاد دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه شریف در سمینار بررسی فرصتهای سرمایه گذاری برای کاهش انتشار گاز دی اکسید کربن و افزایش مصرف در ازدیاد برداشت که صبح روز چهارشنبه 7 آبان ماه در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، اظهار داشت: در سالهای قبل به مفهموم کربن و همچنین گاز دی اکسید کربن بسیار فانتزی نگاه میشد؛ ولی هم اکنون همگان متوجه شدهاند که این امر اصلا فانتزی نیست و بسیار جدی است و با حیات بشر و کره زمین و همچنین با اقتصاد سر و کار دارد و نمیتوان آن را نادیده گرفت.
وی با اشاره به گزارش IPCC در سال 2005 که اولین گزارش رسمی سازمان ملل در خصوص جمع آوری و ذخیره گاز دی اکسید کربن (carbon capture storage) بود، اظهار داشت: اثر ccs در کل انتشار گازهای گل خانهای در سطح جهان کم نیست و برآوردها حاکی از 20 درصد است یعنی اگر ما تعهد کاهش انتشار داشته باشیم 20 درصد انتشار، رقم بالایی خواهد بود و عمل کردن به تعهدمان تا سال 2025 بسیار دشوار خواهد شد.
سلطانیه با بیان اینکه کشورهای عربستان، امارات و قطر در مذاکرات کاهش انتشار کربن حامی این طرح هستند و فعالیتهای خوبی هم شروع کردهاند گفت: دولت ایران هم چندین بار گزارش و بیانیههای رسمی در خصوص این موضوع ارایه کرده است ؛که این امر در کشور دیدگاههای متفاوتی را به همراه داشته است؛ برای مثال در وزارت نیرو معتقد بودند که باید تاکید بیشتری برصرفه جویی در انرژی نسبت به ccs صورت گیرد.
وی در ادامه افزود: تمامی اینگونه فعالیتها می بایست در اولویت قرار گیرد و هیچ کدام کم اهمیت نیست و بسیار خوشحالم که این فعالیتها رو به رشد بوده و باید فراگیر شود و امیدوارم چنین جلساتی موضوع را فراتر از وزارت نفت ببرد تا همه ارگانها در چنین امر خطیری مشارکت کنند.
محمد سلطانیه با اشاره به برگزاری هم اندیشی در سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: مسئله مهم در این هماندیشی ساماندهی سیاستهای کاهش انتشار در سطح ملی بود که اینگونه برنامهها میتواند جهتگیری مناسبی را برای کشور آماده کند.