دكتر محمد سلطانيه :
وزارت نفت و نيرو نقش راهبري در كاهش انتشار كربن دارند
وزارت نفت و نيرو به عنوان دو سازمان مهم و بزرگ مرتبط با انرژي بهترين بستر براي پيش بردن موضوع مديريت كربن در سطح ملي اند و اين دو سازمان مي توانند اين مقوله را در سطوح قانون گذاري و دولت به نتيجه برسانند.
محمد سلطانيه ، استاد دانشكده مهندسي شيمي و نفت دانشگاه شريف در سمينار بررسي فرصتهاي سرمايه گذاري براي كاهش انتشار گاز دي اكسيد كربن و افزايش مصرف در ازدياد برداشت كه صبح روز چهارشنبه 7 آبان ماه در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، اظهار داشت: در سالهاي قبل به مفهموم كربن و همچنين گاز دي اكسيد كربن بسيار فانتزي نگاه ميشد؛ ولي هم اكنون همگان متوجه شدهاند كه اين امر اصلا فانتزي نيست و بسيار جدي است و با حيات بشر و كره زمين و همچنين با اقتصاد سر و كار دارد و نميتوان آن را ناديده گرفت.
وي با اشاره به گزارش IPCC در سال 2005 كه اولين گزارش رسمي سازمان ملل در خصوص جمع آوري و ذخيره گاز دي اكسيد كربن (carbon capture storage) بود، اظهار داشت: اثر ccs در كل انتشار گازهاي گل خانهاي در سطح جهان كم نيست و برآوردها حاكي از 20 درصد است يعني اگر ما تعهد كاهش انتشار داشته باشيم 20 درصد انتشار، رقم بالايي خواهد بود و عمل كردن به تعهدمان تا سال 2025 بسيار دشوار خواهد شد.
سلطانيه با بيان اينكه كشورهاي عربستان، امارات و قطر در مذاكرات كاهش انتشار كربن حامي اين طرح هستند و فعاليتهاي خوبي هم شروع كردهاند گفت: دولت ايران هم چندين بار گزارش و بيانيههاي رسمي در خصوص اين موضوع ارايه كرده است ؛كه اين امر در كشور ديدگاههاي متفاوتي را به همراه داشته است؛ براي مثال در وزارت نيرو معتقد بودند كه بايد تاكيد بيشتري برصرفه جويي در انرژي نسبت به ccs صورت گيرد.
وي در ادامه افزود: تمامي اينگونه فعاليتها مي بايست در اولويت قرار گيرد و هيچ كدام كم اهميت نيست و بسيار خوشحالم كه اين فعاليتها رو به رشد بوده و بايد فراگير شود و اميدوارم چنين جلساتي موضوع را فراتر از وزارت نفت ببرد تا همه ارگانها در چنين امر خطيري مشاركت كنند.
محمد سلطانيه با اشاره به برگزاري هم انديشي در سازمان حفاظت محيط زيست اظهار داشت: مسئله مهم در اين همانديشي ساماندهي سياستهاي كاهش انتشار در سطح ملي بود كه اينگونه برنامهها ميتواند جهتگيري مناسبي را براي كشور آماده كند.